reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

No ja niestety zgadzam się z tym co dziewczyny wyżej napisały. i jak wiadomo pojęcie drogo dla kazdego oznacza co innego...

Aruś mi się coś zepsuł, w nocy o 3 wiercił się i marudził, a od 6 nie śpi:) U nas to nowość bo tak to noce przesypia, o 6 je i śpi dalej do 9. A tu zonk

reklama
dobry dzień - a już myślałam, żem pierwsza tu dzisiaj.

oomamba coś chyba jest na rzeczy, bo Rafał dziś po 2 (nie po raz pierwszy w ostatnich dniach) wymyślił sobie majstrowanie kupy :cool:

Hej!

Słońce za oknem, kawka i komputer :) Dziecko rozmawia z tatą, więc mama ma chwilę dla siebie :) Lubię takie poranki :-)
Dziś czeka nas szczepienie, ale jestem jakoś dziwnie spokojna :) Tylko jedno wkłucie :)
Ja od 4 dni mam problemy z kręgosłupem i niestety nie ominie mnie wizyta u ortopedy. Przeciągałam, bo myślałam, że ból przejdzie ale jest coraz gorzej. Ręki lewej podnieść nie mogę. Ogólnie nie fajnie.

Co do diet... Jakoś nie umiem trzymać się przepisów. Ja jestem typem który nie lubi jak się mu mówi co ma robić i co jeść. Tak więc jem mniej, nic smażonego, nisko tłuszczowe, mięso tylko gotowane. Staram się ograniczyć słodycze, chociaż z tym ostatnio mam problem :wściekła/y: Ostatnie 2 miesiące nie miałam w ustach nic słodkiego, a przez ostatni tydzień tak sobie pozwoliłam, że 2kg w górę poszło! Ale jak tu sobie odmówić loda w upały?! No nic trzeba znów się w sobie zebrać i odpuścić sobie co nieco :))

ooo córci się znudził tata, muszę lecieć na ratunek :)

Hej,
No taka prawda dziewczyny..nie chcialam pisac tego glosno(;)), ze poki sie odkuwamy ta cala przeprowadzka bez szans na diete bo to naprawde kosztuje..

A moj dzieć sobie ze mnie zazartowal no :confused2: Zbudzil sie przed 7 na jedzenie, zjadl pokimal przed 8 wstal..no to jeszcze chwila pod karuzele i tak kimalam a on sie tam ekscytowal prawie godzinke, 9 juz na porzadnie mama wstawaj i koniec.
No to wstalam dziecie do lezaczka, ogarniam pobierznie chate robie kawe, płatki siadam a ten placze:/ no to na mate, dalej placze..no to cyc..zjadl i poszedl spac :crazy::crazy: no coza łobuz!!

dobry :)

co do diet jeszcze jak widac każda ma nieco inne zdanie, podejście i w ogóle
moim zdaniem trochę za serio podchodzicie do tego ot co
nie trzeba kupować nie wiadomo jak drogiej żywności, i szczerze u mnie nie zauważyłam żeby rzeczy light były droższe, no ale fakt faktem ja takich w sumie nie kupuję
Idąc do sklepu warto czytać składy i brać rzeczy najprostsze, bez zbędnych dodatków
Wystarczy żyć zdrowo, mieć zbilansową dietę i nie opychać sie tym co najbardziej tuczy
Słodyczę, napoje gazowane, makarony, ziemniaki, pieczywo jasne, owoce tylko do południa, białko wieczorem i porcje nie jak dla stada wojska tlyko rozsądne i będzie ok
No ale nie oszukujemy się aby schudnąć efektywnie nie wystarczy dieta ale też trzeba cokolwiek ćwiczyć
No i chyba główny trzeba mieć silną wolę, a tego niestety wielu ludziom brakuje
Bo jak jeść lichy serek jak obok TŻ wpieprza batonika np?
No ale albo się coś chce albo się nie chce a się udaje,że chce
Ale nie można popadać w skrajność jeżeli raz na jakś czas zjemy batonika, kawałek czeko to się nic nie stanie
Trzeba jedzenie traktować jak przyjemność bo inaczej diety nic nie dadzą
Będziemy wkurzone i ciągle głodne

Angel co do czasu owszem przy maluchu jest mega ciężko ale możne robić sobie obiady np w nd na cały tydzień i mrozić
Można jeść obiady które nie są czasochłonne.

A tak w ogóle to lecę zaraz na otwarcie Pepco może jakieś fajne promocje trafię :)

Witam się już nie tak porannie :-)
Dziś piękna pogoda, co po wczorajszym deszczowym dniu jest bardzo pocieszające. Wczoraj byliśmy z Antkiem odwiedzić naszą zupełnie nową koleżankę, tzn z wizytą u kumpeli która urodziła niedawno córcie. Muszę przyznać że moje dziecię potrafi się w gościach zachować ;-) no i w związku z tą wizytą podjęliśmy decyzję o zmianę pieluszek na 4. A mianowicie Antek, miał wczoraj dzień przesikiwania i przekupczenia dotychczasowych 3 :-) plan był taki, że jak skończy się ta paczka to wskakujemy na 4 (bo jakiś taki wymiętoszony był po zdjęciu tych małych pieluch) Ale po wczorajszym dniu, gdzie musieliśmy pożyczać ciuchy od młodszej koleżanki zdecydowałam że pora na zmianę, a co!!
Wybierając się na wojaże, poznaliśmy w windzie dziewczynę która mieszka w naszym bloku i ma 10 msc córę. Oczywiście doszło do szybkiej wymiany telefonów i dziś będziemy się wspólnie spacerować. I dobrze im więcej mam tym zima nam lepiej upłynie :-)
Antoś miał dziś raczej gorszą nockę, budził się jak dawniej co 2-3h i miał problemy z uśnięciem. Do tego jest dziś maruda, ale tylko wtedy gdy traci mnie z pola widzenia, więc raczej kroi się nam jakiś skok :confused2: i by się zgadzało jesteśmy już w 12 tygodniu;-) mam nadzieję że szybko się z tym uporamy.
No i moja miąkwa się już wyspała...
lecę...

Aina wow pieluchy 4 toż to już kawał chłopa:) A my nadal na 2, dokładnie Dada 2. Co prawda 2 się odciskają już mu, ale jak założyłam 3 to są za luźne i trzymają siuśków, wszystko bokami leci.

Ja to nie wiem. Aruś waży niecałe 6kg, a teściowa cały czas się dziwi, że jest taki duży i cięzki. A moim zdaniem to taki średniaczek, bo przecież wasze niektóre dzieciaczki ważą dużo więcej, a wcale nie wyglądają jak małe grubaski. Moja teściowa chyba uważą że jak jej wnuczka ważyła 6 kg jak miała pół roku, to każde inne musi tak samo:D

Helo :-D:-D

Widzę Manta powróciła :-D witaj biała siostro :-D:-D:-D
Pogoda fajna to się na dworze relaksowałyśmy a co :-D
Co do diet to ja w nie nie wierzę, a te moje dwie kanapki dziennie to standard przed ciążą też tak jadłam, a zdarzały się dni, że nie jadłam w ogóle cały dzień bo zapomniałam :-D:-D

Aaaaa i pokażę Wam naszą wygraną w konkursie :-D:-D

Zobacz załącznik 475042

reniuszek dzięki za zobrazowanie masażu . Rysunki nieziemskie :-D ale wiadomo o co kaman :-)

Mini55 linki bardzo przydatny , muszę wypróbować . Tylko moje dziecko też pewnie będzie niecierpliwe :)

atomówka
warto popytać . Często w przychodniach jest więcej niż jeden pediatra . Niech może ktoś inny zobaczy Alusia fachowym okiem ;);)

amandla fajnie ,że Twoja Mania taka przytulanka . Mój Franek to taki typowy facet , nie ruszaj , nie dotykaj

oomamba ja tak jak Ty . Tylko na szczepienia chodzę ,a teraz mamy wizytę u gastrologa dziecięcego

Angel widzę ,że my z dietami podobnie. Ja też wiecznie się odchudzam ,ale jakoś bez większych efektów . Dukan naprawdę mnie wciągnął :-) szkoda tylko ,że macie takie negatywne opinie :-( bo teraz sama nie wiem czy ciągnąc dalej czy sobie odpuścić .

Kasiulka udanego i bezpiecznego wyjazdu . Oby maluszek się wpisał na medal:-) no i udanej imprezki

Co do ceny diety i ogólnych kosztów to myślę ,że zależy jaka to dieta i dla kogo co znaczy dużo a co mało . Ja widzę po Dukanie ,że zawsze jakiś dodatkowy wydatek jest ,a to serki 0% ,a rybka i jakies tam inne dietetyczne
Też zawsze chciałam udać się do dietetyka jak Angel no ,ale nigdy mi nie po drodze ,a być może to by była mobilizacja

vill
- Tobie też zazdroszcze przytulaczka małego :-)chociaż muszę się pochwalić ,że wczoraj moje dziecie płakała za mamusią . Może to nie powód do radości no ale...jakoś tak miło mi się zrobiło :-D

Marusia ja też odczuwam kręgosłup ostatnio ,ale to pewnie dlatego ,że mąż zapracowany i cały czas ja kąpie malucha i nosze i przewijam itd od pierwszych dni ,a teraz z niego kawał klocka :-)jest co nosić . Jeszcze strasznie bolą mnie kolana :-(
inamorate gratuluje debiutu Hanulki . Jak ja bym chciała zapomnieć o jedzeniu.eeehhhh

Miłego dnia ;)

reklama
ooooo Hania! no piknaś! zasłużyłaś! :-))))))) myśmy dumne!
na weekend Jula Wam się pokaże tylko mama wybierze coś z tego 1001 zdjęć.

Jak te maluchy rosną!! jakos tak prędko...
tunia - gdybym była młodsza to bym Twego syna podrywała:D

inamorate -elo, elo czarna siostro!! :D mam zamiar wrócić na dobre juz :-)
u nas Dady 3 :p w koncu Jula ma ok 8 kg;o mamma mia! na cycowym tak rosnąć.. tata duży w sumie...

co Wam powiem to Wam powiem... końcówka ciąży na patologii miała swoje pozytywy... koleżanka z pokoju jest ze mną w kontakcie po dziś dzień:-) dzieciaczki będą się nam wspólnie bawić :D

Do góry