reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hej my tez po i mały tez prawie wogole nie płakał :-) A dwa kłucia w dwie nózki :-( Dzielny kochany bączek.
Mamie tez sie dostala druga dawka na różyczkę :dry:

Wogole znowu szok co tu piszecie- jak jeszcze bylam w ciazy a wyscie mialy maluchy i gadaly o kupach zarejestrowalam to, ze na mleku matki kupa musi byc kilka razy na dzien a wlasnie na mm ktore jesc ciezej strawne nie musi byc codziennie.. a tu znowu co innego :no: Moj robi kilka na dzien i jak jeden dzien nie ma to juz sie bardzo meczy i uzywam czopka- oczywiscie nie jest to co rusz tylko zdarzylo sie kilka razy i nie czekalam dlugo, po jego jedzeniu i wydalaniu gdziebym miala czekac 5-7 dni :no:

Co do napiecia to Dorian kwalifikowalby sie z marszu bo glowe trzymal sztywno od 2 dnia zycia.. Przeszlo mi to przez mysl, ale procz tego , ze jest poprostu silny nic nie wskazuje aby to bylo cos zlego.. Jak sie go podnosi to sie wygina owszem, ale tak to nie :confused:

Ale ciepło jej musielismy sie tankowac w parku na uboczu wracajac i w domu dwa razy dopiero teraz sie zdrzemnal od rana, pewnie mam pol godzinki ;-)

Fajnie czlowiek czeka na ladna pogode ale czy to z zimna odrazu musi byc upal?! Nie wiadomo jak sobie pomoc w tym ukropie a dzieciaczkowi tym bardziej. No zawsze jeszcze mozna zdjac bodziaka :sorry:

DObra to robie ogórkooooową mm ale dawno nie było :))

reklama
Moja Duszka robi co 4-5 dni choć podobno na piersi dzieci robią co karmienie :sorry2:

Bo i tak może być ;-) Choć to chyba opcja bardziej z początku...

No i ze spotkania nici - coś tam dziewczynom powypadało, a do miasta jechac trzeba :sorry: No cóż - przebolimy

No to szykuj się matka, wyłuskaj dziecko z tetry w pampka i wio na city.
Zajrzę wieczorem - tylko nie naprodukujcie znowu 20 stron postów :-p;-):-D

Angel przez pierwsze dwa tygodnie glowa może być sztywna - potem powinna niby stać sie na powrót bezwładna by od nowa ćwiczyć jej podnoszenie. Ale do mojego Rafała też to nie pasuje - chyba że jak śpi, to mu głowa leci, a tak to trzyma ładnie - tylko nie na brzuszku (nie, no - jestem nie fear - dziś ładnie podnosił; dwa razy, a potem proteścik zakończony histerrrrrycznym wrzaskiem :eek:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
co do kupoli - myśmy mieli akcje że Nusia nie robiła przez prawie dwa tygodnie. Od tamtego czasu robi najczęściej raz na tydzień.. Przez to bączki ma okropnie śmierdzące. Ale byliśmy u pediatry, z jelitkami wszystko ok..

dziś mielismy mieć drugie szczepienie.. ale przełożyłam, bo jestem chora i biorę antybiotyk, nie wiem czy Nusia czegoś nie złapie ode mnie poza tym w mleku antybiotyk wypija...

A co do odwracania się i kontroli u neurologa - moja pediatra radzi, że jeśli widzimy że coś nam nie pasuje, to iść do neurologa ale jeszcze lepiej do rehabilitantów, bo oni najszybciej wyłapią nieprawidłowości. Ale podstawa to praca w domu - zmieniać strony na których dziecko śpi, zagadywać z różnych stron, nosić z obu stron itd. generalnie dbać o to aby zadna ze stron nie była "statyczna".

U mnie i Bartek i Pola nosza sztywno glowy od 1dnia zycia,i piastki mocno zacisniete non stop.do tego Bartek mocno nerwowy byl i mial wedlug 1 neurologa napiecie wzmozone a wedlug 2nie mial!:) ale poszlsm z nim na 2miesiace na lekką rehabilitacje bo rehabilitantka w sumie sama nie eidziala tego napiecia wiec tylko tyle ze sie wyginal na zajeciach.
Pola nie jest tak nerwowa ale wygieca w S. I ide prywatnie bo panstwowo na za 3miesiace wizyta.

Angel ja karmie zawsze i wszedzie nawet juz dwa razy karnilam w centrum handlowym idąc po sklepach żeby nie marnowac czas na siedzenie:)normalnie wywalam co trzeba przyssysam mala i ide dalej trzymajac ja na rekach.

Pola jak zwykle spi teraz pieknie od 10.30!!! A o 19 kiedy chce wyjsc bedzie mega ryk:(

a ile kosztuje takie spotkanie rehabilitanta z dzieciaczkiem?
i to jest godzina cwiczen czy krocej?

migneło mi ostatnio "obsesyjne karmienie piersia"
i tak babka karmiła uwaga uwaga 8 latke!!!!!
ta sie wyłozyła na całą długosc kanapy i bach do matki cyckow i doiła!!!!!!

Ostatnia edycja:
ale naskrobalyscie :) odpisze to co pamietam...

agusia- gratuluje powiekszenia rodzinki - my kupujemy kolejnego siersciucha juz wybrany za jakies 3 tyg bedzie z nami jeeeeeeeeeee jeeee jeee

co do alko - ja tam czasem wypije drinka lub lampke wina.......

malej nie dopajam niczym.... wy juz o wprowadzaniu pokarmow... ja nawet nie pomyslalam o tym jeszcze...........

u nas tylko i wylacznie cyc...

upal u nas- mala w body juz drugi dzien biega....
i juz kweka............ ide :eek:

Kamila gratulacje kolejnej bulwy :-)

Eh szkoda, ze tak daleko mieszkacie nadałby sie jakis grill i piwko, przyjdzie lato a my tu sami jak palce :(

Ja pewnie szybko zaczne urozmaicac diete, przy jego apetycie do 6 msc bez niczego..wolne zarty.. Przy upale 30 minut godzina max :( teraz niby spi dwie godzinki z przerwa na jedzenie i znowu kreci ;/ przechlapane!!

Kindzia ja dostalam z Bartkiem skierowanie od neurologa do rehabilitanta a to wszystko bylo państwowo wiec nie wiem ile to kosztuje.teraz ide prywatnie za tydzien do tego neurologa.

Kindzia - próbuj w ośrodkach wczesnej interwencji (chyba tak to się nazywa) albo u polecanego rehabilitanta.. Mysmy z Tymkiem byli u reh. prywatnie, bo lekarz się nie interesował rozwojem a mi się nie podobało do końca jak się mały zachowuje. Za godzinną konsultacje płaciliśmy 60zl. Babka pokazała ćwiczenia, co robić w domku i tyle. Mały miał tylko malutką asymetrię więc nei trzeba było ćwiczyć u niej.

reklama
Gratuluję śmiania w głos! U nas jeszcze takiego typowego śmiania na głos nie było – nieraz uśmiecha się tak na całą paszczę że już się wydaje że będzie na głos, czekamy:-)

Angel – jak zimne stópki to bym chyba też założyła skarpetki – ale najważniejsze, żeby karczek był ciepły

Co do alergii na białko - to przede wszystkim suche, chropowate policzki i wyraźne zmiany skórne za uszkami

Kasiulka – u nas też Hubert też wyraźnie preferuje prawą stronę – podkładam pieluszkę, odwróciłam łóżeczko, zabawki tylko z lewej strony, pilnuję tego bardzo. Napisz co powiedział Ci neurolog. Super że na szczepieniu tak ładnie poszło.

Monika – głowa do góry, jutro będzie lepszy dzień!

Pinula – kciuki zaciśnięte

Angel – i u Was szczepienie OK. – gratulacje. My w przyszłym tyg.

U nas znów dzień regularny: drzemka, karmienie, zabawa, drzemka – jak prześpi się trzy razy w ciągu dnia tak godzinkę / półtorej to jest grzeczny i pogodny.

Do góry