reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Angel witaj w klubie:) u mnie jak co weekend OKA nie zmruzyla jeszcze od 10:) do tego nawet nie za bardzo cyca chce,żuje płacze,rozgląda się ale odlozyc sie nie da:(

reklama
ajako to niezła mamuśka z Ciebie . Ja jak miotlica, uwielbiam moje dzieci , ale 24 h na dobę bym nie wytrzymała :-D:-D:-D:-D

A Duśka ma rytm dnia ostatnio taki : godzina aktywności , godzina drzemki i co dwie godziny jedzenie ...

Angel co to za czopki z paracetamolem od 1 miesiaca??? bo sama musze zakupic a razie czego zeby w domu były.

U nas od paru dni w miare spokojnie,wiadomo marudzenie sie zdarzy ale nie takie jak ostatnio kiedy te skoki rozwojowe sa. A dzisia ładnie mała dała mamie zakupy zrobic bo spała sobie smacznie :) dostałam nawet kwiatki od męża ale w jej imieniu :)) posiedzielismy również trochę na grillu a teraz wykąpane i się cycujemy do spania a jutro popołudniu powrót do domku :)
pozdrawiamy wieczornie :))

aaa jeszcze miałam się zapytać, jakiej firmy są te spraye, żele na komary które można już stosować u naszych maluchów??

Ostatnia edycja:
Chlopaki sie usypiaja wiec mam troche czasu:-)

U nas dzisiaj cyc caly czas spac jakos szczegolnie nie chcial ale i tez nie marudzil za bardzo takze posprzatane w domu na blysk:-)

Ja nie wiem ale to moje dziecie tak szybko rosnie ze szok tyle ubran juz poszlo w odstawke ze masakra normalanie a w nie ktorych ani razu nie byl, a taki malutki sie urodzil:-)

A jezeli chodzi o kupki to u nas prawie na zawoalnie sra za przeproszeniem jak szalony:-Da nawet jak sie pojawia na zielono to jakos sie nie przestraszam az tak bardzo:-)

Ostatnia edycja:
Ahoj, najserdeczniejsze życzenia dla wszystkich mamuś!

Ja z okazji dnia matki dostałam od mojej niuni dwie piękne "żółtawe" kupki:D co za miła odmiana po zielonym miesiącu:D może dieta przynosi efekty, ale tfu tfu nie zapeszajmy:)

Ja szczerze mówiąc też nie wyobrażam sobie siedzieć 24/7 z dzieckiem w domu, pomimo, że mam na punkcie Mani totalnego świra, ale praca też daje mi tak dużo powera i satysfakcji, że już 3 tygodnie po porodzie popędziłam na sprawę:) póki co z umiarem, ale tak sobie pracuję po cichutku i jakoś mi z tym dobrze i odrywam się od codzienności i jest super:)

a ja z okazji Dnia Matki i z okazji pochłonięcia jakichkolwiek słodkości właśnie wyciągnęłam z piekarnika keks z kaszy jaglanej na soku jabłkowym z suszonymi śliwkami pieczony:D

lastpetunia
tutaj masz przegląda środków na komary:http://rozmowyodzieciach.pl/krotki-przeglad-srodkow-odstraszajacych-komary/
a Mini podawała linka do olejków zapachowych odstraszających insekty

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór marcówki

Widzę,że u większości dzień mamy radosny i pełen uciech
U Nas podobnie, Aleks wręczył mi piękną, ogromną różę ( oczywiście rękami taty) cudowne uczucie
Przez tyle lat tylko składałam życzenia z ten dzień a dziś po raz pierwszy ja zostałam nimi obdarowana

Z tej okazji wybraliśmy się z TŻ-tem do kina a maluch został z babcią
Wybraliśmy sie na jakaś głupkowatą komedią więc się pośmialiśmy trochę :):)

Tunia co do szybkiego rośnięcia to ja mam tak,że nie zakładam Aleksowi jakiś ciuszków bo myślę,że są jeszcze za duże a jak w końcu założe to się okazuje,że są już na styk
Tak było dziś z pajacykiem
Piotrek przyniósł i mówi,że może ten założymy bo go jeszcze nie miał
a ja, że nie bo za duży jeszcze. I co zakładamy a tam juz na styk, kilka razy pewnie założymy tylko

Lastpetunia ja dziś byłam z aptece po coś na komary i Pani mi poleciła takie plastry do przyklejania na wóżek czy na ciuszki, albo takie opaski na rączke
Ponoć są lepsze dla takich maluchów bo przy kremach, spreyach istnieje ryzyka,że maluch zliże jak gdzieś na rączkach posmarujemy
Nie wiem ja kupie te plastry a te opaski zamówiłam przez allegro już
Aaa miałam spytać, jak pampersy? \Będziecie tych z Biedronki używać czy jednak się nie sprawdziły u Was?

Angel pewnie Doriana dopadł skutek uboczny po szczepieniu
Taki płacz malucha nazywa się nieutulonym płaczem bądź krzykiem mózgowym
Nie jest to nic groźnego ale na pewno nie przyjemne dla malucha

Ostatnia edycja:
Angel - nie czytaj neta kobieto. Krzyk mózgu to dużo poważniejsza sprawa niż gorsze samopoczucie dziecka wywołane szczepieniem. Także nie martw się na zapas. Jakie objawy ma Dorianek? gorączkuje? marudzi? Nic się nie martw, to sa dość normalne objawy po szczepieniu, mogą występować do trzech dni po. Ale to na prawdę nie musi być od raz krzyk mózgu.
na gorączkę -paracetamol w czopku. Na płacz - miłość mamusi i cycuś. I jutro bedzie lepiej, tylko się nie denerwuj bo tym bardziej będzie płakał (bedzie czuł nerwy od Ciebie) i się jeszcze bardziej nakręcisz

lastpetunia - dodam tylko że na istniejącą krostkę po ukłuciu komara można spokojnie dać niewielką ilość fenistilu
co do paracetamolu dla maluszków - zawsze warto mieć takowy w apceczce. Idziesz do apteki, mówisz wiek+wagę dziecka i farmaceuta da Ci odpowiednią dawkę.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzieki ivi bo zdenewowałam się okrutnie, nigdy tak nie płakał jak dzis akurat nie byl to jednak placz ciagly, jak go bralam na rece uspokajal sie. Ale z drugiej strony wpadal w nagly ryk bez powodu kilka razy dzis. O matko ;(((

Dzis goraco wiec cieply byl ale nie goraczkowal ,

szarpie sie z cyckiem od wczoraj wieczorem, dopiero teraz wieczorem juz ladnie jadl, bo tak ryk nie chcial zlapac a wiedzialam , ze byl glodny :(

Wypadalby nam teraz skok, ale no zdenerwowalam sie bo akurat wam pisalam , ze nietypowe to zachowanie bylo totalnie

Ostatnia edycja:
Do góry