reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Angelie, a bylas w ogole u lekarza z tym kregoslupem? Ja poszlam do lekarza po papierek z pozwoleniem na powrot do pracy to wypisal mi jeszcze pare dni zwolnienia, a mi sie juz taaaak chcialo cos porobic, a ten jeszcze na lenistwo mnie wyslal ;-) Kurcze, u mnie to ludzie tak kombinuja ze zwolnieniami, ze po pol roku siedza.

dziewczyny, jakie mi tu pajaki biegaja po domu! a ja ich tak nienawidze.

reklama
Angelie, a bylas w ogole u lekarza z tym kregoslupem? Ja poszlam do lekarza po papierek z pozwoleniem na powrot do pracy to wypisal mi jeszcze pare dni zwolnienia, a mi sie juz taaaak chcialo cos porobic, a ten jeszcze na lenistwo mnie wyslal ;-) Kurcze, u mnie to ludzie tak kombinuja ze zwolnieniami, ze po pol roku siedza.

dziewczyny, jakie mi tu pajaki biegaja po domu! a ja ich tak nienawidze.

aga_cina byłam u lekarza i u położnej. Wypisali mi tylko zaświadczenie dla szefa,żeby pozwolił mi co pół godziny robić sobie przerwy. tylko te pół godziny nic mi nie dawało, zresztą jak był ruch w pracy to szef miał to w nosie. ja tylko odliczałam do macierzyńskiego bo niekiedy to z bólu wyć mi się chciało :-( ale co tam wytrwałam a synuś też się duży i zdrowy urodził. podejrzewam,że teraz też będą problemy z kręgosłupem ale teraz nie pracuje więc będzie oki

nie pisz nic o pająkach bo panicznie się ich boje - fuj. jak takiego dojrze w domu to potem przez tydzień chodzę i się rozglądam czy nie ma kolejnego :-D

No to faktycznie jakis niefajny lekarz. Mnie na fizykoterapie jeszcze wysylali, ale ja nie mialam czasu chodzic, bo do collegu na full tima chodzilam.

Ale u nas juz zimno jest wieczorami, po 6 stopni. Jesien normalnie.

U nas też już zimno. Wieczorami to w domciu już trzeba cieplej się ubrać. A lata w tym roku to nie było wogóle widać :mad: Dobra ja już się żegnam na dzisiaj bo oczy mi lecą a synuś też nie da za długo pospać.

dziewczyny ratujcie, kolezanka mnie dzisiaj zalamala, ze skoro lekarz nie wyczul powiekszonej macicy)(choc lekarka powiedzila ze to przez zwały tłuszczu, ale powiedzial ze ciałko żółte jest czy cos takiego) to moze byc poza maciczna, ale nie mam zadnych objawow takowej ciąży, Staram sie nie panikować, ale czasem myśle o tym, nie moge sie denerwowac bo boli mnie brzuch
od jutra nie karmie wogole, bo po karminiu tez mnie boli i sie boje ze mogloby sie cos stac, choc stresuje sie odstawianiem nocnym i porannym:(
i ciagle dostaje opieprz a to od mamy a to od meza ze nie wolno mi nosic mlodego, ale co ja na to poradze jak czasem musze, on jeszcze dobrze nie chodzi

Ostatnia edycja:
niby ni epowinnam ale koleznaka polożną jest, eh ale wszystkie jako takie objawy mam jak w 1 ciazy. 8 ide ale na badanie ginekologiczne, a na usg dopiero w 12 tyg

Ostatnia edycja:
No to gin powinien wiedzieć czy jesteś. A jak będzie miał wątpliwości to może skieruje cię na wcześniejsze usg aobo sama o to poproś. Nic się narazie nie stresuj i nie martw. Koleżanka nie potrzebnie wkręca Ci takie tematy.

Witam Dziewczynki z rana ;-)

Kurcze jak przez wekend ciężko was nadrobić.
Wczoraj miałam usg u swojej gin i jest postęp ponieważ pokazał się na razie mały pęcherzyk. Wg. usg ciąża młodsza bo dopiero 4 tyg 5 dni. Następne usg za tydień i zobaczymy czy mała fasolka rośnie ;-)

Miłego i słonecznego dnia życzę ;-)
i teraz postaram się nadrobić prawie 20 stron ;-)

reklama
Witajcie,
Melduje, ze zyje, czytam, ale opadam z sil i weny, zeby pisac brak. Normalnie niedlugo chyba zoladek zwroce bo juz nie mam czym wymiotowac..... :( Trzymajcie sie kochane, jak troche mi przejdzie to wszystko tutaj bardziej poogarniam :*
życzę żeby wszystko Ci poszło:tak:

Witajcie :-)
Kolejny obiazdowy dzień za nami. Grill zaliczony i objadłam się masakrycznie- kiełbaską , skrzydełkami w panierce , bagietkami z masłem czosnkowym i sałatkami :-D za kolacje dziś już podziękuję ;-) martwię się tylko ,bo żonka chrzestnego jest w 12tc , bierze leki na podtrzymanie praktycznie od początku, miała już przygodę z krwawieniem i szpitalem , a nie umie położyc się i leżeć, oszczędzać się. Zawsze była baardzo aktywna i wiem ,że teraz jej ciężko, ale tak bardzo bym chciała by bylo u nich ok z dzidziusiem.. chociaż wiem też że to nie moja sprawa tak do
a zona chrzestnego ma dzieci przy których musi biegać? Przy maluchach to nie takie proste , ale trzeba jakos sobie to poukladac.

Magda85-Gdansk - mi tez sie chce do fryzjera i ide za 2 tyg, ale zastanawiam sie nad farbowaniem, bo chyba nie powinno sie w 1 trymestrze... ja rozjasniam (balejaz) wiec farbowanie na calego..

Dziewczyny jakie sa Wasze opinie na temat farbowania wlosow w ciazy?? Farbujecie czy nie?...

Jak dla mnie jedynym przeciwwskazaniem do farbowania włosów jest zapach , który moze komus przeszkadzać. Ja sama wróciłam od fryzjera tydzień temu ze świeżo nałożoną farbą i od razu lepiej się poczułam :tak:
Martolinka wiedziałam ze będzie dobrze no i super ze serduszko słyszałaś i widziałaś. Kiedy idziesz teraz do lekarza?

Co do tego bym była moderatorem przyznam sie bez bicia ze nawet nie wiem czym sie on zajmuje. Nie wiem czy dam radę.
.

Bunny do swojego gina pójdę w piątek:tak: może znowu zobaczę dzidzię . Muszę skontrolować czy wsio ok:tak:
co do moderacji - łączysz posty , pilnujesz net etykiety i regulaminu BB , usuwasz spam itp. Dasz rade:tak:
dziewczyny ratujcie, kolezanka mnie dzisiaj zalamala, ze skoro lekarz nie wyczul powiekszonej macicy)(choc lekarka powiedzila ze to przez zwały tłuszczu, ale powiedzial ze ciałko żółte jest czy cos takiego) to moze byc poza maciczna, ale nie mam zadnych objawow takowej ciąży, Staram sie nie panikować, ale czasem myśle o tym, nie moge sie denerwowac bo boli mnie brzuch
od jutra nie karmie wogole, bo po karminiu tez mnie boli i sie boje ze mogloby sie cos stac, choc stresuje sie odstawianiem nocnym i porannym:(
i ciagle dostaje opieprz a to od mamy a to od meza ze nie wolno mi nosic mlodego, ale co ja na to poradze jak czasem musze, on jeszcze dobrze nie chodzi
Marysia nie wkecaj sobie nic:tak:jak sie niepokoisz i masz mozliowsc to skorzystaj z rady lekaarza!!!
Witam Dziewczynki z rana ;-)

Kurcze jak przez wekend ciężko was nadrobić.
Wczoraj miałam usg u swojej gin i jest postęp ponieważ pokazał się na razie mały pęcherzyk. Wg. usg ciąża młodsza bo dopiero 4 tyg 5 dni. Następne usg za tydień i zobaczymy czy mała fasolka rośnie ;-)

Miłego i słonecznego dnia życzę ;-)
i teraz postaram się nadrobić prawie 20 stron ;-)

Brawo !!! świetnie ze widziałas pecherzyk!!!!!

A ja czuje sie swietnie.Brzuszek juz nie boli , ale plamienie jeszcze jest . Lekarz uprzedzal, ze to moze pare dni potrwac. Musze tylko obserwować , czy sie nie zwieksza.

Do góry