reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

_Lina przebiłam Cie ja przytyłam 27kg:-D:-D:-D:-D brzucha juz nie mam jest prawie płaski ale nad resztą trzeba będzie popracować.

Tak w ogóle to cisza się widze zrobiła, ja zaglądam czytam trzymam kciuki za mamusie ale jakos nie mam weny do pisania.

reklama
Lina :-D:-D udana ta Twoja mała ;-)

No to ja melduje grzecznie, że dzisiejszy power wykorzystany na maksa:
okna prawie zrobione (zostało mi jedno), bonusowo posprzątany dziadkowy sajgon zwany kuchnią, no to jutro chyba zaczniemy podłogi - chyba że siły jutro będą wątlejsze...
I placków dla M nasmażyłam (mi ochota na nie przeszła nim zaczęłam je robić - łeeeeeeeee).

No to teraz można sie trochę poobijać...

Angel u mnie to była indukcja porodu, ale... wg OM miałam na 5.03, a wg USG 10.03, całą ciąże miałam prowadzoną wg USG, aż do przyjęcia do szpitala gdzie nagle zaczęła obowiązywać data z OM :happy:
Mini, Ivi, wiecie ja niedoświadczona matka, więc wszędzie czytam że zanim pierwszy spacer to dzieciątko przez parę dni zahartować-werandować to tak robię :sorry:
Vill ja jak byłam na końcówce ciąży to raczej się turlałam z boku na bok, a Ty widzę szalejesz-podziwiam
Ina na pewno wszystko zrzucimy do lata ;-)

Ina no to poszalałaś - dużo Ci jeszcze zostało do sprzed ciąży??????
Vill - wow- te wicie gniazda - Ty wcale nie chcesz do kwietnia czekać z tego co widzę :-):-):-) jak już okna myjesz :-D:-D:-D
Mamusie czy używacie pasów poporodowych???? jak tak to jakiej firmy polecacie????
Kolejne pytanie - ile Wasze Maluszki śpią?????? ja zaraz Zuzię na kąpiel wybudzać będę - a później pewnie znów noc szaleństwa :sorry::sorry::sorry:
Ja zaczynam sobie uświadamiać, że tak mało wiem o dzieciach :sorry: ale już i tak idzie mi lepiej niż 2 dni temu :-):-):-)

hej
Jak Wam minęła noc i kolejny dzień??
Ja w nocy miałam kryzys, po 3 godzinach gdy Jaś nie spał, po kolejnym ulaniu czkawce cycu i nie wiadomo czym jeszcze po prostu siadłam i zaczełam wyc... z bezradności.... przepłakałam do rana, nawet nie wiem kiedy mąż utulił Jasia i razem zasnęli :( dzisiaj jest lepiej ale boje sie kolejnej nocy...

pinula trzymaj sie bidulko, pomału jakoś dojdziecie do ładu, nie ma innej opcji, masz jakąś sensowną położną? może ona coś doradzi na te wasze smutki, czasem nawet wygadać się wystarczy. Pij meliskę, angażuj męza ile wlezie, widzisz poradził sobie z płaczem Jasia to trzeba mu na ambicji pograć, że tylko on jest w stanie go utulić, a Ty przynajmniej odsapniesz, będzie dobrze, ale to pomalutku się stanie:)

Lina moja w zależności od dnia śpi tak po 3 godzinki, 2 i pół, pózniej jedzonko i kolibanie co zajmuje 1,5 godzinki, w nocy też 3-4 i przerwa na papu, a dziś na przykład większość dnia nie spała tylko się rozgląda i buczy, coś jej nie pasuje:)
o pasach było w wątku zakupowym, ja planuje zakup ale nie wiem którego, polecają pas Pani Teresa:)

Angel
ja wg OM miałam termin na 29.02 wg pierwszego usg na 6 marca, a wyszło jak widać :-)

Inamorate możesz już ćwiczyć, ja mam zestawy ćwiczeń po sn i cc

Amandla mi się jeszcze rana dobrze nie zagoiła i rwie czasami :-( ale takie zestawy by mi stykły to bym juz cos podziałała :-D w necie można znaleźć ???

reklama
Do góry