reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Pinula szczerze Cie podziwiam!! Kciuki sa trzymaj sie!!

A u nas zapowiada sie jeszcze upalniejszy dzien jak wczoraj ( jeszcze?! :O ) a my na pierwsze szczepienie sami jedziemy :(( Juz mam nerwa..plus upal bede mokra, zdenerwowana jeeeeeeej​

reklama
Angel dasz rade. Ja tez byłam na szczepieniu sama z młodym. Łzy w oczach miałam ale dałam rade:-)
Do Irlandii tez zawitało ciepło:-)
Wczoraj było taki skwar, ze ja mokra cała byłam, młody w samych bodach i tez trochę spocony. Dziś się też zapowiada ładnie.
Angel - wkoncu my mozemy nacieszyć sie ładną pogodą:-) Tylko ciekwe na jak długo.

Do Polski jadę na 2 miesiace. Bilety kupione:-) jupii

mały pod karuzelą, daje mamie czas na śniadanko.
No i w pon była osttania kupa....dalam dziś herbatke na trawienie. ale wypił niecałe 10 ml. z rana trochę stęka ale to na pruty. nie iwem czy już czopka dac cyz do lekarza. kurcze..

Pinula- podziwiam i trzymam kciuki

Pinula- będzie dobrze dasz rade &&&
Angel - powodzenia na szczepieniu.
A mnie czeka niedługo tez sesja koniec czerwca lipiec mam nadzieje ze dzieci mi się naprawia.
Ale wczoraj kryzys miałam naprawdę jeszcze mama mnie dobiła bo pretensje ze zapomniałam jej zamówić kosmetyki.Maluch siedzi mi na kolanach zadowolony,tata pojechał na wyjazd dla pracowników wraca w nocy wiec dzisiaj sami jesteśmy a ja mam tyle sprzątania i średniaka w domu bo nie zaprowadził go do przedszkola wiec będzie dziś wesoło .Miłego dnia

Pinula podziwiam i trzymam kciuki
Monika mam nadzieję, że dzisiaj będzie dużo lepszy dzień od wczorajszego
Kindzia ja też nie wiem, na ile tak być może, na szczęście ide do neurologa 1.06 więc będę wiedziała coś więcej
Nusia super, że przylatujecie na tak długo. Rodzinka zdąży się nacieszyć wnusiem
Angel my też dzisiaj szczepienie, też się trochę denerwuje. mam nadzieję, że pójdzie tak samo dobrze jak za pierwszym razem

Nie wiem jak ja rano oczka otwarłam, ale Rafał miał w tym spory udział - było dziś rano trochę kwękania...

pinula kciuki są :tak: dasz radę

Angel Ty też sobie poradzisz na szczepieniu :tak: nie będzie tak źle

nusia jak mały na cycu to może być kilka dni bez kupy (nawet 5-10 dni); mojej położnej jak podpytywałam w tym temacie, to powiedziała, że czopek glicerynowy (1gj najlepiej podać po 5-7 dniach

kindzia nie mam pojęcia jak poznać ze coś może być nie tak - po to chyba właśnie wizytyy w poradni D i odwiedziny położnej

U nas tez znów grzeje :cool: A miało być chłodniej - koło 23 stopni. No i się będziemy smażyć :dry: bo na popołudnie umówiłam sie na spotkanie z regio-bb, oczywiscie z Rafałem. Ze spotkania mogłabym jeszcze zrezygnować, ale muszę jeszcze zrobic zakupy, które"odwołałam" w srode M

nusia jak mały na cycu to może być kilka dni bez kupy (nawet 5-10 dni); mojej położnej jak podpytywałam w tym temacie, to powiedziała, że czopek glicerynowy (1gj najlepiej podać po 5-7 dniach

a ja myslalam ze jak maly na cycu do kupa powinna byc codziennie, a jak na modyfikowanym troche rzadziej.
troszke mnie uspokoilas, dziekuje.

na butli kupa powinna być raz dziennie, a mleko mamy jest trawione prawie w 100%, więc jak maluch się nie przeje, to nie ma co wydalać ;-)

Nusia nie ma reguły co ile dzieci powinny się wypróżniać ... Jak nie towarzyszy temu ból brzuszka czy też zatwardzenie to wszystko jest ok .
Moja Duszka robi co 4-5 dni choć podobno na piersi dzieci robią co karmienie :sorry2:

Monika
ale masz kocioł w domu ... dużo cierrrrrpliwości życzę

Pinula powodzenia . Ale masz wyzwanie :szok:

Angel ,Kasiulka szybkiego i bezbolesnego zabiegu życzę ;-)

Vill W poradni byłam kilka dni temu, poradził tylko "zagadywać" z prawej strony. i nas
tepna wizyta za 6 tyg.
z doswiadczenia wiem ze jak sama czegos nie dopilnujesz to potem moze byc roznie. dlatego pytam czy Wasze tez tak maja.
miłego spotkania i ploteczek, oby Rafałek ładnie spał

Maria
piastki nie zacisniete
ciałko nie jest napiete i nie zwija sie w C
nie jest nerwowa
wiec my chyba nie mamy tego napiecia? kiedy do neurologa idziecie, macie skierowanie czy prywatnie?

teraz nawet przeczytałam ze dwutygodniowe dziecko nie powinno podnosic samo głowki, jak ja wychyla do tyłu to juz napiecie.(czyli za wczesnie jak głowke podnosi to tez zle)

Kasiulka kto Wam dał skierowanie do neurologa, pediatra? i na jakiej podstawie? tylko tej głowki czy cos wiecej? tez podkładam pieluche ale zamias przekrecic łebek na prawo przytula sie do niej i zostaje na lewym boku

Monika to masz urwanie

Angel powodzenia na szczepieniu, dacie rade

Nusia na cycu kupa moze byc codziennie, co zjedzenie albo raz w tyg. tak mowiły w szpitalu.

na butli powienno byc codziennie . i dopajanie wtedy tez powinno byc.
nie dawac czesto czopkow gliceryn. bo to "rozleniwia" zawory
i dzieciak "nie umie" sie potem sam wyproznic.

Ostatnia edycja:
reklama
już po szczepieniu, prawie nie płakał :szok:..
kindzia na wypisie ze szpitala (po porodzie) były wskazania i tam było że wizyta u ortopedy z bioderkami w 6-8 tygodniu i ok 3mca wizyta u neurologa. Więc moja pediatra dała mi skierowanie i na to i na to. Dzisiaj jak byliśmy na szczpieniu też mówiła, że dziecko tak układać, żeby zawsze patrzyło w tą stronę co nie lubi. Nic więcej.

Do góry