reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Margot Angelie to będziemy razem czekać na pierwszą wizytę za wiele wiele tygodni, ale w końcu się doczekamy :tak:
paulusia mam nadzieję, że ząb przestał boleć
syneczki to już prawie dom! Super!
Bunny tort był bananowy, więc z założenia pyszny. Jakoś teoria z praktyką się rozminęła :-p
witam nowe kwietniówki

Zmykam walczyć z pokojem małego. Niedawno zmieniliśmy mieszkanie i szykujemy młodemu osobny pokoik, robię właśnie malowidła na ścianie. Idę tworzyć :rofl2:

reklama
jagoooodka to czekanie jest najgorsze. już tak bardzo bym chciała zobaczyć moją fasolkę. narazie zostaje mi śledzić filmiki na mamazone.pl tydzień po tygodniu jak się zmienia maleństwo.

a z drzemki popołudnowej znowu nici. przyszli znajomi ze swoją gromadką ( ich troje maluchów i mój jeden ) i miałam domowe przedszkole. synek zasnoł ale nie pośpi pewnie długo więc sobie odpuszczam. zanurkuje najwyżej z wieczora wcześniej w łóżku :tak:

Aga1234 - wyglada na to ze w Norwegii jest jeszcze zabawniej.. - dla mnie 12 tyg to cale wieki a co dopiero 18.. Nie wiem jakie rozumowanie stoi za systemem w Norwegii, ale na pewno nie jest to fajne dla przyszlych mam.
W Anglii wszystko sie robi panstwowo i po prostu trzeba robic jak najtaniej.. Tutaj nie chodzi sie prywatnie do gina (bo nie ma takich gabinetow) i jest sie zdanemu na laske lekarzy panstwowych.. tutaj wiele kobiet nigdy nie widzialo gina na oczy (!)

Aga1234 - wyglada na to ze w Norwegii jest jeszcze zabawniej.. - dla mnie 12 tyg to cale wieki a co dopiero 18.. Nie wiem jakie rozumowanie stoi za systemem w Norwegii, ale na pewno nie jest to fajne dla przyszlych mam.
W Anglii wszystko sie robi panstwowo i po prostu trzeba robic jak najtaniej.. Tutaj nie chodzi sie prywatnie do gina (bo nie ma takich gabinetow) i jest sie zdanemu na laske lekarzy panstwowych.. tutaj wiele kobiet nigdy nie widzialo gina na oczy (!)

To fakt Margot1 gin jest tylko dla kobiet przy ciążach zagrożonych. Nie wiem ile w tym jest prawdy ale słyszałam że w anglii uważają że do 3 m-ca wszystko może się zdarzyć - włącznie z poronieniem i to jest naturalne. Poza tym to jest ''tylko'' płód. Od 3 m-ca to już człowiek. Poza tym uważają że ciąża to nie choroba ( co prawda to prawda ) więc nie ma coś takiego jak zwolnienie dla ciężarnej. Nie biorą jednak pod uwagę że w zaawansowanej ciąży kobiecie ciężko jest pracować przez 8h. Ja pracowałam do 8 m-ca. Potem odeszłam na macierzyński bo do końca nie miałam już siły pracować.:-(

Hej ząb na szczęście przestał sam boleć,obyło się bez tabletek:)) Dziewczyny współczuję wam czekania do 12 a nawet 18 tygodnia do pierwszego usg, ja mam 8.09 i już się doczekać nie mogę.Wszyscy tak narzekają na tą naszą Polskę ale u nas wcale tak źle nie jest.

My dzisiaj robiliśmy grilla na działce, młoda się wyszalała i jakoś dzionek zleciał.Jak u was dzisiaj z pogodą, bo u nas w końcu dało się oddychać 23 stopnie.

To prawda Angelie ze zwolnieniami lekarskimi - w Anglii to rzadkosc i wszystkie moje kolezanki w ciazy pracowaly do niemal konca ciazy.. A jesli chodzi o wczesna ciaze to do 12 tyg to naturze pozwala sie dokonac selekcji i lekarze nie daja niczego na podtrzymanie, bo natura wie lepiej co ma zrobic.. Kontrowersyjne to wszystko, ale tak juz tu jest.

Ja zadzwonilam 2 dni temu do mojego lekarza w Polsce i poradzil mi aby zaczac brac luteine (bo zostalo mi opakowanie z Polski). Bralam ja w cyklu kiedy zaszlam wiec powiedzial zeby brac, bo nie zaszkodzi. Tu lekarze nie wiedza w ogole o czym mowa, jesli chodzi o branie czegokolwiek do 12 tyg.

Oto jedne z wielu urokow mieszkania w Anglii :)

przyjaciółka jest w szwecji. tam tez do 12 tygodnia nie robia nic..ma przetrwac tylko najsilniejsze dzieciątko..
jednak poród w super warunkach swój pokój, swoja łazienka, łóżko dla męża..u nas były takie boksy jak ja to mówię:) chociaz kumpela rodziła w polsce w państwowym szpitalu i tez miała super pokój z wanna nawet;)
co do zębów mi został jeden do leczenia własnie ósemka. po ciąży z Damiankiem mega mi sie posypały..miałam 8 dziur, więc jestem przeszczęśliwa, że został tylko jeden:)
laseczki ale mi sie chce do fryzjera i na paznokcie!!

reklama
Dziewczyny w UK, ale od 29 tygodnia ciazy mozna isc na macierzynski i nikt nie kaze zapierdzielac do porodu, wiec to juz wybor ciezarnej kiedy na niego odejdzie :-) w ciazy tez duzo sie nie napracowalam, bo bodajze w 25 tygodniu poszlam na urlop a potem na macierzynski. Z 1,5 miesiaca bylam tez na zwolnieniu, bo niby troche mialam rwe kulszowa ;-)
Teraz wychodzi mi niby do pracy tylko listopad i grudzien, bo od nowego roku ide na urlop a potem macierzynski, jesli wszystko dobrze pojdzie...
A opieka w szpitalu jak dla mnie jest rewelacyjna, zreszta pozniej tez :-)

Paulusia, przypomnialas mi o zebach. Musze isc koniecznie sprawdzic, bo juz z rok dentysty nie widzialam.

Do góry