reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Melduje, ze zyje, czytam, ale opadam z sil i weny, zeby pisac brak. Normalnie niedlugo chyba zoladek zwroce bo juz nie mam czym wymiotowac..... :( Trzymajcie sie kochane, jak troche mi przejdzie to wszystko tutaj bardziej poogarniam :*

reklama
Witajcie :-)
Kolejny obiazdowy dzień za nami. Grill zaliczony i objadłam się masakrycznie- kiełbaską , skrzydełkami w panierce , bagietkami z masłem czosnkowym i sałatkami :-D za kolacje dziś już podziękuję ;-) martwię się tylko ,bo żonka chrzestnego jest w 12tc , bierze leki na podtrzymanie praktycznie od początku, miała już przygodę z krwawieniem i szpitalem , a nie umie położyc się i leżeć, oszczędzać się. Zawsze była baardzo aktywna i wiem ,że teraz jej ciężko, ale tak bardzo bym chciała by bylo u nich ok z dzidziusiem.. chociaż wiem też że to nie moja sprawa tak do końca..
martolinka- dobrze, że wszystko ok i spóźnione smacznego ! ;-)
magda85 - to faktycznie po ciąży miałaś co nieco do zrobienia jesli chodzi o ząbki, ja strasznie się bałam iść do dentysty po ciąży, bo nie cierpie jakiegokolwiek wiercenia , dłubania w zębach:no: ale o dziwo nie miałam nic do robienia, myślałam, że rozpłyne się z radosci :-D teraz kontrola w grudniu i zobaczymy co się okaże ..
kivinko- życzę szybkiego powrotu do pełni sił, bo mdłości na pewno wykańczają nawet najsilniejszych ;-)
Tak to już jest ,że systemy się różnią, są różne opinie na temat podtrzymywania bardzo wczesnych ciąż ,ale jakakolwiek by było nasze zdanie to i tak nie mamy na to raczej wpływu. Może np w Norwegii późno jest usg, badania , ewentualne leki itp ale np jest najmniejszy odsetek umieralności niemowląt w Europie jeśli się nie mylę czyli pewnie jakiś sposób to jest..
A teraz mykam zająć się meżem ,bo już marudzi ,że jest samotny a ja przy kompie tylko siedzę :-D

Grillujace dziwczynki - rok temu jak bylam w Polsce u gina, to mowil, zeby nie jesc mieska z grilla, bo wiadomo, moze byc niedopieczone, a surowe miesko dla nas jest niebezpieczne :-)

Biegam siku co 10 minut, juz mnie to wkurza...

czesc dziewczyny, sorki ze nie pisze, ale mamy kłopoty z mieszkaniem, siły brak a brzuchol boli :( czytam was i pamietam, ale odezwe jak sie u mnie uspokoi. teraz oczy sie same zamykają i nawet nie pamietam co ktora dokładnie napisała.
martolinka super ze wszystko w porządku!
kivinko nie zazdroszcze wymiotow, mnie za to pol dnia mdli

i dziewczyny słyszałam nowość na zgage! podobno migdaly działają, a na mdłości dla mnie najlepiej wyjsc na powietrze, choćby na balkon

trzymajcie sie bez mdlosciowo!!!

Aga_cina - tak na macierzynski mozna wczesniej odejsc, ale mi i Angelie chodzilo o urlop lekarski :)

Martolinka- Jak tu jest w szpitalu to nie wiem, bo jeszcze nigdy nie lezalam w zadnym, ale opinie sa rozne, bo to po prostu zalezy od szpitala. Wiem, ze nieraz ma sie osobny pokoj, ale tak nie jest w kazdym szpitalu w Anglii.

Magda85-Gdansk - mi tez sie chce do fryzjera i ide za 2 tyg, ale zastanawiam sie nad farbowaniem, bo chyba nie powinno sie w 1 trymestrze... ja rozjasniam (balejaz) wiec farbowanie na calego..

Dziewczyny jakie sa Wasze opinie na temat farbowania wlosow w ciazy?? Farbujecie czy nie?...

Paulusia współczuje bólu zęba. Ja unikam dentysty sadysty jak ognia.

Anussia a co tam mała dostała . No i najważniejsze co wybrała?

Jagoda koniecznie pokaż końcowy efekt pracy nad pokojem.

Martolinka wiedziałam ze będzie dobrze no i super ze serduszko słyszałaś i widziałaś. Kiedy idziesz teraz do lekarza?

Co do tego bym była moderatorem przyznam sie bez bicia ze nawet nie wiem czym sie on zajmuje. Nie wiem czy dam radę.

Dziś miał być dzień nygusa czyli siedzenie w domu i nie wychodzenia z łóżka niestety albo stety zjawiły sie koleżanki z winkiem . Dziwiły sie czemu nie chce pić ale im sie nie przyznałam. Bardzo je lubie ale jedna jest straszna plotkarą i zanim by ode mnie wyszła to by pół okolicy wiedziało. Dzień zaliczam do udanych.

Margot1 co do farbowania włosów to mi gin mi powiedziała ze lepiej poczekać do drugiego trymestru. Kilka znajomych farbowało włosy na początku i nic sie nie stało ale jeśli masz mdłości to na pewno odradzam bo ten zapaszek nie jest za przyjemny.

ja włosy farbowałam w cią z Damiankiem i teraz tez będę:)
bunny u nas tez były dwa spotkania piwkowe, i znajomi od razu sie zorientowali, ze cos nie halo, bo nie piłam:)

Magot1 ja wiem, ze chodzilo o zwolnienie lekarskie, ale to juz wybor kobiety kiedy pojdzie na macierzynski i nie musi pracowac do 8 miesiaca. A zwolnienia po 29 tygodniu ciazy juz nie dostaniesz, wiec jak ciezarowka dobrze sie czuje to moze pracowac :-) uwazam, ze ciaza to nie choroba, w ostatniej bylam bardzo aktywna do konca... a w tej raczej pojde na zwolnienie i raczej powinnam dostac bez problemu ze wzgledu na stres....

A wlosy raczej mozna farbowac. Przynajmniej wielu lekarzy nie ma nic przeciwko :-) ja tez blondyna i musze w tym tygodniu sie wybrac.

Bunny, a jak sie wykrecilas kolezankom? Ja jak bylam w zeszlym tygodniu w polsce i nic nie pilam, to od razu sie domyslili, ze w ciazy jestem ;-) i wez tu czlowieku zachowaj tajemnice. Poki co eMek swoim rodzicom sie wyparl, ale po usg im powiemy...

reklama
aga_cina ja też uważam,że ciąża to nie choroba, ale w poprzedniej ciąży od 4-tego m-ca strasznie dokuczał mi ból kręgosłupa ( jak postałam tak z godzinkę w pracy - a praca niestety była stojąca - to wytrzymać nie mogłam ), mało tego miałam ucisk na wątrobę - więc dodatkowa niedogodność. czasami miałam dość i marzyło mi się takie zwolnienie lakrskie choćby dla odpoczynku. niestety można było tylko pomarzyć :-(

Ja włosy farbowałam przed samym końcem 3 m-ca wolałam nie ryzykować. ale słyszałam różne opinie. teraz też przydałoby się farbowanie ale poczekam. naszczęście mam jeden kolor i odrosty tak się nie żucają w oczy :-D

Ostatnia edycja:
Do góry