reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

co do rozszerzania diety dziewczyny ja już też zaczęłam o tym myślałam bo Młody coraz częściej się domaga (co 2-2,5h a zawsze było co 3 jak w zegarku) no ale jeszcze czekam i na pewno najpierw z pediatrą obgadam.. mój już skończył 3tyg
a co do dopajania to ja kilka razy podałam wodę chociaż on na samym cycu i doił jak smok :happy: z resztą ja i tak muszę mu w czymś podawać żelazo a jak dam w mleku to nasilą mu się kolki..

reklama
Cześć dziewczyny a u mnie ciężko mały nie chce w wózku leżeć do przedszkola na rękach go niosłam a jak wracaliśmy to padł i pospał 20 minut i w domu to samo tylko na rekach.Mój Kacper zrobił się straszny bije siostrę krzyczy nie słucha się jakaś masakra kary nie działają już pochowałam mu wszystkie zabawki. Jakiegoś doła złapałam i jeszcze mój kuzyn ma szkarlatynę a moja córka tam była i martwię się czy się nie zaraziła

oj monika dużo sił Ci życzę

My dziś preferowaliśmy zdecydowanie spanie u mamusi na brzuszku - i nie inaczej. Ale udało mi się nawet wypielić trochę ogródka (Rafał dał się przekonać na jakiś czas do leżenia w wózku na świeżym powietrzu).
Reszta spraw w sumie bez znaczenia. Zadziwiające, ile rzeczy stało się nieistotnych...

No i kolejny dzień za nami :)
Witajcie!
Lina super że malutka się naprawiła
Ivi i Kindzia
gratuluję śmiania się w głos waszych pociech, ja to już nie mogę się doczekać aż Antoś też zacznie się tak śmiać :-)
Kindzia mój Antoś też lubi bardziej prawą stronę i w ten wek. będziemy przestawiać łóżeczko by stale podchodzić do niego od lewej strony. No i przy zabawach w ciągu dnia też układamy zabawki od lewej. Mam nadzieję że to pomoże.
Monika to pewnie zazdrość o nowego członka rodziny, na pewno już nie długo mu przejdzie. Gdzieś słyszałam że szkarlatyną to trudno się zarazić. Mam nadzieję że i twoją córę to ominie.

O rany, jak ten czas pędzi... dopiero walczyłyśmy o laktację i uczyłyśmy się jak karmić maluchy a już rozmowy o rozszerzaniu diety:szok::-)
Ja planuję zacząć coś podawać jak młody skończy 5 msc. a w ogóle to chcę karmić do końca 6-7 msc. tak by wracając do pracy pod koniec roku już nie był na cycu.

Antoś miał dziś bardzo dobry dzień:-) w końcu zainteresował się też karuzelą :-) wpatruje się w nią jak urzeczony. No i odkrył też własne rączki. Na początku myślałam że pacha je do paszczy bo jest głodny, a tymczasem to wygląda zupełnie inaczej;-) i jak t. pokazywał mu zabawkę to tak śmiesznie wystawia do niej języczek jakby chciał ją nim dotknąć :-D
No i o po 3 dniach wycia w wózku na spacerze, dziś obyło się bez buntu i oby tak już zostało ;-)

No tak za chwilę będą w buzi nie tylko rączki, ale też wszystko, co da się nimi uchwycić :-D Bo każda rzecz musi zostać poddana dokładnej ocenie organoleptycznej ;-)

Ja wpadłam się zameldowac, że żyje... ale mnie nie będzie...
Wczorja wieczorem dowiedziałąm się że mam w weekend 3 zaliczenia i do odania 2 projekty.. a tymczasem ja mam napisane zaledwie jeden projekt. M-A-S-A-K-R-A

Te 3 godziny które spałam dzisiaj to chyba były ostatnie przed weeendem. No ale sama jestem sobie winna, Przeciez plan zajęc jest, trzeba było sobie sprawdzic dokładnie z jakich przedmiotóm mam otatnie zajęcia już... a nie wierzyc na słwo koleżance, która mówiła na ostatnim zjeżdzie "że na następny zjad trzeba oddac projekt a esje zaczynamy 9 czerwca" No cóż głupie jestem... bęziemy sie więc dzis uczyc z Jasiem czy on tego chce czy nie....
A was prosze o kciuki, bo czekaja mnie na prawdę ciężkie 3 dni...

dzieki dziewczyny
no własnie wiecie moze jak to odroznic czy t grozne czy nie
bo czasem tak maluchy maja , bo srodek ciezkosci jest jeszcze nie tam gdzie trzeba i tak sie dzieje z ta głowka i to nie jest nic powaznego, ewentualnie dziecko bedzie np leworeczne
a kiedy to juz ma zwiazek z napieciem miesniowym i potrzebne cwiczenia?
czy inne jeszcze objawy sa? na co trzeba jescze zwracac uwage?

reklama
Kinga-zacisniete piastki i nerwowosc,krzywe wygiecie-glowa w jedna strone cialo w druga. Moja tak ma i ide sprawdzic do neurologa.
Ogolnie lewa polkula sie pierwsza rozwija i dzieci dlugo lapia i jedza wszystko lewą reka ale potem ok2roku zaczynaja prawa.

Do góry