reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witajcie :-)
Ostatnio jakoś nie mogę się ze wszystkim wyrobić, normalnie doba jest za krótka :-D z racji tego, że pogoda piękna to z rana plażujemy sobie, Ninka moczy nóżki i bawi się w piasku, później wracamy do domku na drzemkę ,obiadek itp i wymarsz na plac zabaw , a jak wrócimy to G już wraca z pracy więc też nie mam za bardzo jak pisać :zawstydzona/y: ale z czytaniem chociaż jestem na bieżąco :tak: Do tego mała sikora (znaczy Nina) zaczyna sama chodzić więc kręgosłup (mój) jest poddawany ciężkim próbom, ale na szczęscie mała ładnie się asekuruje i upada na pupcię. Robi tak po 3-5 kroczków i bum, śmieszne to jest jak się ją tak obserwuje :-D
U mnie nadal objawów ciążowych brak, może nieco lepszy mam węch i wyostrzony smak, ale jakoś nie przeszkadza mi to więc można powiedzieć ,że to dolegliwości o bardzo umiarkowanym nasileniu ;-) oczywiście nie bede na to narzekac , oby tak dalej :-D brzuszek na razie nie pęcznieje, ani nie jest wdęty, ale zostalo na nic "nieco" zapasów po poprzedniej ciązy więc wszystko jest zamaskowane :-D
słońce, kuczaczek i inne dziewczyny po utracie fasolek i nieco większych skarbów- musimy wierzyć ,że będzie ok, mam nadzieję, że po wizytach będzie pisały same dobre wieści i w kwietniu będziemy wszystkie tulić noworodki, nie jestem sobie nawet w stanie wyobrazić jakie obawy możecie mieć w ciązy, trzymam kciuki !

reklama
Martolinka -na świętojańskiej i gdyni też jest dobieranie staników, tylko teraz nie pamiętam jak ten sklep się nazywa (skleroza) gelaria rajstop może (jeszcze spr to napisze) i ja kupiłam sobie tam super staniki, fajnie dopasowane za ok 80- 100 zł. Zawsze nosiłam 75b, a tam dali mi 70e po mierzeniu także jest różnica
Gdynia, Świetojańska 66 , Galeria Rajstop- a to ich strona www.veron-bielizna.pl, ( http://www.galeriarajstop.com/shopinfo.php?siid=9 )może komuś sie przyda

Ostatnia edycja:
witam
u nas taki upał że padnąć można:baffled:

Kinguś
przykro mi.... trzymam za ciebie mocno kciuki aby szybciutko udało się zafasolkować
Margot
super że widziałaś serduszko:-)
Magda79
myślę że spokojnie możesz brać rano i nawet wieczorem jak potrzebujesz, w szpitalu dają nospę forte 2 razy dziennie, więc zwykła w domu tez nie zaszkodzi bo to bezpieczny lek w ciąży, a na skurcze to to dobrze brać magnez
Nuluska
no własnie mi się czasem ostatnio kręci w głowie, myślałam ze to przez nocki, choć wcześniej tak nie miałam nawet na nockach, to już sama nie wiem o co chodzi
Słonce
to normalne że po złych doświadczeniach się martwisz ale musi być dobrze, już dość złego Cię spotkało i teraz też musi być już tylko lepiej:tak: mi też praktycznie objawy minęły ale brak objawów to wcale nie musi być zły znak:tak:
Agata
pamiętam jak Mati uczył się chodzić to było super uczucie patrzeć jak się rozwija i robi postepy z każdym dniem:tak: teraz robi postępy ale w gadce;-)

Dziewczyny powiedzcie mi czy dym z grilla jest szkodliwy? Robiłam chłopakom dziś kiełbaski a ze w ogóle nie ma wiatru musiałam się w ten dymiacy węgiel nadmuchać i przy okazji nawdychać tych świństw. Boshhh jak się teraz boję oszaleję zaraz!!!

magda 85 a ile płacisz za dobranie stanika i za sam stanik? ja przeważnie kupuje w triumphie, ale i tam juz kiepsko :(

sonisia za dobranie nie płacisz nic, a czasem pani poswieca ci i 30 minut. dobiera stanik i pokazuje jak prawidlowo ułozyc w nim biust. mysle, że eny zbliżone do triumfa. ja mam dwa płaciła 139 i 185 lub 189 nie pamietam. mozna jednak spytac o promocjee, lub zapamietac rozmiar i model i kupic na allegro:)

Dziewczyny powiedzcie mi czy dym z grilla jest szkodliwy? Robiłam chłopakom dziś kiełbaski a ze w ogóle nie ma wiatru musiałam się w ten dymiacy węgiel nadmuchać i przy okazji nawdychać tych świństw. Boshhh jak się teraz boję oszaleję zaraz!!!

syneczki, przestań sobie wkrecac, bo zwariujesz:)!!

Hej, nie wydaje mi się żeby dym z grilla był szkodliwy, w każdym razie nic na ten temat nie słyszałam :)

Chciała przekazać wyrazy współczucia wszystkim dziewczynom, które straciły swoje fasolki-nie trzeba tracić wiary i nadziei....

Ja dzisiaj byłam na wizycie- zrobiono mi usg i widziałam ( i dostałam) zdjęcie naszej małej Kropki :) wiek z usg zgadza się z wiekiem liczonym od ostatniego okresu i wychodzi 6 tygodni i 5 dni :)
Serduszko już bije i chyba jest wszystko ok, bo pani doktor nic nie mówiła, tylko wypisała skierowanie na fuuul badać, mocz, krew, glukoza, kiła, toksoplazmoza...Od poniedziałku jestem na zwolnieniu, ale przyjadę do szpitala na pobranie. Zwolnienie narazie mam do 13 września, kiedy to znowu będę miała wizytę.

Slonce rozumiem jak sie czujesz bo ja mam identycznie tzn tez objawy w kratke... mozna niezle sie wkrecic i zeswirowac od tego wsluchiwania sie w swoj organizm.. Np wczoraj piersi mnie troche bolaly a dzis zero.. Chyba trzeba po prostu przyjac wersje ze wszystko bedzie dobrze bo inaczej oszalejemy.. Podobno i tak my wplywu na poronienie nie mamy - najczesciej jest to jakis blad w chromosomach czy cos takiego..

Poza tym do wszytkich kwietniowek - nie narzekajcie na upaly w Polsce bo dzis w anglii jest 13 stopni i caly dzien leje.. Korzystajcie wiec ze slonca i cieplych wieczorow :)

A wracajac do piersi to zazdroszcze wszystkim, ktore zauwazyly, ze juz im sie biust powiekszyl.. ja mam maly i u mnie nawet nie drgnal i pewnie tak pozostanie do konca...

A wracajac do piersi to zazdroszcze wszystkim, ktore zauwazyly, ze juz im sie biust powiekszyl.. ja mam maly i u mnie nawet nie drgnal i pewnie tak pozostanie do konca...

Ja już w normalne staniki się nie mieszczą, bo mi wszystko "wypływa" :))) a biust mam mały, normalnie B a teraz...może już C???

Acha i jeszcze jedno-dlaczego nie ma nas...no tam wyżej??? Adminki na urlopach?

reklama
Syneczki po co dmuchałaś trzeba bylo włączyć suszarkę i tylko ja trzymać. Mi sie wydaje ze nie powinno Ci sie nic od tego stać.

Słońce i Kurczaczek musicie być dobrej myśli a na pewno wszystko będzie dobrze. Pamiętajcie ze stres moze tylko zaszkodzić dziecia. Więc od teraz tylko pozytywne myśli i pamiętajcie objawy przychodza i odchodzą i to jest normalne. Będziecie tuliły swoje maleństwa.

Wiecie moja mama jak była 20 tygodniu ciąży miała wypadek i straciła dziecko. Mówiła ze najbardziej sie denerwowała jak wszyscy na około próbowali ja pocieszać . Zwłaszcza nie lubiła jak wszyscy mówili "Bóg tak chciał" . Ale tak na chłopski rozum co to za Bóg co zabiera do siebie takie aniołki. Sorki ze tak marudzę ale tak jakoś mnie na szło bo z drugiej strony jak by Michał przeżył to ja bym sie nie urodziła (urodziłam sie 14 miesięcy później i mama mi kiedyś powiedziała ze na bank tak szybko by sie na następne nie zdecydowali). Więc moze ten "niby " Bóg ma jakiś plan zabierając jedno daje drugie.

Do góry