reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

pauletta no pewnie ze Filip wpatrzony w Ciebie jak w obrazek - w końcu jesteś dla niego największym cudem swiata..! :):)

a rower mm.. ja ostatnio (czyt. wczoraj i dzis) zrobiłam ćwiczenia przed snem :briggin: :D w tym tempie go do świat nie wroce do figury :O:O

na jakie badanie dostałas dla Filka skierowanie ..? na posiew czy ogólne..?
my bedziemy robic posiew :tak:

maniaa każda chce tego czego akurat nie na :) mnie te deszcze wcale nie cieszą :nie:

a ja bym cudów nawet nieoczekiwala bo ostatnio jakoś gładko idzie mi wszystko co słodkie :laugh2:

jesli core kapiel rozbudza to moze spróbuj kąpać Gabi rano zamiast wieczorem..? :)

agata jakieś urlopowe plany..?

dzieciaki są teraz przeslodkie.. :tak: jak widzę ta rozpromieniajaca sie na mo widok buzke to aż serducho robienie..! :)

lazy to sie eM ustawił :D

ja także zaczęłam być czuja z tymi piastkami - narazie to nic niebezpiecznego ale jak moj nie sie smoczka w ogole a te piastki i paluszki tak mu zasmakowaly to obawiam sie ze sie wycwani i bedzie je pozniej ciamkał :O
więc teraz do dzieła - nauczę mojego malucha ssac smoka :D:D

gochson jejku wy juz drugie szczepienie a mu jeszcze ani jednego..! :szok: muszę ogarnąć temat .. ale najpierw kontrolne badania :tak:

renatal tymek po prostu rośnie na dużego chłopaka przy takiej ilości snu :)
mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze szybko wrócicie do domu :tak:

darucha
jak fajnie ze wygospodarowalas chociaż chwilke dla nas....! :happy: my tu takie zołzy narzekamy na brak czasu a ty masz pewnie taki plan organizacyjny ze mucha nie siada :D

moze jesteś po prostu troszke przemeczona przy brzdącach, ale na pewno nie wygladasz na "wysuszona" :D

a jak zdiagnozowalas u chłopców biegunke..? wg mnie u bruna mamy taki problem ale on robi w ciagu dnia mniej niż 10 i juz sama sie loubilam :(

a jakie probiotyki podajesz i jak długo..? ja juz ponad 20 dni i nie wiem czy to nie za długo ..? :confused:

a nocne kolki mogą sie kiedyś skończyć...? :D jejku było by mega hiper swietnie.... :tak::tak:

z zachowania moj bruno pasuje do twojego opisu - tak macha nogami ze niedługo dziurę w podłodze zrobi, bo mata za krótka (młody w niej wędrówki na pupie urządza). a do czego rączki w tym czasie służą...? to chyba kazdy wie :D:D mniam mniam!

julianna co za specyfik na ukrywanie...?
gratki nowej fury...! :)

Helena to jest niemożliwe ze Teoj syn ma tyle włosów na głowie.... :szok::szok: juz wcześniej sie zastanawiałam ale ty chyba mu peruke zakładasz :laugh2: jest boski..!

karina
a gdzie dokładnie sie wybieracie nad morze..?

nie piszcie mi o dzieciach które tak bosko śpią w nocy bo jak to czytam po setnej nocy i wstawania co dwie godziny/godzinę to mam ochotę wyć do księżyca :/ :baffled:
juz nie mam pomysłu co jest nie tak :((

rekinasia moj kuzyn ssal kciuk jeszcze w podstawówce, więc wole chuchac na zimne ;)

co do rożnych umiejętności to każdy maluch ma swoje tempo i jeszcze 2 miesiące pozniej to nic złego :tak:

lazy daj znać co powiedziała pediatra :tak: moj tez sie wygina :baffled:

reniuszek lazy śliczne te pieluchy :))

andzik to pięknie Antos rośnie....! :)

myself ja własne nie wiem czy wracać na studia od września.. :( niby kilka godzin a jednak problem z młodym :(
eMek pracuje codziennie do 17 więc nie ma na co liczyć ..
podziwiam agate ze tak sobie swietnie radzi :tak:

jejku dziewczyny....
bruno w ciagu dnia jest super (tfu tfu..!!!), wiemy juz kiedy i czego chce.. śpi koło południa około 2 godzin, w ciagu dnia raczej drzemki krótkie i koło 19 te dłuższa drzemka.
ale noce ... to juz jest dramat :(:(:(
myslalam ze to chwilowe po antybiotyku ze cos go brzuszek kreo, ale trwa to juz prawie 3 tygodnie a ja zaczynam na rzesach chodzić :(

nie wspomnę juz ze eMek śpi w drugiej sypialni bo nie ma mowy zeby spać przy tym miauczeniu co chwila :(

czy wy tez macie takie problemy
..?

kupiłam wczoraj małemu tego smoka i sie uczymy :) dzieki za kciuki! :p

reklama
Witam dziewczęta po wakacyjnej przerwie!
Przedwczoraj wróciliśmy z "urlopu" u moich rodziców i nie wiem czy któraś z Was ogląda tvn24, wczoraj moją rodzinną miejscowość dotknęło mega gradobicie i uszkodziło prawie wszystkie domy i zniszczyło samochody. Cud że dzień wcześniej wyjechaliśmy chociaż wolałabym tam być i wspierać rodzinę i znajomych bo jest tam teraz istny armagedon...:(
A poza tym to u nast też piąstki non stop w buzi i znów młody przestał spać w dzień...Dobrze że nocki bez pobudki to można odespać całe przemarudzone dni.

sonisia Bruno polubił nowy smoczek?

karina super że macie okazje na krótkie wakacje

Podczytałam Was ale wybaczcie nie podopisuje wszystkim. Pozdrawiamy!

sonisia - mamy noclegi w Rewalu:)
lazy - jedziemy z dłuższą przerwą - gdzieś w okolicach Zielonej Góry mamy zarezerwowane dwa noclegi:tak:i z powrotem jak będziemy wracać, to pewnie też gdzieś się zatrzymamy na 1 dzień:)
myself - jestem w takiej samej sytuacji:-(od października dzidzia do żłobka a ja do pracy...mam nadzieję, że mi się uda dogadać z szefostwem żebym np. mogła trochę z domu pracować; zobaczymy:tak:

dziewczyny pomóżcie!!! dostałam z Mikołajem skierowanie do Gdańska na ebinki z podejrzeniem cytomegali... miałam robione w ciąży badania- wyszły negatywne. Teraz ważne czy to wrodzone czy nabyte. Jestem w totalnej rozsypce. Mały nadal daje ostro w kość, i mam nadzeje ze znajdziemy w koncu przyczynę... ciąglke lekarze, nowe nieciekawe wieći, rehabilitacje, morfologie i tak dzien za dniem. Mam prośbę, czy któraś z Was spotkała się z tą chorobą??? dziewczyny z Gdańska i okolic napiszcie jak wiecie jak wygląda pobyt z takim maluszkiem w klinice? chodzi mi o pokoje, spanie mamy, czy jest tam jakas stołówka? czy mogę wziąć leżaczek, wóżek? Trzymajcie za nas kciuki

Pauletta
Sebastian miał 3030gr jak się urodził i niby tempo przybierania ma prawidłowe ale jakoś blado wypada przy innych kwietniowych maluszkach, ale żeby nie było się się martwię, bo skoro idzie z wagą do przodu to jest ok
ja go ubieram w bodziaki albo na golaska bo ciągle mokry od potu
Karina
ale Julka jest miesiąc młodsza;-)
Rekinasia
mój jeszcze nie ciągnie główki jak się go podciąga za rączki do siadania, za ciężka a skończył 3 miesiące, ja nie uznaję takich rzeczy że dziecko MUSI coś opanować w konkretnym czasie, każde jest inne i ma swoje tempo rozwoju także spokojnie:tak:

lazy ja podobnie jak Karina jadę nad morze (też z Krakowa) i też będziemy spac po drodze, raz w Poznaniu raz w Toruniu, może jednak rozważysz wyjazd? ;-)

sonisia, myself ten specyfik to GASTROTUS (bez recepty) ale ja pisałam że to na refluks, a to nie to samo co ulewanie, bo u nas oprócz ulewania za każdym razem w trakcie, po jedzeniu i zaraz przed następnym jedzeniem były wymioty chlustające, ulewanie się soków żoładkowych, płacz po jedzeniu i tak by jeszcze można wymieniać... Ten syrop sprawia że perzełyk po jedzeniu się jakby zamyka i nie puszcza nic z powrotem.

Reniuszek - jednak nie mogłam się doczekać i dzisiaj już sobie zamówiłam te pieluchy, na razie po 5 z każdego rodzaju i mam nadzieję od przyszłego tygodnia już ruszyć ekologicznie i kolorowo:) Dzięki za rady:) Dam znać jak wrażenia.

Andzik1984 - ja też zawsze strasznie się cieszę jak ktoś przyjedzie i chociażby będzie zabawiał Małą, bo daje mi to chwilę dla siebie. Ale czy bym chciała tak na co dzień - chyba jednak nie za bardzo, bo jednak co babcia to inne pomysły na wychowanie. Ileż to muszę teściowej odmawiać dopajania Małej.

Karina, Myself - a ja jednak Wam gratuluję, ze macie możliwość pójść do pracy i jeszcze żłobek. Mnie na razie czeka chyba siedzenie w domu i się śmieję z eMkiem, że jak mi nic nie zaproponują na uczelni to szukam pracy, a jak nie znajdę to robimy drugiego dzieciaka coby bezproduktywnie w domu nie siedzieć :)

sonisia - odnośnie tego wyginania to pediatra cały czas twierdzi że to wynik asymetrii, więc mamy to koniecznie skonsultować w poniedziałek u pani dr od rehabilitacji. A jak przygoda ze smokiem? A jesteś pewna że Bruno ma biegunkę? I my też z eMkiem najczęściej w separacji sypialnianej, bo mi wygodniej z Małą w salonie, choć już w ten łikend pewnie będzie przeprowadzka do jej pokoiku :)

Julianna - dla mnie to chyba jednak za długa droga, może jak Mała podrośnie. Na razie stresem będzie dla nas lot samolotem w sierpniu.

Nam na szczęście katarek odpuszcza więc szczepienie w przyszłym tygodniu, ale jakiś problem ze szczepionką się zrodził, że niby ciężko ją teraz dostać (a to tylko 5w1), więc będę szukać. Mała na szczęście przybrała ponad 200g w ciągu 10 dni, więc jednak w porządku i na razie zostajemy na samym cycu - ewentualnie mm jak braknie mojego gdy eMek będzie z nią sam. Mamy tylko ograniczyć podawanie herbatek, a najlepiej wodę mineralną a i to przy dużych upałach.
Trochę mnie martwi bo ostatnio ma fazy silnego krzyku bez powodu, nawet u lekarza się to przydarzyło, trochę się kobieta zdziwiła, ale kazała obserwować. Mam nadzieję, że to tylko takie jej humorki.

Myself u mojej Mili też był problem pierw z kupkami jak byłyśmy na NAN więc przeszłyśmy na bebilon bo tu było dobrze i zaczęły się ulewania do tego stopnia że szło noskiem i buziom. Polecono mi żeby zagęścić pierw kleikiem kukurydzianym bo jest najłatwiej przyswajalny i równocześnie nie zagęszcza kupek. Od dwóch tygodni mamy spokój z ulewaniami no i kupka super. Jak się zdecydujesz to przypadkiem nie pomyl z kleikiem ryżowym. Miałam opory bo kleik jest od 4mieś. ale lekarka mówiła że jest łatwo przyswajalny ten kleik i powinno pomóc no i pomogło.

reklama
Sonisia ja też jakoś marnie z ćwiczeniami…spaceruję dużo i to w zasadzie tyle; no i zrobiłam pierwsze 10 brzuszków w wielkim stresie że mi się zaraz brzuch rozklei, strasznie się boję, że coś tam naruszę
Maja też ssie piąstki, czasem tak się zasysa jakby całą rękę miała połknąć. Ze smokiem próbuję w zasadzie od urodzenia i od wielkiego dzwona udaje jej się zassać, głównie na spacerze. Ale generalnie jest nim mało zainteresowana.
Ja probiotyki (biogaia) stosuję od ponad 1 m-ca i będę używać dalej; podobno tego nie da się przedawkować, a Maja dostaje żelazo i wystarczy 2 dni bez probiotyku jak się nam skończy i jest masakra z kupką. Szkoda tylko, że to takie drogie.
Karina26 ja na dodatek zmieniłam pracę i idę do nowej….fakt że będę miała lepsze godziny pracy (będę ok. 1.15 h szybciej w domu) więc taki plus. No i podobno pozwalają czasem pracować zdalnie jak jest potrzeba, więc może chociaż na szczepienia nie będę musiała brać wolnego.
Lene55 trzymam kciuki, by było wszystko dobrze i bardzo współczuję stresu o maluszka
Julianna dzięki, ja nawet mam w szafce ten gastrotuss ale ponieważ dajemy jej kilka innych leków to po dwóch dawkach tego syropu trochę sobie odpuściłam; poczekam aż nam odstawią tamte chociaż częściowo to może wtedy spróbuję wrócić; a tymczasem wypróbuję bebilon ar.
Lazy_butterfly czemu musisz ograniczyć herbatki?
Edytka78 dzięki za radę, ja właśnie muszę coś zmienić, bo po zagęszczaniu nutritionem nadal ulewa i dość często robi plastelinowate kupki; pogadam z pediatrą

Do góry