reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam jestem już w domu... ufff

Po pierwsze gratulacje dla pelerandry i Reni.

A ja nadal w dwupaku i jestem z tego dumna. Jeszcze czas na Jasia. Mąż kupił mi aniołka do wyszywania i jak go skończe to moge rodzic Takie mam ultimatum i całkiem mi sie podoba.
Ponadto czuje się dobrze. Brzuszek miękki, nie stawia się zbyt często. Nie wiem dlaczego mnie tak długo trzymali, bardzo mało kobiet leżało w szpitalu i może dla poprawienia statystyk. :p

Kadza, dostałas skierowanie do wojewódzkiego?? Ja leżałam już drugi raz na Szopena na położnictwie i nie mam wątpliwości że tam chce rodzic, nawet patrząc na konkurencyjną Pro-Familie. Jak chcesz to sie odezwij to ci powiem co i jak. Znam już chyba wszystkie położne i wszystkich lekarzy hehe, w sumie już 6 dni leżałam więc troche się ich przewinęło... :D

Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej... :D I wreszcie sie położe w swoim łóżku a nie na tym szpitalnym do którego potrzeba drabiny żeby się na nie wspiąc hehe

reklama
oooo
Pinula- witaj!! jak dobrze, ze wrocilas do domku, na spokojnie naladujesz akumulatorki do porodu! swietny pomysl z tym wyszywaniem i podziwiam!!

Renia- gratulacje! wow, ale nas wzielas z zaskoczenie, szok! i duzo sil i zdrowka dla Damianka!! a swoja droga; strasznie szybko wyszlas :szok:

ja przespalam pol dnia, jak nigdy! nie wiem o co caman, chyba to ta swiadomosc, ze zostaly mi te 2 ostatnie dni w domku kiedy moge sie wybyczyc bezkarnie.
postaram sie nadrobic co tam pisalyscie, ale kurde nie moge juz wysiedziec i sie ulozyc przy tym kompie

zgadnijcie ile mam skarpetek par dla amelki szok kombinowalam jak je zapakowac do komody ;-) powiem jedno 40 to malo ;-)
bozienka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ee jak poskladac rajstopki ??dzieciece ??

Atan - na pół (nóżka do nóżki) i w rulonik i umieścić w szufladzie/kartonie z przegródkami (mozna zrobić ręcznie z kartonu) ;-)) :p ładnie, porządeczek, widac wszystko piknie.

No własnie Manta
trzeba myśleć ze zdążymy wziasc to co trzeba i bedzie dobrze
.....
bo takie myslenie
ze pekne
wody odejda i juz dzieciak nie ma ochrony
wpedza mnie w depreche i mam zaraz koszmarki nocne

Atan nie znam sie
ale bym pozwijała
i w koszyczek jakis władowała..
i do szafy

kindzia - jak odejdą wody to jeszcze troszke czasu minie zanim maleństwo dobierze się do paciorka ewentualnie. Spokojnie zdażymy sie przygotowac, dojechac do szpitala i otrzymać antybiotyk. Spokooojnie, spokojnie, spokojnie... Gdyby bylo inaczej z tymi wodami to nie stosowałoby się antybiotyku w taki sposób , a faszerowaliby nas teraz, albo by nam dzieciaki z brzucha wyciągali... także... relaksik Moja Droga. Wszystko gra i jest pod kontrolą. najważniejsze, ze wiemy:-)

Kasiulek - Ty, albo Twój się fotografią zajmujecie bardziej profesjonalnie moze? Bo szukam kolejnej świeżej opinii odnośnie pewnego elementu:-)

renia gratulacje i dużo sił dla Damianka - nich szybciutko wraca do zdrowia

pinula witaj w domku, super że jeszcze w dwupaczku - odpoczywaj sobie spokojnie przy aniołku
A te łóżka to chyba wszędzie takie dla wielkoludów mają...

A miałam pytać: czy któraś wie, jak skutecznie pozbyć się pleśniawki w ustach?

renia- ogromne gratulacje :tak:i duzo zrowka dla synka :)
pinula- witaj w domku ;-) bardzo fajny pomysl z tym aniolkiem...

ja wysprzatalam cala chatke, wykapalam sie a teraz robie/a przynajmniej staram sie pedicure :-D

Cześć Dziewczyny,

Pilnie poszukiwana jest przyszła Mama z Warszawy, która chciałaby udzielić wywiadu dla TVN24 w temacie: Jak zmieniło się jej życie podczas ciąży? Czy udało się zrealizować zaplanowane na czas ciąży cele, czy życie je zweryfikowało i wszytko potoczyło się inaczej? Na Wasze zgłoszenia czekamy na wawamusie@gmail.com, pan z TVN24 podjedzie do zainteresowanej kandydatki,
pozdrawiam serdecznie, życzę spokojnych ciąż i szybkich porodów,
Magda

reklama
Nie no wszystko inne blednie przy takich wieściach!!!
Renia ogromne gratulacje dla WAS!!!!!
Maluszka napewno wylecza, faktycznie akurat mialas miec badanie na te zakichane paciorkowce , ale nie ma co gdybac. Jestesmy dobrej mysli napewno szybciutko do Was malenstwo dołączy :-) :-)
Jej tyś mi była bliska z terminem moim pierwszym i myslalam, ze to z toba sobie poczekam do konca marca :-)
Ale to kolejny dowod na to, ze nie zna sie dnia ani godziny :-D

Co do GBSów to ja tez mam pół książki w nalepkach zeby odrazu podawac antybiotyk. Wody odejda do szpital ai pierwsza butla na rozgrzewke, napewno nic sie nie zdarzy przeniesc w tym czasie :tak:

No i tak krecilam sie po watkach bocznych caly dzien jak mężo w domu , mialam tu napisac ale takie wiesci to ja juz nie wiem co i kto..

Jej jej to mieliście walentynki :))

Ostatnia edycja:
Do góry