reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
Kinguś gdy mi wczoraj odpisałaś na smsa ścięło mnie z nóg...poczułam się jak by mi ktoś wyciął bardzo niemiły kawał. Są takie patologiczne rodziny które krzywdzą swoje pociechy czasem nawet do granic możliwości a prawdziwej kochającej matce tak trudno doczekać drugiego dziecka, gdzie tu sprawiedliwość. Wiesz o tym że nie można się poddawać trzeba wierzyć że kiedyś się uda, prędzej czy później ale jednak się uda !

Dziewczyny wstaje dziś w nocy do toalety siedzę robię co trzeba strumyczek leci i nagle jakieś tarmoszenie słyszę koło nóg, podskoczyłam rawie że z sedesem, kwiku narobiłam coś mnie zaczęło smyrać po nodze aż nagle widzę wieeeeelką ćmę która trzepie się po podłodze, ale mówię wam paskudna ćma wielkości dorodnego motyla. Niby nic takiego tylko że ja panicznie boję się wszystkiego co ma skrzydła ćmy kury ptaki powyżej gołębia tylko motylki uwielbiam cała reszta przyprawia mnie o palpitacje, nawet niewinne piórko na podłodze zwala mnie z nóg. No i dwa noc i zaskoczenie z tego wszystkiego nie mogłam się dosiusiać. Co to się ze mną dzieje...

Zeberka trzymam kciuki za wizyte i czekam na wiesci

Magda85 ja jutro rano ide na badania i juz sie boje ile zaplace :/

Paulusia u mnie tez juz gorac, w domu mam 27 st! Normalnie kocham upaly ale teraz mam juz dosc :(
Dziewczyny czy wy tez macie zawroty glowy? Ja mam straszne tylko nie wiem czy to dzieki ciazy czy dzieki upalom.

Wy to macie dobrze moje to 70 B ale w tej chwili już C. Standard w ciąży tak mi szybko masy nabierają że spokojnie dojdę do D. Zresztą podejrzewam że za około miesiąc zacznę wkładać waciki kosmetyczne w stanik żeby się mlekiem nie zatopić. Ojjj tak jak sobie przypomnę..... moje dojne wymiona miały dwukrotnie tyle mleka że będąc w ciąży mogłam wykarmić cały oddział położniczy a po porodzie nawet dwa. Teraz juz widzę że się zaczyna powtórka z rozrywki. Jedno jest pewne - moje dzieci nie głodowały i głodować i ten nie będzie. A po porodzie stracę fortunę na wkładki laktacyjne i przygoda z nimi bedzie trwała przez rok :-p

Żeberka trzymam kciuki.

Syneczki jak ja Ci zazdroszcze. Ja mam rozmiar D (teraz juz pewnie E jutro sie do wiem bo jadę na zakupy) a mleka miałam tyle co kot na płakał:-(. Sutki zamiast stać to sie chowały co jeszcze bardziej utrudniło. Raz dwa straciłam pokarm (jeszcze w szpitalu) zwłaszcza ze jak młody po czuł butle to kichał na cyca.

czesc dziewczyny.

czy wy tez sie czujdcie dziwnie rano? niby nie mam mdłości, a cos mnie cmi.
jak nie zrobie od razu siusiu to brzuchol boli :( echh.. po wczorajszym lataniu dzisiaj wszystko mnie boli (zakwasy) ale taka piękna pogoda za oknem ze aż mysle o pojsciu na plaże.

mozna sie opalac z mała Kropka w brzusiu? nie zaszkodze jej?

co do cyckow to ja przed miesiącem 70E, po schudnieciu do slubu z radością upchnelam w piwnicy wszystkie większe staniki a teraz bez nich sie jak widzę nie obejdzie ;) bola mnie sytasznie paskudy i bola na dodatek :(

Dzieki kochane!
Wrzody, a arczej nadzerke na dwunastnicy mam od lat i jest to zaleczone. Nie wiem dlaczego w kazdej ciazy mi sie odzywaja. Chyba wzrasta wydzielanie kwasow i drazni. Nic nie moge brac oprocz tych wszystkich meczek czy Rennie. Ale ten smak doprowadza mnie do wymiotow, wiec kolko sie zamyka. Zjadam "pyszne" kleiki z siemienia lnianego :) Juz jeste lepiej, dzisiaj bola jakby mniej.

syneczki ja tez na laktacje nie narzekalam :) Od polowy ciazy wiecznie zalana, a po porodzie moj glodomorek przez 6 m-cy nie tknal nawet herbatki czy wody, tylko cyc :)
Tesknie za tym!

Nuluska te zawroty to pewnie i przez ciaze i przez upaly.

U nas etz goraco, ale ja siedze w pracy i tu jest akurat chlodno.

Magda85 jeszcze jakos nie mialam okazji pogratulowac twinsow :) to bylo moje marzenie :)
Oby i Twoj krwiak szybciutko sie wchlonal. Mi lekarz powiedzial, zem oge chodzic do pracy, bo tylko tu siedze, ale w domu wszystko na spokojnie. Tylko ciezko tak przy 3-latku

Bunny to fakt, ze rozmiar piersi nie swiadczy o laktacji. Szkoda, ze nie udalo Ci sie karmic synka. Ale moze teraz sie uda :)

Sonisia zazdroszcze bliskosci plazy!!! Mysle, ze na spokojnie mozesz sie opalac. Gorzej jak brzuch jest wiekszy to wtedy nie. Ale teraz mozesz zalozcy koszulke na ramiaczkach, zeby troche brzuchol zakryc.

Ostatnia edycja:
to masz czy oddychać kochana:szok: ja mam 70 C ale przy twoich to orzeszki:-D

paulusia ja chodze do braffiterki, moge sie zalożyc, że wiekszość z was ma inny rozmiar niz mysli;) ja kiedys nosiłam 75C a teraz mam 65 ff..więc obwód się zmniejszył a miseczka podskoczyła.

Dziewczyny wstaje dziś w nocy do toalety siedzę robię co trzeba strumyczek leci i nagle jakieś tarmoszenie słyszę koło nóg, podskoczyłam rawie że z sedesem, kwiku narobiłam coś mnie zaczęło smyrać po nodze aż nagle widzę wieeeeelką ćmę która trzepie się po podłodze, ale mówię wam paskudna ćma wielkości dorodnego motyla. Niby nic takiego tylko że ja panicznie boję się wszystkiego co ma skrzydła ćmy kury ptaki powyżej gołębia tylko motylki uwielbiam cała reszta przyprawia mnie o palpitacje, nawet niewinne piórko na podłodze zwala mnie z nóg. No i dwa noc i zaskoczenie z tego wszystkiego nie mogłam się dosiusiać. Co to się ze mną dzieje...

syneczki doskonale Cie rozumiem nie nawidze ćmów/ciem za to mój damian uwielbia je nabijac na patyki:p wiem straszne, ale taki łobuz z niego..jak bylismy na domku, gdzie do kibelka trzeba było pójść to na drzwiach od WC były kiedyś takie wielkie jak pół mojej dłni..nie weszłam siusiu do póki J nie wybył ich wszystkich..

Zeberka trzymam kciuki za wizyte i czekam na wiesci

Magda85 ja jutro rano ide na badania i juz sie boje ile zaplace :/

Paulusia u mnie tez juz gorac, w domu mam 27 st! Normalnie kocham upaly ale teraz mam juz dosc :(
Dziewczyny czy wy tez macie zawroty glowy? Ja mam straszne tylko nie wiem czy to dzieki ciazy czy dzieki upalom.

mi sie kreci w glowie jak nagle wstane z łóżka, dlatego teraz staram sie robić to powoli..

Żeberka trzymam kciuki.

Syneczki jak ja Ci zazdroszcze. Ja mam rozmiar D (teraz juz pewnie E jutro sie do wiem bo jadę na zakupy) a mleka miałam tyle co kot na płakał:-(. Sutki zamiast stać to sie chowały co jeszcze bardziej utrudniło. Raz dwa straciłam pokarm (jeszcze w szpitalu) zwłaszcza ze jak młody po czuł butle to kichał na cyca.

jawalczyłam 2 tygodnie o to zeby móc karmic cycem, udało sie..karmiłam 11 mięsięcy i powiedziałam dość..mały chodził jak skończył 10 miechów, więc juz duży chłopek był. pił tylko w nocy, traktował cyca jak smoczek, powiedziałam dość:) łatwo nie było, ale dalismy rade:)

sonisia ja mysle, że możesz iść na plaże, zaktyj brzucho, cos na głowę możesz zalozyc i porelaksuj sie tez za mnie:)

Bunny mlody już bez goraczki:tak:dzięki
Magda a gdzie chodzisz do braffiterki? ja jakos nie mam po drodze, teraz noszen75Bwięc maleństwa ,a po karmieniu to juz tez flaczki...
o rety u nas tez upały...ja z tych co nie lubia sie opalac wiec nikt mnie w południe na plaży nie spotka;-)

reklama
nie moge wkleić linka wpisz w google lingeria gdańsk, pierwszy link:) ja chodzę we wrzeszczu na dmowskiego (zaraz koło kolejki), ale maja tez sklep w gdyni jak ci bardziej po drodze:) naprawde goraco polecam dbrze dobrany stanik kazdej kobiecie:)

Do góry