reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Dziewczyny, właśnie wróciłam od lekarza. Przepraszam że na głównym opisze a nie na wizytowym.
Na 15 miałam KTG, wyszły skurcze dość regularne takie na 70-80 ale nie bardzo bolesne. Po KTG miałam czekać do 18:40 na wizytę ale położna powiedziała że mnie wepchnie w kolejkę na teraz. Weszłam do gabinetu, wdrapałam się na fotel, lekarka mnie bada i mówi że rozwarcie na 2cm a następnie...wepchnęła mi tą łapę prawie do łokcia ze słowami "chcę Pani pomóc" a mi aż łzy w oczach stanęły:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie wiem czy to był masaż szyjki czy co ale myślałam że ją zabije... No i koniec końców kazała jechać do szpitala. Tak więc wróciłam do domu, czekam na T., zjemy coś i jazda:-D Tak czułam że ten piątek 13 mnie nie ominie:D

reklama
witam

Sebastianek po spacerku śpi to może troszkę was nadrobię.. ostatnio strasznie was zaniedbuję ale nie wyrabiam z czasem
fajnie że coraz więcej jest rozpakowanych mamuś i czekam na resztę:-)

Gochson
ja nie musze budzić swojego na jedzenie bo sam wstaje, nawet w nocy nie da pospać;-)
Murka
zdrówka!
a ja dziś byłam z małym u pediatry i pytałam o to podnoszenie główki i lekarka mi powiedziała że wszystko jest ok i że jedne dzieci są po prostu silniejsze i nie ma to nic wspólnego z napięciem mięśniowym...
mały waży już4,5kg i wszystko z nim ok :biggrin2: z za 3 tyg mamy przyjść na szczepienie ;-)
gochson ja Sławkowi daję już dawno smoka -a przynajmniej próbuję dawać ale z różnym skutkiem bo raz zassie a 5 razy go nie chce ale moje cyce nie będę robić za smoczek :-p
córkę mojej koleżanki faszerowali lekami bo niby miała to napięcie a się okazało ze wszystko jest w porządku i niepotrzebne to wszystko było, bez przesady żeby od razu stawiać takie diagnozy
Zeberka
ze smoczkiem u nas tak samo;-)
g_agnes
wylaszczyłaś się i pojechałaś na porodówkę:-D
Ewela
super że z Bartusiem już coraz lepiej:-)
Kliki
za takie komentarze o rozstępach bym chyba udusiła lekarza:wściekła/y:
ntmkw
też tak mówiłam po pierwszym dziecku a teraz mam już dwoje;-)
Pasażerka
powodzenia!! to był chyba masaż szyjki:sorry2:

Dziewczyny, właśnie wróciłam od lekarza. Przepraszam że na głównym opisze a nie na wizytowym.
Na 15 miałam KTG, wyszły skurcze dość regularne takie na 70-80 ale nie bardzo bolesne. Po KTG miałam czekać do 18:40 na wizytę ale położna powiedziała że mnie wepchnie w kolejkę na teraz. Weszłam do gabinetu, wdrapałam się na fotel, lekarka mnie bada i mówi że rozwarcie na 2cm a następnie...wepchnęła mi tą łapę prawie do łokcia ze słowami "chcę Pani pomóc" a mi aż łzy w oczach stanęły:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie wiem czy to był masaż szyjki czy co ale myślałam że ją zabije... No i koniec końców kazała jechać do szpitala. Tak więc wróciłam do domu, czekam na T., zjemy coś i jazda:-D Tak czułam że ten piątek 13 mnie nie ominie:D

hi hi to był masaż szyjki:cool2:oby się ruszyło!!

Afi chyba gratulowała Sonisi , ale nic o niej nie wiadomo wiec to moze pomyłka

Czesc Laseczki! Dziękujemy za kciuki i gratulacje!
Pola jest cudna! Nie dam rady teraz nadrobić, bo niedawno weszlismy do domku. Postaram sie niedługo opsać poród i wrócic do forumowej formy. Narazie mega dolegliwości połogowe, ale cóz. Tak chyba bywa przy bólach partych, a rozwarciu na 6 cm... :/ Ale i tak dla Maleństwa jest sie w stanie znieść wszystko :)

Hej!

Sloneczko u nas pieknie dzisiaj swieci, cieplutko i wreszcie Piatek! Bylam na placu zabaw z chrzesniakiem chyba ze 2 godziny i swierze powietrze dobrze mi zrobilo :tak::tak: Mezulek juz w domku i wlasnie poinformowal mnie, ze w pracy robili zaklady o to kiedy urodze:confused: zobaczymy kto wygra;-)

Maniaa moje wspolczucia takiej nocki, mam nadzieje, ze w dzien troche odespalas?

Mamusia to ja ja niedalej jak wczoraj pisalam jak bardzo mnie takie pytania wkurzaja..wiec lacze sie w bolu.

Robaczek nikt sie chyba nie dziwi, ze teraz tego czasu masz mniej. Jak sie wszystko ustabilizuje to pewnie bedziesz tu czesciej:)

Kliki a co tam u Ciebie??

Milego wieczoru brzuszki!

reklama
A kto dziewczyny ma info od sonisi ??? Widziałam graulacje na watku gratulacyjnym :-)

Afi chyba gratulowała Sonisi , ale nic o niej nie wiadomo wiec to moze pomyłka

Ja też na początku myślałam, że Sonia porodziła, ale ten martolinki post (troszkę zakręcony)na sos dotyczył Agaty, a nie Sonisi...Na pewno dałaby znać, że jest po:)

:-p przepraszam za zamieszanie :-p rzeczywiście musiałam źle zrozumieć ten post martolinki :-D

pasażerka, trzymam kciuki!

------------

Witam :-) Próbuję nadrobić, ale przyznam szczerze, że kiepsko mi to idzie... :/ Jak już mam chwilę, to zaraz coś mnie zaczyna boleć... :/ Dziś usiadłam do wątku kwietniowego 3 raz... :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Do góry