reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Angel ja mam termin z OM na 21.03, wg usg w 14tc (w 7tc miałam tylko "potwierdzenie" ciąży, bez żadnych pomiarów - takie miało być w 12/13tc, ale z uwagi na problem z lekarzem wyszło "na ostatni gwizdek" czyli w 14tc) niby się potwierdziło na 22.03, ALE granica błędu USG wykonanego właśnie do 12tc może wynieść do 7 dni, a w 14 tc już nawet 10 dni (to by mi pasowało do terminu 1-3.04). A na połówkowym straszyli mnie już 07.03 :-)

reklama
tunia- no ja wlasnie mam takie 'szczecie', zobaczymy jak to bedzie...

ja tez sie za porzadki wzielam... pranie sie robi kuchania posprzatana, trza zdjac suche pranie i nastepne przygotowac... odkurzacz, mycie podlog, lazienka i obiad jakis zrobic... ugh samym pisaniem sie zmeczylam hihihihi

Hej
u mnie dziś położna była - zrobiła wywiad - nic nowego nie wniosła :-p

Angel ja z Boryskiem termin miałam na 19 tego a wg USG na 15 tego .... Urodziłam 16 tego .
Teraz nie wiem jak by to było :sorry:

Ivi mnie też dziwi to werandowanie - tzn ja trzymam małą przy oknie ale chyba tylko dlatego że pogoda nie spacerowa - bo tak to pewnie wyszlibyśmy ;-) Jutro ma byc słonecznie to się wybierzemy ... Chyba nie za wcześnie co ??

Dziś miała się wg mojego planu urodzić Dusia :-):-)

Cześć Dziewczyny,

Fajnie, że co raz więcej mam już rozpakowanych,
trzymam kciuki za resztę.
Mój poród już Wam opisałam, jeśli któraś z Was ma jeszcze jakieś pytania to zapraszam na prv. albo ogólny.

Jako świeża mama próbuję ogarniać moją małą istotkę, nasze życie kręci się prozaicznie wokół karmienia, przewijania i kąpania :-):-):-) Mała jest cudna - fotkę wrzucam w odpowiednim wątku.

Tatuś tylko szwankuje, bo chyba nie wyobrażał sobie, że jego życie aż tak się zmieni
:szok::szok::szok:szczegóły na zamkniętym.

Uff 3 godzinki spacerku w samej bluzeczce :rolleyes2: Pogode oceniłabym tak na początek maja :-)
Cudownie bylo..
I zakonczenie ostatnim takim posiłkiem mianowicie pikantnymi mega skrzydelkami :-) Alez mlody szaleje po tym, moze to mu cos pomoze hehe

Ja mam w suwaczku z USG bo tak mi to prowadza wedle tego ciaze..
I gdybym nie miala prywatnie usg w pl klinice to 19.03 bylby jedynym znanym terminem bo od 11 tygodnia na kazdym usg juz taki byl termin. Jedynie z OM i z 6 tygodnia byl 26.03 Ale to mowie prywatnie bylo i nie brane pod uwage tu..

A po liscie to calkiem sporo urodzilo blisko ów terminu- i moje pytanie czy to byl termin z OM czy USG :-)
Kasiulka, Nefi, Nusia, Miska, Kamilka, Pinula, Jopal, Lina, Agniesia.. a zreszta w tej liscie to juz kazdej nastepnej 40 tc wybił wiec jak mozecie napiszcie jak to bylo z tym terminem :-)

przecież i tak nie mamy wyjścia i wcześniej czy później dzieci się urodzą ;-) tylko pytanie kiedy :-) ale nie mają innego wyjścia ;-) a nam zostaje tylko cierpliwie czekać... trudno... nasza cierpliwość jeszcze nie raz będzie wystawiona na próbę:tak:

a co ja mam powiedzieć jak jestem ostatnia na liście?? i wygląda że małemu tam dobrze, coś mam przeczucie że przenoszę... więc ho ho dużo czasu....

angel- jako przeterminowana jak sie czuje ? hm.. chyba lekko podlamana, czlowiek czeka liczy dni godziny i wkoncu nareszcie przychodzi ten czas i d..a......

tunia- pozostalo grzecznie czekac... ty to chociaz przed terminem jestes... :sorry: ja to juz po a najgorsze, ze T jedzie odebrac auto w sobote i obydwoje sie boimy ze zaczne rodzic w pt/sb :baffled::baffled:

Oj Kamilka dzieci lubią robić niezapowiedziane niespodzianki - ale trzymam kciuki, co by Maleństwo przyszło w odpowiednim momencie ;-);-) i nie martw się, że po terminie - ja też siedziałam w 4o tygodniu i 1 dniu i marudziłam a wieczorem same wiecie - złapały mnie skurcze, przed 24 już nie do wytrzymania zaczynały się robić i urodziłam o 13.15 kolejnego dnia :-):-) także uważaj historia lubi się powtarzać :-D:-D:-D:-D

Angel
- ja miałam termin z OM 4 marca a z usg w 7 tc 5 marca - urodziłam 6 :-)
Mini - nie za wcześnie jeszcze???? Ja chyba z Zuzą w domku posiedzę do następnego weekendu... pomijam fakt, że moja córka nie chce się dać w nic ubrać - cały czas leży w kaftanikach, pieluszce, skarpeteczkach owinięta rożkiem - nie wiem jak z nią walczyć co by pajaca założyła albo bodziaka :confused2::confused2::confused2::confused2: uparte dziecię zaraz w płacz :confused2::confused2::confused2: przy wyjściu ze szpitala zrobiła taką scenę, że się położne zleciały a zła matka poprostu ubierała dziecko :confused2::confused2::confused2::-D:-D:-D
Lastpetunia - gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hej dziewczynki

my już bez pępka jesteśmy dzisiaj odpadł,byliśmy na spacerku już złożyłam papiery o rodzinne i becikowe teraz tylko czekam na decyzję,miejmy nadzieje ze sie wyrobią i jeszcze w tym miesiącu będą pieniądze,spacer był z przerwami na karmienie,słabo mały śpi w wózku,ale może będzie lepiej
chrzciny mamy w planach w święta ale to zależy wszystko czy znajdziemy chrzestnego,na razie się zastanawia,
co do terminu to u mnie by6ł z om
ja wróciłam do domu ledwo okropnie boli mnie kręgosłup ledwo siedzę

reklama
A ja puściłam usypianki, których w ciąży słuchałam - efekt??? śpi Zuzia i tatuś z nią :-D:-D:-D:-D:-D:-D

a i do dziewczyn martwiących się wagą - ja 22 kg w ciąży przytyłam jak wiecie - a 12 już poszło :) idzie jak burza :-)

Do góry