reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Angel ja mam termin z OM na 21.03, wg usg w 14tc (w 7tc miałam tylko "potwierdzenie" ciąży, bez żadnych pomiarów - takie miało być w 12/13tc, ale z uwagi na problem z lekarzem wyszło "na ostatni gwizdek" czyli w 14tc) niby się potwierdziło na 22.03, ALE granica błędu USG wykonanego właśnie do 12tc może wynieść do 7 dni, a w 14 tc już nawet 10 dni (to by mi pasowało do terminu 1-3.04). A na połówkowym straszyli mnie już 07.03 :-)

reklama
tunia- no ja wlasnie mam takie 'szczecie', zobaczymy jak to bedzie...

ja tez sie za porzadki wzielam... pranie sie robi kuchania posprzatana, trza zdjac suche pranie i nastepne przygotowac... odkurzacz, mycie podlog, lazienka i obiad jakis zrobic... ugh samym pisaniem sie zmeczylam hihihihi

Hej
u mnie dziś położna była - zrobiła wywiad - nic nowego nie wniosła :-p

Angel ja z Boryskiem termin miałam na 19 tego a wg USG na 15 tego .... Urodziłam 16 tego .
Teraz nie wiem jak by to było :sorry:

Ivi mnie też dziwi to werandowanie - tzn ja trzymam małą przy oknie ale chyba tylko dlatego że pogoda nie spacerowa - bo tak to pewnie wyszlibyśmy ;-) Jutro ma byc słonecznie to się wybierzemy ... Chyba nie za wcześnie co ??

Dziś miała się wg mojego planu urodzić Dusia :-):-)

Cześć Dziewczyny,

Fajnie, że co raz więcej mam już rozpakowanych,
trzymam kciuki za resztę.
Mój poród już Wam opisałam, jeśli któraś z Was ma jeszcze jakieś pytania to zapraszam na prv. albo ogólny.

Jako świeża mama próbuję ogarniać moją małą istotkę, nasze życie kręci się prozaicznie wokół karmienia, przewijania i kąpania :-):-):-) Mała jest cudna - fotkę wrzucam w odpowiednim wątku.

Tatuś tylko szwankuje, bo chyba nie wyobrażał sobie, że jego życie aż tak się zmieni
:szok::szok::szok:szczegóły na zamkniętym.

Uff 3 godzinki spacerku w samej bluzeczce :rolleyes2: Pogode oceniłabym tak na początek maja :-)
Cudownie bylo..
I zakonczenie ostatnim takim posiłkiem mianowicie pikantnymi mega skrzydelkami :-) Alez mlody szaleje po tym, moze to mu cos pomoze hehe

Ja mam w suwaczku z USG bo tak mi to prowadza wedle tego ciaze..
I gdybym nie miala prywatnie usg w pl klinice to 19.03 bylby jedynym znanym terminem bo od 11 tygodnia na kazdym usg juz taki byl termin. Jedynie z OM i z 6 tygodnia byl 26.03 Ale to mowie prywatnie bylo i nie brane pod uwage tu..

A po liscie to calkiem sporo urodzilo blisko ów terminu- i moje pytanie czy to byl termin z OM czy USG :-)
Kasiulka, Nefi, Nusia, Miska, Kamilka, Pinula, Jopal, Lina, Agniesia.. a zreszta w tej liscie to juz kazdej nastepnej 40 tc wybił wiec jak mozecie napiszcie jak to bylo z tym terminem :-)

przecież i tak nie mamy wyjścia i wcześniej czy później dzieci się urodzą ;-) tylko pytanie kiedy :-) ale nie mają innego wyjścia ;-) a nam zostaje tylko cierpliwie czekać... trudno... nasza cierpliwość jeszcze nie raz będzie wystawiona na próbę:tak:

a co ja mam powiedzieć jak jestem ostatnia na liście?? i wygląda że małemu tam dobrze, coś mam przeczucie że przenoszę... więc ho ho dużo czasu....

angel- jako przeterminowana jak sie czuje ? hm.. chyba lekko podlamana, czlowiek czeka liczy dni godziny i wkoncu nareszcie przychodzi ten czas i d..a......

tunia- pozostalo grzecznie czekac... ty to chociaz przed terminem jestes... :sorry: ja to juz po a najgorsze, ze T jedzie odebrac auto w sobote i obydwoje sie boimy ze zaczne rodzic w pt/sb :baffled::baffled:

Oj Kamilka dzieci lubią robić niezapowiedziane niespodzianki - ale trzymam kciuki, co by Maleństwo przyszło w odpowiednim momencie ;-);-) i nie martw się, że po terminie - ja też siedziałam w 4o tygodniu i 1 dniu i marudziłam a wieczorem same wiecie - złapały mnie skurcze, przed 24 już nie do wytrzymania zaczynały się robić i urodziłam o 13.15 kolejnego dnia :-):-) także uważaj historia lubi się powtarzać :-D:-D:-D:-D

Angel
- ja miałam termin z OM 4 marca a z usg w 7 tc 5 marca - urodziłam 6 :-)
Mini - nie za wcześnie jeszcze???? Ja chyba z Zuzą w domku posiedzę do następnego weekendu... pomijam fakt, że moja córka nie chce się dać w nic ubrać - cały czas leży w kaftanikach, pieluszce, skarpeteczkach owinięta rożkiem - nie wiem jak z nią walczyć co by pajaca założyła albo bodziaka :confused2::confused2::confused2::confused2: uparte dziecię zaraz w płacz :confused2::confused2::confused2: przy wyjściu ze szpitala zrobiła taką scenę, że się położne zleciały a zła matka poprostu ubierała dziecko :confused2::confused2::confused2::-D:-D:-D
Lastpetunia - gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hej dziewczynki

my już bez pępka jesteśmy dzisiaj odpadł,byliśmy na spacerku już złożyłam papiery o rodzinne i becikowe teraz tylko czekam na decyzję,miejmy nadzieje ze sie wyrobią i jeszcze w tym miesiącu będą pieniądze,spacer był z przerwami na karmienie,słabo mały śpi w wózku,ale może będzie lepiej
chrzciny mamy w planach w święta ale to zależy wszystko czy znajdziemy chrzestnego,na razie się zastanawia,
co do terminu to u mnie by6ł z om
ja wróciłam do domu ledwo okropnie boli mnie kręgosłup ledwo siedzę

reklama
A ja puściłam usypianki, których w ciąży słuchałam - efekt??? śpi Zuzia i tatuś z nią :-D:-D:-D:-D:-D:-D

a i do dziewczyn martwiących się wagą - ja 22 kg w ciąży przytyłam jak wiecie - a 12 już poszło :) idzie jak burza :-)

Do góry