reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

ATsonia czyzbysmy miały tak samo na imię? rzadko sie z tym spotykam! :)

grill na pewno nie jest szkodliwy :) jak sie schizujesz to dla odmiany posiedz z godzinke na świeżym powietrzu!

ja na plazy za długo nie wysiedzialam, bo chyba mnie chorubsko znowu łapie :(

robaczek a ty w szpitalu lezysz..???

reklama
bunny, ja myśle, że wszystko jest gdzies tam u góry zapisane i co ma byc to będzie..a takie zamartwianie się nic nie da..
ps: a jakie rodzice hoduja psiaki:)?

West, Pekinczyki, jamnik miniaturowy i rudy długowłosy. Cavaliery, mops, york srebny i złoty, buldogi, cociel spaniel, zapomniałam jak sie nazywają te pieski co USA noszą w torebkach takie malutkie i shit tzu. Nie pamiętam jak sie pisze sorry za błędy. Dużo tego jest.

Cześć dziewczyny! ale jestem podekscytowana-widziałam dziś moje maleństwo!!! i słyszałam serducho:-) mam już kartę ciąży i skierowanie na badanie moczu i krwi-lekarka nawet nie wspomniała o baniu na hiv i innych nietypowych więc może jednak nie są obowiązkowe? i termin następnej wizyty mam na 16.09 aha i dostałam luteinę dopochwową 3x1 -wy też tyle bierzecie????:szok:na ten mój ból brzucha i mam już L4 :-p

zeberka gratuluję widoku przeszczęśliwa kobieto ;-)

Bunny widzisz najprostrze rozwiązania są najlepsze, nie przyszło mi do głowy, do tej pory od dmuchania miałam sprężarkę ale że ukochany sąsiad pożyczył i pojechał na urlop to też zostałam ogołocona.

W ogóle dziś mam nieciekawy dzień. Od rana do 13 byłam tak słaba że przejście z kanapy w salonie do kuchni gdzie dystans to zaledwie 10 kroków kończył się zawrotami głowy. No i nowość coś czego nie było we wcześniejszych ciążach MDLI MNIE :szok: tzn mdliło. Ledwo bo ledwo ale jednak i odbiera mi to kompletnie apetyt a po tej kiełbasie z grilla to już w ogóle nawet herbata pogłębiła mój stan. Oprócz tego kłuje mnie cały dzień w podbrzuszy, raz tak mocno że aż się zwinęłam. No i plecy ojj jak bolą plecy w dolnym odcinku. Jak czułam się świetnie to teraz się zaczyna coś knocić. Czuję się jak wymięta kołdra która ma problem nawet dziecku podwieczorek zrobić :eek:

Ostatnia edycja:
Zeberka Gratulacje!!! Piekny widok, co? :)

Bunny wiesz, ja tez stracilam brata. Zmarl uduszony pepowina przy porodzie :( A generalnie byl zdrowiutki, donoszony, wielki chlop. No i niecale 2 lata pozniej byla ja. Ale ja mysle inaczej, po jaka cholere Bogu taki mluch, nie mogl tak zadzialac, zebysmy byli oboje? :(

Słonce Kurczaczek dobrze Was rozumiem. Sama stracilam 2 poprzednie ciaze i znam ten ciagly lek i niemoznosc cieszenia sie ciaza. Dzien zaczynam od sciskania cyckow i potem robie to orduchowo chyba kilka razy na godzine. Jak tylko cos mniej bolu czuje to zaraz panika i gniote je na maksa. Ale chyba inaczej juz nie potrafimy.
Mimo tych zlych doswiadczen wiem, ze teraz MUSI sie udac :)
Mi wlasnie gin powiedzial, ze ten moj strach zle dziala na dzidziola i w miare mozliwosci staram sie go nie podsycac!

Witam dziewczynki, chciałam się przywitać i dołączyć do grona przyszłych kwietniowych mamuś :-D
Niestety muszę czekać do października na potwierdzenie i pierwsze badania, bo tutaj dopiero ok 12 tyg, ale jestem dobrej myśli :tak:
Wy też bądźcie!!
magda79 pozytywne myślenie do podstawa! Słuchaj lekarza - tutaj ma rację!

Martolinka -na świętojańskiej i gdyni też jest dobieranie staników, tylko teraz nie pamiętam jak ten sklep się nazywa (skleroza) gelaria rajstop może (jeszcze spr to napisze) i ja kupiłam sobie tam super staniki, fajnie dopasowane za ok 80- 100 zł. Zawsze nosiłam 75b, a tam dali mi 70e po mierzeniu także jest różnica
Gdynia, Świetojańska 66 , Galeria Rajstop- a to ich strona www.veron-bielizna.pl, ( Brafitting )może komuś sie przyda

Dziękuję:tak:cena spoko:tak:
Dziewczyny powiedzcie mi czy dym z grilla jest szkodliwy? Robiłam chłopakom dziś kiełbaski a ze w ogóle nie ma wiatru musiałam się w ten dymiacy węgiel nadmuchać i przy okazji nawdychać tych świństw. Boshhh jak się teraz boję oszaleję zaraz!!!
Powinno się unikać wdychania dymu z grilla ze wzgledu na chemię zawartą w różnych podpałkach do grilla . Niektórzy takowych w ogóle nie uzywają. Myślę , ze od jednorazowego wdychania nic się nie stanie:tak:

Ja dzisiaj byłam na wizycie- zrobiono mi usg i widziałam ( i dostałam) zdjęcie naszej małej Kropki :) wiek z usg zgadza się z wiekiem liczonym od ostatniego okresu i wychodzi 6 tygodni i 5 dni :)
Serduszko już bije i chyba jest wszystko ok, bo pani doktor nic nie mówiła, tylko wypisała skierowanie na fuuul badać, mocz, krew, glukoza, kiła, toksoplazmoza...Od poniedziałku jestem na zwolnieniu, ale przyjadę do szpitala na pobranie. Zwolnienie narazie mam do 13 września, kiedy to znowu będę miała wizytę.

Świetnie!!!!!!!!oj jakie wieści!!!! moze mojemu mauchowi też juz serducho bije:tak:
Cześć dziewczyny! ale jestem podekscytowana-widziałam dziś moje maleństwo!!! i słyszałam serducho:-) mam już kartę ciąży i skierowanie na badanie moczu i krwi-lekarka nawet nie wspomniała o baniu na hiv i innych nietypowych więc może jednak nie są obowiązkowe? i termin następnej wizyty mam na 16.09 aha i dostałam luteinę dopochwową 3x1 -wy też tyle bierzecie????:szok:na ten mój ból brzucha i mam już L4 :-p

Kolejne dobre informacje.Gratulacje!!!

jagooodka witamy !!!! Twój maluch juz zaraz kończy 2 latka!!wszystkiego dobrego!!!!!!

A my juz zlądowaliśmy w domku i czekamy na tatę:tak:zostawie moich chłopów i pojadę sobie na zakupki

reklama
Syneczki powiedz lekarzowi o tym osłabieniu niech Ci coś przepisze na wzmocnienie (np. Ziołowego) bo sie wykończysz.

Żeberka gratulacje! Super ze wszystko super.

Magda bardzo Ci współczuje i mam nadzieję ze juz nigdy Cię to nie spotka.
Kiedyś myślałam tak jak Ty ze fajnie by bylo mieć tylko o rok starszego brata . Ale mama postawiła mi sprawę otwarcie. Gdyby Michał sie urodził na kolejne dziecko by sie zdecydowali za co najmniej 2 lata czyli inny plemnik inna osoba inna dusza. Więc by mnie bylo. Tak czy siak mogę nie śmiało powiedzieć ze zawdzięczam mu życie.

Do góry