reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam jestem już w domu... ufff

Po pierwsze gratulacje dla pelerandry i Reni.

A ja nadal w dwupaku i jestem z tego dumna. Jeszcze czas na Jasia. Mąż kupił mi aniołka do wyszywania i jak go skończe to moge rodzic Takie mam ultimatum i całkiem mi sie podoba.
Ponadto czuje się dobrze. Brzuszek miękki, nie stawia się zbyt często. Nie wiem dlaczego mnie tak długo trzymali, bardzo mało kobiet leżało w szpitalu i może dla poprawienia statystyk. :p

Kadza, dostałas skierowanie do wojewódzkiego?? Ja leżałam już drugi raz na Szopena na położnictwie i nie mam wątpliwości że tam chce rodzic, nawet patrząc na konkurencyjną Pro-Familie. Jak chcesz to sie odezwij to ci powiem co i jak. Znam już chyba wszystkie położne i wszystkich lekarzy hehe, w sumie już 6 dni leżałam więc troche się ich przewinęło... :D

Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej... :D I wreszcie sie położe w swoim łóżku a nie na tym szpitalnym do którego potrzeba drabiny żeby się na nie wspiąc hehe

reklama
oooo
Pinula- witaj!! jak dobrze, ze wrocilas do domku, na spokojnie naladujesz akumulatorki do porodu! swietny pomysl z tym wyszywaniem i podziwiam!!

Renia- gratulacje! wow, ale nas wzielas z zaskoczenie, szok! i duzo sil i zdrowka dla Damianka!! a swoja droga; strasznie szybko wyszlas :szok:

ja przespalam pol dnia, jak nigdy! nie wiem o co caman, chyba to ta swiadomosc, ze zostaly mi te 2 ostatnie dni w domku kiedy moge sie wybyczyc bezkarnie.
postaram sie nadrobic co tam pisalyscie, ale kurde nie moge juz wysiedziec i sie ulozyc przy tym kompie

zgadnijcie ile mam skarpetek par dla amelki szok kombinowalam jak je zapakowac do komody ;-) powiem jedno 40 to malo ;-)
bozienka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ee jak poskladac rajstopki ??dzieciece ??

Atan - na pół (nóżka do nóżki) i w rulonik i umieścić w szufladzie/kartonie z przegródkami (mozna zrobić ręcznie z kartonu) ;-)) :p ładnie, porządeczek, widac wszystko piknie.

No własnie Manta
trzeba myśleć ze zdążymy wziasc to co trzeba i bedzie dobrze
.....
bo takie myslenie
ze pekne
wody odejda i juz dzieciak nie ma ochrony
wpedza mnie w depreche i mam zaraz koszmarki nocne

Atan nie znam sie
ale bym pozwijała
i w koszyczek jakis władowała..
i do szafy

kindzia - jak odejdą wody to jeszcze troszke czasu minie zanim maleństwo dobierze się do paciorka ewentualnie. Spokojnie zdażymy sie przygotowac, dojechac do szpitala i otrzymać antybiotyk. Spokooojnie, spokojnie, spokojnie... Gdyby bylo inaczej z tymi wodami to nie stosowałoby się antybiotyku w taki sposób , a faszerowaliby nas teraz, albo by nam dzieciaki z brzucha wyciągali... także... relaksik Moja Droga. Wszystko gra i jest pod kontrolą. najważniejsze, ze wiemy:-)

Kasiulek - Ty, albo Twój się fotografią zajmujecie bardziej profesjonalnie moze? Bo szukam kolejnej świeżej opinii odnośnie pewnego elementu:-)

renia gratulacje i dużo sił dla Damianka - nich szybciutko wraca do zdrowia

pinula witaj w domku, super że jeszcze w dwupaczku - odpoczywaj sobie spokojnie przy aniołku
A te łóżka to chyba wszędzie takie dla wielkoludów mają...

A miałam pytać: czy któraś wie, jak skutecznie pozbyć się pleśniawki w ustach?

renia- ogromne gratulacje :tak:i duzo zrowka dla synka :)
pinula- witaj w domku ;-) bardzo fajny pomysl z tym aniolkiem...

ja wysprzatalam cala chatke, wykapalam sie a teraz robie/a przynajmniej staram sie pedicure :-D

Cześć Dziewczyny,

Pilnie poszukiwana jest przyszła Mama z Warszawy, która chciałaby udzielić wywiadu dla TVN24 w temacie: Jak zmieniło się jej życie podczas ciąży? Czy udało się zrealizować zaplanowane na czas ciąży cele, czy życie je zweryfikowało i wszytko potoczyło się inaczej? Na Wasze zgłoszenia czekamy na wawamusie@gmail.com, pan z TVN24 podjedzie do zainteresowanej kandydatki,
pozdrawiam serdecznie, życzę spokojnych ciąż i szybkich porodów,
Magda

reklama
Nie no wszystko inne blednie przy takich wieściach!!!
Renia ogromne gratulacje dla WAS!!!!!
Maluszka napewno wylecza, faktycznie akurat mialas miec badanie na te zakichane paciorkowce , ale nie ma co gdybac. Jestesmy dobrej mysli napewno szybciutko do Was malenstwo dołączy :-) :-)
Jej tyś mi była bliska z terminem moim pierwszym i myslalam, ze to z toba sobie poczekam do konca marca :-)
Ale to kolejny dowod na to, ze nie zna sie dnia ani godziny :-D

Co do GBSów to ja tez mam pół książki w nalepkach zeby odrazu podawac antybiotyk. Wody odejda do szpital ai pierwsza butla na rozgrzewke, napewno nic sie nie zdarzy przeniesc w tym czasie :tak:

No i tak krecilam sie po watkach bocznych caly dzien jak mężo w domu , mialam tu napisac ale takie wiesci to ja juz nie wiem co i kto..

Jej jej to mieliście walentynki :))

Ostatnia edycja:
Do góry