reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Amandla tak maxi cosi :D wzielam czarny bo tylko czarny uzywany byl w okazjonalnej cenie a teraz za kazdym razem jak jest upal pluje sobie w brode ze moglam porozgladac sie za innym wozkiem, bo zdecydowanie w gondoli grzeje jak jest cieplo :( i mlody sie zagrzewa. sprobuje z tym fotelikiem moze najpierw w domu, bo w sumie boje sie tych szelek, zapinania... hmm :/

reklama
moją spacerówkę też można na płasko rozłożyć i raz już nawet go włożyłam ale przestawiłam znowu na gondolę z tego względu że mój to tylko na brzuszku śpi.. na plecach poleży max 30min i zaraz ryczy żeby go przełożyć a w spacerówce to jednak trzeba zapiąć te pasy bo jeszcze by wyleciał.. także jak dla mnie to jeszcze gondola dopóki nie będzie siedział

Reniuszek formowanki może i trochę grubsze ale za to bardziej chłonne ;-) . A jak są zrobione z mikrofibry to niekoniecznie muszą być grubsze , a za to doskonale chłoną :tak:
Używasz papierków ?? bo ja kupiłam ale nie chce mi się za każdym razem zakładać na pieluszkę zwłaszcza że Dusia robi raz na dwa trzy dni :sorry2:

reniuszek ja chciałam kupić murę 4, ale zniechęcił mnie bardzo mały daszek w spacerówce i konieczność używania zimą folii żeby osłonić dziecko, więc teraz szukam czegoś bardziej głębokiego, ale wizualnie bardzo mi się mura podoba;)

Ostatnia edycja:
amandla daszek w spacerowce jest regulowany do tego stopnia ze moze zaslonic cala twarz dziecku. co prawda nie widac tego ale ma dodatkowy material z tylu ktory sciaga sie troczkiem i daszek wtedy zaslania prawie cala spacerowke ... a faktycznie jedyna wada tej spacerowki jest to ze jest dosc odslonieta po bokach i z przodu :/ale my wynalezlismy sposob - kupilam spiwor taki mega gruby - krawcowa mi go troche przerobila zeby wszedl na siedzisko i jest tak wyprofilowany ze jeszcze z przodu taka scianke nam zrobila. a spiwor z kozuszkiem w srodku wiec powinno byc git :)

mini to moze ja sie rozgladne za formowankami :) tylko z jakiej firmy poszukac mikrofibrowych ? ja widzialam tetro te wiazane w pasie - bardzo sliczne ale wydawaly mi sie dosc grubasne :)
taka opcja to chyba na noc czy na dlugi spacer sie sprawdza i nie uciska jak napakowany otulacz albo kieszonka ?

a maks zrobil sobie z dnia noc i spi juz 5 godzin :( az sie boje nocy ... w ogole glupia ja ze sie nie polozylam spac razem z nim tylko zlopalam kawe jak pomylona... a w nocy bede stekac bo bede wykonczona .... ah :baffled:

Hellou!!
Reniuszku, Kasia1984 Witajcie dziewczęta na tych skromnych stronach!!!
Helena
o rany, normalnie włos się jeży na głowie. Całe szczęście że zaufałaś własnej=matczynej intuicji!!! A sposób w jaki zostałaś potraktowana w przychodni w której olali Twoje obawy jest skandaliczny:wściekła/y: Trzymam za Was kciuki!! Wracajcie szybko do domu a przede wszystkim do zdrówka!!!

Vill no, no, no... widzę że Twój małżon wstąpił na drogę rehabilitacji - i dobrze!!! Oby mu tak już zostało :tak: Strasznie fajnie że spróbowaliście wspólnej kąpieli. Podziwiam, sama chętnie bym spróbowała ale posiadam jedynie prysznic :confused: więc marne szanse.
Pere jak Marcinek? To były jednorazowe "zwrotki", czy też była jakaś powtórka?
Atomówka super że Aleks tak ładnie pociągnął :-)
Mini uhuhu... superaśnie że Idka już hihra się w głos:-) ja to nie mogę się doczekać jak Antoni zacznie się tak śmiać... ale wszystko w swoim czasie:tak:
Amandla i ja bym pobyczyła się w spa... świetne wakacje Wam się kroją :-)
Angel dobrze że macie za sobą przyzwoitą nockę!! Oby było takich więcej ... a najlepiej żeby zaczął przesypiać ciurkiem przynajmniej 4h - życzę ja ;-)
Kasiulka czy ja dobrze kojarzę że Grześ korzysta z x-landera?? jaki macie model?? Podpytuję bo Antoś tak już mało miejsca ma w gondolce i średnio to widzę wciskanie go do gondolki tak do września...

No więc teraz o nas...
Urządziliśmy sobie wczoraj wyprawę do teściów... Antoś świetnie zniósł podróż. Wyjechaliśmy po 2 "nocnym" karmieniu po 6, więc młody przespał całą drogę :-) Teście byli bardzo uszczęśliwieni że po msc zobaczyli wnuka... zwłaszcza cze to była niezapowiedziana wizyta. Planowaliśmy ten wypad już od zeszłego tygodnia ale nic nie mówiliśmy że przyjedziemy, chcieliśmy zrobić niespodziankę... no i udało sie :-) jakież było zdziwienie że chciało nam się tak tarabanić na jeden dzień z takim maluszkiem... radości co nie miara!!
No i Antoś idzie na kolejny rekord: mianowicie tej nocki znów przespał pierwsze karmienie :-) coraz częściej mu się to przytrafia... więc zaczynamy z T fantazjować że przespana nocka jest tuż, tuż..:-)
Antek dziś śpi już 5 nockę z rzędu w swoim łóżeczku, także chyba rozstaliśmy się już na stałe ze spaniem w trójkę. Zauważyłam też, że jak dokładam go do łóżeczka po nocnym karmieniu to dużo szybciej usypia sam niż wtedy gdy spał z nami :szok:
A dziś byłam jeszcze u fryzjera i małżon pofarbował mi włoski, więc od razu lepiej! Normalnie ten wek zaliczam do szczególnie udanych :-)

dobrej nocki!

aina mamy xlandera xq, u nas jeszcze było sporo miejsca, ale to prawda nie duża ta gondola. jednak przeoprowadzka Antosia do swojego łóżeczka, przyniosła wiele plusów. Super że weekend udany
amandla my w końcu też nie pojechaliśmy, byczyliśmy się w ogrodzie, a teraz już w Wawie. Co do wózka myślę, że pojeździmy do pierwszych urodzin xlanderem, a później zakupie lekkiego maclarena. moja koleżanka ma xlr techno, jest super

Kaasiulka my też od dzisiaj testujemy wersję spacerową - bo jutro czeka nas wyjazd dod miasta i nie chce mi się znowu pakować do auta całego wózka, bo potem całe auto zapchane (dziecko w foteliku+mama+wózek w bagażniku+nosidło+zakupy a jeżdzę tylko fiatem uno); z tym że u mnie o tyle prościej, że po prostu wyjęłam nosidełko i już ;-) Pomysł przyszedł, kiedy zobaczyam ostatnio na mieście babkę z dzieckiem właśnie w takiej wersji - mały ubrany ciepło i przypiety szelkami. Ja na szelki rozłożyłam po prostu kocyk i mam zwyczajnie gondolkę, tylko że większą od nosidełka. Rafałowi większa przestrzeń też przypadła do gustu.

reniuszek ja bym raczej odradzała te stare foliówki - tez mam takie, ale wcale nie używam (wolę już go położyć w samej tetrze na podkładzie jednorazowym). Bo w sumie to te foliówki mniej powietrza przepuszczają niż pampers

Coś jeszcze chciałam pisać, ale nie wiem co.
Jutro może zdążymy się przywitać, a może i nie - w każdym razie mamy wizytę u nefrologa, a przy okazji jakieś zakupy w mieście, więc dzień z głowy.
Aha - już wiem.
No właśnie boję się trochę jutra, bo mamy skok jak nic - Rafał wisiał dzisiaj na mnie niczym w pierwszych dniach, opróżniał każdą kropelkę, która tylko się pojawiła i w zasadzie od śr/czw częściej się właśnie przysysa i na dodatek dzisiaj były dwie zieleniny w pampersie :confused2: Ale teraz śpi jak zabity, więc może jutro już będzie lepiej - oby.

Spokojnej nocy :*

Dziewczyny ja przyszłam pożebrać o smsy :D Dziś o 15 kończy się konkurs i potrzebujemy głosów
ładnie prosimyyyyyyyyyyyyy

Zobacz załącznik 473676 malgw.21 na nr 72069

Dobra a teraz biorę się za czytanie co tam u Was
:-D

helena83 szok ta nasza służba zdrowia to jakaś paranoja :wściekła/y: dobrze, że zaufałaś matczynej intuicji :tak: dużo zdrówka dla malutkiego ;-)
kasia1848, reniuszek :-Dwitajcie
Angel. z tymi łapkami to u mnie też mała ssała na ramieniu a po kilku dniach wpakowała całą łapkę do buzi więc spokojnie :-D
Maruusia no to masz imprezowe wakacje hehe fajnie :-D

Cholera i nie pamiętam :zawstydzona/y: Aaaaaaa kusicie spacerówką a ja jeszcze na gondoli jakoś mi się do spacerówki nie śpieszy. Ogólnie u nas ok. Na brzuszku leżymy spokojnie, do siadu się podnosi no nie mam na co narzekać...Aaa a na boki z brzucha się nie przekręca, ale się nie martwię szkoda czasu na ten książkowy rozwój dziecka...:-D

Ostatnia edycja:
reklama
dobry wieczór:-)

Synuś śpi, mąż w pracy....

Widze ze rozmawiacie na temat spacerówek. mój mały już w gondoli ( mimo iż spora) nie chce za bardzo leżec. Ale za to odpowiada mu fotelik na stelazu- bo wszytko widzi, wiec na urlop do Polski bierzemy juz spacerówke.
I tak jak Villandra poki co polóże kocyk na szelki

vill- udanego jutra:-)i mam nadzieje ze jutro Rafałęk da odsapnąć troszke cycuszkom:-)

aina- super ze niespodzianka się udała i dziadkowie nacieszyli się wnuczkiem

dziewczyny a mój jak biore go za rece i podciagam do siadu to mu nie idzie, głowa zostaje w tyle i tyłek podnosi:/ zamiast samych plecków

szwagierka mówila mi ze ze jak dziecko skończy 3 mieisiace to musi to potrafić.....i troszke się martwie. No i widzę ze was dzieciaczki to potrafia

Raczki pcha do buzi non stop, i sobie masuje, na 100% dziąsełka swedza, ciekawe kiedy zeby wyjda.

u nas dziś ładna pogoda wiec był spacerek:-)

po 20 karmiłam małego i przysnełam razem z nim hehe i teraz jestem nie przytomna i już nie pamietam co miałąm jeszcze pisac.

aha..podziwam dziewczyny ktore jadą na wielorazówkach. dla mnie pampersy to najlpesze sa mogli wymyslec:-)

Do góry