reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

co do rozszerzania diety dziewczyny ja już też zaczęłam o tym myślałam bo Młody coraz częściej się domaga (co 2-2,5h a zawsze było co 3 jak w zegarku) no ale jeszcze czekam i na pewno najpierw z pediatrą obgadam.. mój już skończył 3tyg
a co do dopajania to ja kilka razy podałam wodę chociaż on na samym cycu i doił jak smok :happy: z resztą ja i tak muszę mu w czymś podawać żelazo a jak dam w mleku to nasilą mu się kolki..

reklama
Cześć dziewczyny a u mnie ciężko mały nie chce w wózku leżeć do przedszkola na rękach go niosłam a jak wracaliśmy to padł i pospał 20 minut i w domu to samo tylko na rekach.Mój Kacper zrobił się straszny bije siostrę krzyczy nie słucha się jakaś masakra kary nie działają już pochowałam mu wszystkie zabawki. Jakiegoś doła złapałam i jeszcze mój kuzyn ma szkarlatynę a moja córka tam była i martwię się czy się nie zaraziła

oj monika dużo sił Ci życzę

My dziś preferowaliśmy zdecydowanie spanie u mamusi na brzuszku - i nie inaczej. Ale udało mi się nawet wypielić trochę ogródka (Rafał dał się przekonać na jakiś czas do leżenia w wózku na świeżym powietrzu).
Reszta spraw w sumie bez znaczenia. Zadziwiające, ile rzeczy stało się nieistotnych...

No i kolejny dzień za nami :)
Witajcie!
Lina super że malutka się naprawiła
Ivi i Kindzia
gratuluję śmiania się w głos waszych pociech, ja to już nie mogę się doczekać aż Antoś też zacznie się tak śmiać :-)
Kindzia mój Antoś też lubi bardziej prawą stronę i w ten wek. będziemy przestawiać łóżeczko by stale podchodzić do niego od lewej strony. No i przy zabawach w ciągu dnia też układamy zabawki od lewej. Mam nadzieję że to pomoże.
Monika to pewnie zazdrość o nowego członka rodziny, na pewno już nie długo mu przejdzie. Gdzieś słyszałam że szkarlatyną to trudno się zarazić. Mam nadzieję że i twoją córę to ominie.

O rany, jak ten czas pędzi... dopiero walczyłyśmy o laktację i uczyłyśmy się jak karmić maluchy a już rozmowy o rozszerzaniu diety:szok::-)
Ja planuję zacząć coś podawać jak młody skończy 5 msc. a w ogóle to chcę karmić do końca 6-7 msc. tak by wracając do pracy pod koniec roku już nie był na cycu.

Antoś miał dziś bardzo dobry dzień:-) w końcu zainteresował się też karuzelą :-) wpatruje się w nią jak urzeczony. No i odkrył też własne rączki. Na początku myślałam że pacha je do paszczy bo jest głodny, a tymczasem to wygląda zupełnie inaczej;-) i jak t. pokazywał mu zabawkę to tak śmiesznie wystawia do niej języczek jakby chciał ją nim dotknąć :-D
No i o po 3 dniach wycia w wózku na spacerze, dziś obyło się bez buntu i oby tak już zostało ;-)

No tak za chwilę będą w buzi nie tylko rączki, ale też wszystko, co da się nimi uchwycić :-D Bo każda rzecz musi zostać poddana dokładnej ocenie organoleptycznej ;-)

Ja wpadłam się zameldowac, że żyje... ale mnie nie będzie...
Wczorja wieczorem dowiedziałąm się że mam w weekend 3 zaliczenia i do odania 2 projekty.. a tymczasem ja mam napisane zaledwie jeden projekt. M-A-S-A-K-R-A

Te 3 godziny które spałam dzisiaj to chyba były ostatnie przed weeendem. No ale sama jestem sobie winna, Przeciez plan zajęc jest, trzeba było sobie sprawdzic dokładnie z jakich przedmiotóm mam otatnie zajęcia już... a nie wierzyc na słwo koleżance, która mówiła na ostatnim zjeżdzie "że na następny zjad trzeba oddac projekt a esje zaczynamy 9 czerwca" No cóż głupie jestem... bęziemy sie więc dzis uczyc z Jasiem czy on tego chce czy nie....
A was prosze o kciuki, bo czekaja mnie na prawdę ciężkie 3 dni...

dzieki dziewczyny
no własnie wiecie moze jak to odroznic czy t grozne czy nie
bo czasem tak maluchy maja , bo srodek ciezkosci jest jeszcze nie tam gdzie trzeba i tak sie dzieje z ta głowka i to nie jest nic powaznego, ewentualnie dziecko bedzie np leworeczne
a kiedy to juz ma zwiazek z napieciem miesniowym i potrzebne cwiczenia?
czy inne jeszcze objawy sa? na co trzeba jescze zwracac uwage?

reklama
Kinga-zacisniete piastki i nerwowosc,krzywe wygiecie-glowa w jedna strone cialo w druga. Moja tak ma i ide sprawdzic do neurologa.
Ogolnie lewa polkula sie pierwsza rozwija i dzieci dlugo lapia i jedza wszystko lewą reka ale potem ok2roku zaczynaja prawa.

Do góry