reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Byłam w przedszkolu z nosidełkiem i wróciliśmy do domku mały odlot robił wiec położyłam do Bujaczka i śpi.Mam trochę roboty w domu ale nie chce mi się nic robić totalny leń ale mój wróci to daje mu małego i biorę się za sprzątanko.Jutro szkoła ehh nie ogarniam ostatnio nic i dają coraz więcej zajęć a ja tylko patrze ostatnio na co mogę nie iść żeby spokojnie małego karmić.
Manta- vitalia super sprawa ja czasem z braku czasu opuszczam posiłek bo nie mam kiedy zrobić.
A co do vitalii to dajcie maila to wyśle wam zaproszenie to chyba 3 dni gratis dają z polecenia dla was a ja też chyba dostaje w sumie do września mam wykupione :-)

reklama
Karolina a bo ja lubie mastrować z włosami, lecz wtedy trzeba im troche pomóc ;) Z preparatow jak naprawde chcecie sobie pomoc tylko VITAPIL i HUMMAVIT razem brać. Bellisy i skrzypowity to pic na wode fotomontaż, nic nie dają, za mala zawartosc ziol.

Ja natomiast swoim wlosom nie umiem pomoc :wściekła/y: Nie wypadaja jedynie młody mi je wciaz ciaga i wyrywa :-D Ale strasznie sa sianowate na koncach :no: Kurcze no staram sie wydluzac okres miedzy farbowaniami, susze naturalnie, odzywki itp a i tak lipa. A wkonsu musze zaczac je prostowac bo juz za dlugie sa i wyglada to beznadziejnie..

A zapomnialam wam napisac, zezawzielam sie i zaczelam podawac malemu ten sab simplex lyzeczka przed kazdym karmieniem i efekty byl naprawde niesamowity. Niby to samo co inne a jednak! Niestety szybko buteleczka poszla i po podalam infacol..i tak od 2 dni znowu problemy :confused2: Na ebauy ktos z polski wystawia to bedzie trzeba zamowic..10 funtow kurcze i to idzie szybko no ale coz..

I mamy łapki w buzi :-D Moze nie zauwazylam tego skoku 12 tyg bo nagle i pcha łapki do buni i łapie zabawke na lezaczku i tez probuje do buzi wpakowac :szok::-)

Udany nabytek z mata fishera bardzo sie dziecku podoba :-)

Znowu tez wsiaknelam w ebaya bo juz zaczyna ciuszkow nam brakowac i 3-6 trzeba kupowac.. Uwielbiam angielskiego ebaya za bezcen doslownie tu mozna wyczaic rzeczy!

O na przyklad:http://www.ebay.co.uk/itm/110896248004?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2648
za całe 2,8 funta :)) szaleństwo normalnie.

Aha mamy za soba raz butle na noc z lyzeczka kleiku- spal 5 godzin ale nie wiem czy to przypadek znowu :dry: Wczoraj kupilam wieksza butle i smoczek +3 msc taki dla gesciejszych plynow ( zalezy jak trzyma sie butelkie tak leci :-) ) ale ladnie spal od wieczora to juz nie dostal zamast cyca bo po co :p
Zobaczymy dzis.

Co jeszcze..:( masakra z pamiecia glowa mnie do tego boli znowu od pobudki mam dosc!!!!!!!!!

Aha jak bede sie odchudzac to tylko Dukan :) Najlepszy z najlepszych !
Karolina a jak go stosujesz? Bo akurat ta diete kazdy inaczej odbiera :-D Moja mama np. nie da sobie przetlumaczyc, ze to nie jest jedzenie tylko parowek i serka wiejskiego wiec wytrzymuje tydzien i sie zlosci na nia :/
A ona ma tyle swietnych przepisow- moj ulubiony to placuszki jajeczne:
gotowane na twardo jajka w kostke albo zetrzec, dodac sol pieprz, otręby i jedno surowe jajko. Zmieszac i na patelnie teflonowa z odrobina oliwy, smazyc z obu stron :-) Pyszne placuszki, mozna jesc i jesc, do tego polac np serkiem wiejskim pychaaaaaa

Dobra juz sie nudze na macie zmykam

Ostatnia edycja:
reniuszek dzięki za wskazówki . Musimy poćwiczyć :)

atomowka może warto poradzić się innego pediatry ? Ja ostatni też w przychodni natchnęłam się na Panią Doktor , która nie za bardzo była rozgadana i więcej do niej nie pójdę :angry:

Perelandra dzięki za link . Na pewno zakupie tylko poczkam na macierzyńskie , bo ZUS się nie śpieszy i do tej pory nie dostałam ,Ach szkoda gadać

ajako

odpisałam na priv;)

monika ile czasu zajęło Ci zrzucenie tych 8 kg ?

maria28 współczuje choroby . Dzieciaki pewnie marudne

Angel co do Dukana to stosuje dopiero od poniedziałku :zawstydzona/y:znalazłam stronę Dieta Dukana i tam też jest forum . Jest dużo przepisów. Zrobiłam tam test i wyszło mi ,że do soboty mam być na fazie uderzeniowej - jak najwięcej białka :-)
Póki co trzymam się dzielnie . Jem serki chude , wiejskie , homo ... oczywiście wszystko z jak najmniejszą zawartością tłuszczu . Na obiad przeważnie coś z kurczaka ...nogę , pierś ... ryby też można , dzisiaj np jadłam makrele ,a teraz robię pastę z tuńczyka . Pije dużo wody i herbaty czerwonej i oczywiście cole :zawstydzona/y:wstyd się przyznać ,ale chyba jestem uzależniona . Teraz pije cole light lub zero -zależy co w sklepie . Nie mogę doczekać się niedzieli , bo zjem w końcu jakieś warzywko :-) warto się trzymać tej diety ...od poniedziałku do dzisiaj rano - 1,5 kg :D to póki co mój rekord w dietach :-D

Mojego maluszka próbowałam przetrzymać do kąpnia ,ale niestety padł jak kawka ,a pewnie znowu o 4 rano oczy będzie miał jak 5 zł

karolina mam amatorski obrazek dotyczacy masazu jesli chcesz :) zapomnialam jak ta metoda sie nazywa , ale jest bardzo bardzo fajny! glownie cwiczymy metoda bobath z pierwiastkami wojty :)

a co do poradni w opolu to tak jak pisze vill bez wyraznej potrzeby ciezko sie tam dostac , bo generalnie "ogarniaja" tam glownie dzieciaczki przedwczesnie urodzone i z powaznymi komplikacjami poporodowymi.
co do neurologa my mamy obowiazkowo ze wzgledu na przebyte wylewy dokomorowe ....
wiec dostalam mega gruby plik skierowan do tych poradni i opieka tez moze wydawac sie dla mnie inna ze wzgledu na wczesniactwo i nastepstwa tego .

a wrzuce wam - strzaleczki to kierunek ruchu numerki to pokolei co i jak :) sory ze w lustrzanym odbiciu ale zrobilam zdjecie kamera internetowa ... mam nadzieje ze w miare wyraznie :) na konczynach kreska prosta to tzw tunel , sprezynka to obkrecanie dlonia wzdluz konczyn a kreseczki do ugniatanie :)
masaz wspomaga prawidlowe napiecie miesniowe, relaksuje, rozluznia... i taki jest zamiar :) masaz 2 razy dziennie po cwiczeniach :)

Pojedyncze, 2012.06.14 o 21:10.jpgPojedyncze, 2012.06.14 o 21:10 #2.jpg

Ostatnia edycja:
o mini dokladnie o ten :D:D pewnie latwiej byloby mi dac linka gdybym zapamietala nazwe :-D:-D:-D:-D
ale obrazkiem chyba nikt nie pogardzi co ? :D

reniuszek ponoć fajna sprawa ... ale jak raz próbowałam to mi się Duszka rozryczała :-D:-D:-D ale rysunek fajny ale jak się zobaczy wcześniej na filmie

mini u nas najlepiej wychodzi zaraz przed drzemka/spaniem .... jesli chodzi o raczki czy nozki to staram mu sie masowac wtedy kiedy mi sie nawinie :) tj jak sie bawi na macie, albo jak lezy na brzuszku to masuje mu tak plecki .... kazda okazja jest dobra , nawet jak sie jedna reke wymasuje wyrywkowo to tez super :)
jak dla mnie powinno sie to robic jak najczesciej sie da - wyrywkowo :) a calosc te dwa razy dziennie obowiazkowo :)

reklama
Cześć! Podczytuję Was po cichu,ale jakoś brak czasu na udzielanie się:) Ale teraz mam chwilkę czasu, to się udzielę:)

Kallosa stosują, bo daje wrażenie odbudowanych włosów, a jest tani. Na tej samej zasadzie działa tra maska co Inamorate dawała link,Będzie dobry dla włosów szorstkich, kręconych, suchych. Za to na mega cienkich i rzadkich jak moje trochę obciąża:)Za to zapach ma fajny.
Ja polecam Maseczki BINGO SPA, w hipermaketach Tesco 7,50zł/500ml.nie są tak przeładowane silikonami jak reszta.

Ja o kosmetykach to bym mogła prowadzić dyskusje godzinami, swego czasu miałam fioła na ich punkcie i jestem kosmetyczką, choć tak bardziej hobbystycznie bo nie mam zamiaru pracować w zawodzie.:D

A co do wypadania włosów, to nie ma co się łudzić że w naszym przypadku pomogą takie maski. Owszem pomogą, jeśli wypadanie włosów spowodowane jest tym że włosy są zniszczone. Ale nie w przypadku gdy jest to wypadanie włosów po porodzie. One muszą wypaść, bo w ciąży nie wypadały, bo zahamowana była końcowa faza ich żywota:) PO porodzie wszystko wraca do normy, i oprócz tego że wypadają włosy te które akurat naturalnie konczą "żywot", to jeszcze wypadają te "ciązowe". Także raczej można się pokusić o preparaty w tabletkach, niż odżywki z drogerii.

Muszę poczytać o tym dukanie jak tak dziewczyny zachwalacie. I na prawdę wam tak tak lecą te kg?Może się pokuszę

Aina ja też dostałam skierowanie na rehabilitację i też ma to być najpierw spotkanie z lekarzem, więc to chyba wszędzie tak. I umnie też nie rehabilitują małych dzieci, więc bedę jeździć pewnie gdzieś ..

A powidzcie mi dziewczyny, czy to własnie nie jest tak, że nawet jak małego znosi w jedną stronę, ciągle leży na lewej i nawet głowę ma z tej str. bardziej płaską, to czy to samo nie "ustawi się", jak zacznie siadać itd?

Vill Twoj Rafałek to taki przytulaczek:) Widzę że często piszesz o przytulaniu, moje dziecko całkiem inne. Nie lubi przytulania! Nie ma tak, że np. płacze, ja go przytulę i ok... On tego zwyczajnie nielubi:szok:

Do góry