reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
hejka,
u nas pogoda "dodupna", ja też się czuję dodupnie. Zatkało mi ucho i szumi jak ...
Podziwiam dziewczyny które uzuwają pieluch wielorazowych (w sensie ich dzieci używają:D). Ja bym kręćka dostała:)
Helena, dobrze że nie dałas się zbyć. A służba zdrowia często traktuje młode matki jak panikary i nie reagują:/
Aina mi jak mąż raz farbował włosy, to robił to ponad godzine- efekt- suche siano, grunt że nie poleciały...:D

Widzę że sporo z was rezygnuje już z gondoli, ja chyba też niedługo to zrobię bo mój MAły ma już ciasno... A wózek mam Kunert taki jak Angel i Marusia. A własnie Angel JAK U CIEBIE Z GONDOLĄ?? Chyba Dorian też ma ciasno , zwłaszcza że to już kawał chłopa:)
Perelandra oj wiem jak w Echo (bo chyba o tej galerii piszesz) robi się zakupy:) Ja w ciąży tam lekko omdlałam, też mi sie zakupów zachciało, i bynajmniej nie szybkich:)

Mój Aruś już smieje się na głos, ale tylko do wybrańców... Ja muszę się zadowolić tylko uśmiechem szczerbulca i słodkim aaaaghhhrrrr:)

Fajnie się czyta, jak wasze maluszki potrafią coraz więcej, a że czegoś jeszcze nie potrafią, to też nie ma się czym martwić. Ja w dalszym ciągu nie mogę syna przekonać do prawej strony... nawet jak ogląda z zacikawieniem swoją rączkę to tylko lewą, jak podstawię palca z lewej strony to zaraz chwyta, a jak z prawej to oburzony odwraca głowę i udaje że nie widzi:D

oomamba dokładnie tam pojechaliśmy, ostatnio byłam tam w listopadzie i wróciłam ledwo żywa; i proszę - znów dałam się nabrać :-p

My nadal pływamy gondolą :) jest jeszcze trochę miejsca ale robi się coraz krótsza :rofl2:

ina nie mogę wysłać smsa, wczoraj mogłam, a teraz "nie ma takiego numeru" :confused::confused::confused::angry:

hej, hej

ja oczywiscie przelotem, jestem mega, meeega niezorganizowana, ze nie moge na spokojnie usiasc na pogaduchy z Wami, no szok normalnie w zyciu bym sie nie spodziewala, bo na moich wrzesniowkach 2008 przy malej Julce to bylam na biezaco i non stop :-D

witam nowe kolezanki, przynajmniej Wy dajecie rade widze :-)

Atomowka- kurde u mnie to samo, zebym uprawiala sex to normalnie pomyslalabym, ze w ciazy jestem serio :baffled::-D zaraz po porodzie to wygladalam jak prawdziwa anemiczka z ta moja anemia mocna, a teraz szkoda slow....chocby organizm chcial wszystko nadrobic, normalnie tyje i brzuch mam wiekszy jak po porodzie :szok:
jak znajdziesz jakas fajna dietke to daj znac, bo ja sobie obiecuje od kazdego poniedzialku, ze sie biore, ale tak mi sie chce żrec (soory za wyrazenie, ale jedzeniem tego nazwac nie mozna :zawstydzona/y:) ze nie daje rady!

a wiec mam pytanko;
czy mam isc po jakies tabletki na zanik pokarmu czy jak sie z tym rozprawic??
moj maly nie chce w ogole juz ciagnac piersi w dzien, czasem wieczorem jak jest zmeczony, a nie moze zasnac to sie ładnie przyssie, w nocy tez popija, ale to loteria; albo zasnie po tej piersi, albo domaga sie jeszcze butelki.
a w dzien same klopoty tylko z tymi cyckami, bo takie bolesne robia sie zatoro- kamienie czy jak to sie tam zwie :baffled:
a jak odciagam to pompie i pompie, a wychodzi z tego caly guzik, tj. jakies 40 ml z obu, to jak to jest mozliwe to ja juz nie wiem :baffled:
aha do tego mam wlasnie chyba to co miala Angel; mega bolesnosc sutka jednego, normalnie stanik mnie dobija, a jak wyjde na dwor to masakra jak mnie boli!

helppppp

ina- Hania jest cudna!! ale kurde sorki nie mam na karcie :-( a nie wiem czemu w koncie bankowym z ing zniknela mi taka opcja jak doladowanie telefonu :angry:

Amandla- super urlopik bedziesz miala, nfiu fiu normalnie pozazdroscic :tak:

Angel- Dorian jest przeeeecudny! i taaaaaki duzy! widzialam na Fb
mini- Dusia drobniutka kobietka bedzie jak Ty, fajnie, nie bedzie sie musiala martwic figura :tak: i sliczna jest!
i szybko sie zasmiewa! moj poki co raz sie do mnnie zasmial na glos jak robilismy samolocik, ale to bylo raz tylko, a tak to tylko dziasełkami swieci :-)

a ja jutro jade zlozyc mlodemu na paszport i mam nadzieje, ze dostane go po 14 dniach, bo okazalo sie, ze na caly lipiec wybieramy sie do Belgii do mojej sis i rodzicow.
zdjecie ma maly swietne :-D wyglada na nim jakby mial z rok przynajmniej :-D

vill- brawa dla R.!!! i oby tak dalej! a my kochana kiedy sie widzimy?? udanego weselicha Ci zycze i chcialam sie jeszcze wypowiedziec na temat sukienki (no chyba ze juz za pozno, ale nie pamietam dokladnie kiedy mieliscie miec to wesele)
sukienka z butami i cala reszta typu fruz, make-up itd moim zdaniem bedzie wygladala ok, tylko faktycznie to bolereczko cos jakies takie jakby za maławe. a pokazesz inne kiecki o ktorych pisalas, ze z all???

hej dziewczynki, melduję że u nas wszystko dobrze
mam jakieś mega problemy z forum, od dłuższego czasu nie otwiera mi się, dziś się udało cud normalnie :) nawet nie mogę poczytać co u was, zdjęć przejrzeć koszmar jakiś i nie wiem dlaczego tak się dzieje :(

Marcelek zdrowy, rośnie w oczach i waży już ok 7300, dużo gaworzy, śmieje się, nauczył się przewracać z pleców na brzuszek choć nie ma tego jeszcze w jednym palcu, ogólnie wszystko super :)

w niedzielę 17 czerwca mamy chrzest, robimy kameralną imprezkę dla najbliższych w domku więc mam ciut urwania głowy, ale przyjedzie teściowa i moja mama ciut wcześniej i pomogą w ostatecznych przygotowaniach tj. gotowaniu :)

pozdrawiam was wszystkie i mam nadzieję, że te problemy z działaniem forum przejdą do historii i nadrobię choć troszkę zaległości, życzę mamusiom i dzieciaczkom dużo zdrówka i radości :*

Hej dziewczyny :-)

Czytam Was chyba od samego początku ,ale jakoś nie po drodze było mi do Was dołączyć .
Teraz chciałam prosić ,abyście mnie dołączyły do swego grona ;-)
I tak wrażenie ,że każdą z Was znam :-D
Jestem mamą Franciszka , który urodził się 27 marca - 3960 g i 57 cm - kawał chłopa

Karolina- fajnie że piszesz, ja też znam wszystkie forumowiczki bo od początku czytałam:)
Ajako - co do tych tabletek na zanik, to słyszałam że mają dużo skutków ubocznych. Ja też chce zakończyć, bo pompuję pół dnia a i tak mam bardzo mało mleka. Więc próbowałąm sciągać rzadziej i mniej i to jakby zaczęło skutkować i bylo jakby troche jeszcze mniej, ale cholera szkoda mi trochę było, że mały bedzie tylko na mm ( i koszty mm) i jeszcze sciągam dalej normalnie. Ech.. I chcę to zakończyć, i nie chcę:). Ale spróbuj naturalnymi metodami , bo po tych tabsach to podbno fatalnie samopoczucie. Tzn tak czytałam:)

Jak na razie doszłam do tego, że ściągam 3 razy dziennie, co wystarcza na niecałe 2 karmienia. a jak sciągałam co 3 godz. to też starczało na 2 karmienia.:baffled:

reklama
Do góry