reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

a u mnie cisza ;/ ani jednego skurczyka hmm.....małej chyba dobrze w brzuszku bo szaleje sobie :) :-) wszystko przygotowane zapięte na ostatni guzik:) teraz tylko brakuje dziecka hehehe :D
Ogólnie to jestem taka ospała niewiem czy to przed porodem mnie tak zesłabiło czy co.

Fajnie opowiadacie o swoich pocieachach a ja czekam i czekam :(

reklama
Tunia gratki heheh a twoj termin to z OM czy USG? :-) Kadza a twoj?
Ja mam teraz ciezka rozkimne czy jednak nie powinnam nastawiac sie na termin z OM
buuuuu tego psycha nie zniesie ;)
Zobaczymy co mi w srode powiedza w szpitalu.

A ja mam ochote na slaba sypana kawke i loda :-) M. juz w sklepie po druga pozycje :-D

Tunia, Tunia, Tunia (ja jako pierwszy kibic) oddychaj dobrze, po schodach rundka i do szpitala :-):-):-):-)

Angel ja zjadłam kawałek ciasta drożdżowego z masłem i się cieszyłam, że pyszności :-D:-D:-D właśnie jabłko mi się gotuje a Ty o lodach mówisz :-D:-D:-D ahhhhh :-):-):-)

tunia - nieźle, trzymam kciuki żeby się rozkręciły :)
Amandla - a mogłabyś je wrzucić tutaj? znaczy nie tutaj, tylko proponuję założenie nowego wątku: o dietach, ćwiczeniach i powrocie do formy sprzed ciąży;-)

Pinula - a co się dzieje że Jaś nie śpi? znaczy .. jak się zachowuje? czasem wystarczy zmiana pozycji.. np z pionowej na leżącą albo z leżącej na pionową.. albo z plecków na boczek.. Albo mocniejsze/słabsze bujanie, proponuję też np włączyć odkurzacz (buczenie go wyciszy i przyśnie, wtedy też odsapniesz) albo masowanie brzuszka pod ciepłym strumieniem suszarki.. Jeśli masz wrażenie że męczy go brzuszek(podkurcza nóżki, pręży się, ma problem przy każdym prutku) można mu pomóc dosłownie kropelką esputiconu, masażem brzuszka... Co tam jeszcze.. aha - mój Tymek nieznosił jak było mu za ciepło.. koleżanki córeczka natomiast musiała mieć dwa kocyki bo inaczej spać nie chciała bo jej zimno było.. Kombinujcie,w końcu uda się ustalić o co mu chodzi.. Aaaa jeszcze jedno - czy jesteś w stanie określić "jakie głosy" z siebie wydaje jak próbuje spać a mu nie wychodzi? spróbuj je przyporządkować do tego: Dunstan Baby Language - EU - Home . Dzieci zawsze próbują przekazać czego potrzebują, tylko nie zawsze potrafimy to odpowiednio zinterpretować:)

moja Nusia też ma dziś kiepski wieczór.. nie wiem czemu? :-( też spać nie może..

No ja mam nadzieje ze sie cos rozkreci bo na glowe mozna dostac:-)

pinula szkoda mi Ciebie bidulo, ale napewno sie dotrzecie i bedzie dobrze....

kamilka juz po skurczach chyba ze w nocy cos sie rozkreci:-)tak samo jak szybko sie pojawily tak samo szybko zniknely:-D

Ja juz przestalam myslec nawet o 22 co mam termin cos czuje ze 27 pojedziemy na wywolywanie....

edit- ŁO matko umknęło mi info o Ewstrze!!!!!!
Ewstra trzymaj się kurczę jednak to cisnienie wygralo ;/ Ale spoko jeszcze tylko jutro i w sobote masz swojego żuczka :-) Czekamy na wieści!!!!

Nie no ja siebie nie widze jeszcze 2 tyg chodzic tak..

Ludzie patrza na mnie jak na zjawisko :confused2: Naprawde nie tak, ze mi sie wydaje m. tez to widzi- spojrzenia mowia "co ona tu jeszcze lazi, zaraz padnie i zacznie rodzic!" ... :confused2: A ja jak sie przejrze w witrynie jakiej to przyznaje im racje- wygladam jakbym miala zaraz wybuchnac :-D

A ja twardo 3 godziny dzis tak a co!! Oczywiscie co któraś ławka moja ;)

IMAG0386.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
A ja od godziny siedzę i wyję nie mogę ogarnąć. Mała dzisiaj skończyła 3 tygodnie i jakby ją opętało...:-( 2 razy mi się dziś zaniosła, dobrze że moja mama była w domu bo ja spanikowałam i nie wiedziałam co robić :-:)-:)-( Teraz jak tylko zaczyna płakać to od razu robi mi się słabo i panikuję :-:)-(
Tak w sumie to co powinno się robić jak dziecko zaczyna się zanosić ???

Do góry