reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

nusia-chyba nie ma sie czym martwic, bo moja ciagnie glowe za zoba, nie przewraca sie jeszcze z plecow na brzuszke -czasem chce ale jej upa ciagnie, ale czekamy-nie trzyma tez zabawek chyba ze smoka i pieluche:)a i nie lubie buc na brzuchu wiec jej nie zmuszam
agusia ty pytalam o alergie jakis czas temu-bylam dzis u gp powiedzialam ze kupilam sobie krople do oczu ale nic nie pomaga to dal mi recepte na tabletki
My nadal bez kupy w soboet bylismy z nia u lekarza przepisal syropek i kazal przyjsc dzis jak nic nie zrobi to dzis poszlam powiedzial abym zwiekszyla dawke leku i dala sie napic wody z sokiem z pomaranczy(swieza) no nic dzis jak mala wstanie dam sie napic no i mamy przyjsc jutro ew w srode-ale jutro mamy szczepienie to i tak zobaczymy doktora-mala sie meczy:(i takie pruki smierdzace robi, nie wiem czemu nie moze tej kupy zrobic.
Zla jetem bo chcialam zrobic m niespodzianke na urodziny (sobota) i na internecie zamowic cos -i nie ma opcji ze zamawiam do domu:( trzeba po to jechac tylko jak...?Mam nadzieje ze ktos ze znajomych zaradzi cos-chociaz wszyscy pracuja.
Ja jestem dzis padnieta przed 9 wyszla do miasta bo musialam cos zalatwic, pozniej lecialam jak dzika aby sprawdzic wage malej (5kg) i szybko na druga strone miasta do lekarza-jak doszlam do domu ledwo wloklam nogi a mloda odrazu jesc chiala teraz siedze sobie ale juz mnie naczynia w zlewie wolaja, sterta prasowania na stole bym nie zapomniala i jeszcze obiad.Gdzie ten czas dla mnie...?
Co do powrotu do formy wstyd sie przyznac ale mi zostalo 20kg no nic nie poradze na to nie chudne po mimo ruchu-a na diete nie moge isc bo cycujemy sie, wiec pewnie do momentu odciecia od cycusia w kwestii wagi sie nic nie zmieni.

reklama
Mamba no faktycznie gondolka dla nas juz taka troche maława ;-) Ale jak zimno tak znowu to w niej wychodze, wiadomo zaden wielki spacer w taka pogode ot do sklepu czy cus..
A jak Ci się Kunert sprawuje? My oczywiscie pechowo dostalismy trefny egzzemplarz - krzywa jedna rurka przez co ciezko ze zmienianiem gondoli/spacerowki/fotelika:/ A wysylac spowrotem rodzinie by ta reklamowala czekala na nowy i znowu nam nadawac no raczej bez szans :baffled: Wiec jakos sobie radzimy ale wiem , ze moglob y byc lzej.. A tak to jest swietny , super zwrotny i nie bylo spaceru by ktos nie zaczepial albo nie komentowal cos o wozku ;-) Tu w UK sa tylko takie 3 kolowe, albo spacerowka na stale i w nia wczepiony fotelik, beznadzieja. Do tego plastikowe rozklekotane kółka.. to sie nie dziwie, ze nasza bryka z alufelgami taka ciekawa dla innych :-D

I masz tak samo jak ja z mlekiem..niby juz bym chciala skonczyc ale z drgiej strony szkoda.. :sorry2: Najbardziej w nocy nie da sie ukrc szybka wystawka i cześć.
Chociaz od 2 dni cos dziwnie te moje piersi wygladaja..jakos tak jakby troche mniej dawaly, zje dwie i czasem jeszcze marudzi- w nocy tez sie rozbudza bo jeszcze druga chce a zawsze jedna w nocy starczala ( nie zeby spal dluzej po tych dwoch ;) ) . A jak ostatnio wieczorem dalam butle to jeszcze cala piers oproznil ( spal i tak 3 h). Wiec sama nie wiem...

Ewstra czy podalas jej czopka glicerynowego?

Karolina witaj :)

Ajako sprobuj bepanthen na ta brodawke. Mi juz schodzi z tej prawej bol , dziwne to najpierw lewa potem prawa, a wyginalo mnie w druga strone normalnie jak zasysal, koszmar..
A od kiedy masz małego na butli troche mniej wisi? Bo pamietam, ze byl moment, ze z cycka nie schodzil;)

Mnie te piersi strasznie draznia. 3 msc prawie w stanikach 24 na dobe, wszystkie sie wyświechtaly przez to, a takie fajnie z mothercare mialam, bo to przeciez co chwile do prania i maraton, zdarzylo sie raz, ze nie zdarzylam wyprac i wysuszyc to zostalam bez jednego i z tetrami upchanimi siedzialam porazka!!!
I bez wkladek ani rusz bo ciekna po chwili momentalnie, w nocy sie przesuna rano budze sie zalana po brzuch, materaz zalany..naprawde malo to komfortowe wszystko- myslalam, ze po jakims czasie juz sie ustabilizuje , ze bedzie lecialo jak bedzie pil a nie takie cos..

Ostatnia edycja:
Angel wlasnie nie mam:( pytalam w pl sklepie i nie mieli, mysalam ze jestem przygotowana na wszystko ale nie.Gdzie kupowalas te czopki?
My w gondoli dopiero, jak zacznie siadac zmieniamy na spacerowy ale wyjazd do pl np biore gondole-troche sie boej bo lece sama ,dziecko, wozek bagaz strach sie bac..

Mi przywiozła najpierw tesciowa potem siostra z pl..ale w jednej z polskich aptek uk w necie są za funt z groszem warto sobie sprawić nam polowka zawsze pomaga - odrazu kupczy ze nawet sie nie zdarzy rozpuścić .

Angel wóżek właściwie spoko, nie mogę się do niczego przyczepić, zwłaszcza za taką cenę... Może trochę jakby sie poluzował. Co innego fotelik - porażka! Co prawda my duużo jezdzimy samochodem i dlatego mamy do samochodu lepszy z Graco, ale jak zamawiałam wózek to mimo że fotelika nie chciałam to sie pomylili i przysłali, a że już nie chciałam odmawiać przyjęcia wysyłki to dopłacilam tez za fotelik. Myślę, że ten fotelik niewygodny jest zwłaszcza dla noworodka - mój był w nim tak pokrzywiony że zal bylo patrzeć. Ale myślę że tak na teraz to wczepiony w wozek moze by się sprawdził.
A co tego zalewania mlekiem to faktycznie wkurzające to, ja tak miałam też, wszystko w mleku posciel, blaty w kuchni (jak nago chodzilam:)) podłoga... Ale ja też czasy wspominam z rozrzewieniem:) I faktycznie jak Twój mały w nocy się budzi na jedzenie, to cyc niezastąpiony. Nie musisz chociaż się pałętać na śpiocha po kuchni i robić mm.
Ewstra a jak długo nie robi kupy?

ja oczywiscie w przerwie w prasowaniu, poki dzieci ogladaja bajki. tzn. Jula oglada, maly lezy na brzuszku, a Jula kochana siostra z doskoku wlacza mu tam jakis *******ki- grajki, zeby sobie ogladal i jeszcze go obcalowuje i mowi; moj Igula :-D
och rozkoszne mam dzieciaki :-D

Karolina witaj!!!

mamba, Angel- wlasnie ja tez tak chce i nie chce,bo nie moge powiedziec, ze sie zdecydowalam na 1000 % odstawic piers, bo jakos mi szkoda, smutno i w ogole, zdecydowac sie nie moge. Niby bym chciala jakos zaczac sie odchudzac, bo juz patrzec na siebie nie moge, zwlaszcza sie dobijam jak wczoraj na przyklad kiedy łazilismy z moim po sklepach i sie widzialam w tych wszystkich wielkich lustrach w sklepach, nooo porazka :-:)-(
moj mowi; kup sobie cos do ubrania (tak jakos mu dziwnie bylo, ze tylko jego 'ubieralismy' ) a ja serio ochoty nie mam.
no i do tego te laski w tych sklepach :cool2::cool2:

nie wiem sama, bo jakos mi tak szkoda, bo jednak czasem jeszcze tak ładnie sie dossie i naprawde widac wtedy, ze jeszcze tego potrzebuje.
eeee i jeszcze jak mamba napisala o tych tabletach to juz mi sie odechcialo troche, ale ałaaa jak mnie boli ten jeden sutek ałaaa jak na poczatku normalnie :szok:

Angel- moj juz od jakiegos czasu jest glownie na butli, z cyca jedynie popija i sie uspokaja.

dzis chwile gadalam z sasiadka, jej corka karmila swoja core do 2,5 roku zycia i za cholere ta mała nie dala sobie tego zabrac, wiec ostatnim pomyslem bylo zabranie jej calkowicie z domu, tzn. dziadki zabrali mala, wywiezli do siebie (jakies 80 km od siebie mieszkaja) na tydzien i dopiero sie mala odzwyczaila :confused: nooo tak to ja nie chce.

aha
Angel- a Ty to mnie w ogole zadziwiasz, pomyslec, ze mowilas w ciazy, ze niekoniecznie masz 'parcie' na to cale 'cycowanie':laugh2::laugh2:

reklama
też miałam to napisać Angel, że zdziwiłaś mnie (pozytywnie!!), że karmisz piersią, bo za czasów ciąży nie byłaś przekonana
Ajako słodkie masz te dzieciaczki

Grześ się przespał i na szczęście obudził się w lepszym nastroju i bawi się na macie. Zrobił się strasznie mobliny i kręci się w kółko jak leży i co chwile "ucieka" z maty.
A o wadze, aż boję się stanąć, obżeram się słodyczami i za każdym razem obiecuje się, że to koniec. Bez jaj na prawdę muszę się opanować, dla dobra wszystkich.
Jecie truskawki? ja jem i nic nie widzę tak samo czereśnie

Nasz ina z hanusią wygrały konkurs :)

Do góry