reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Bozienka - trzymam kciuki!
Atan
- niech Amelka będzie w brzuszku tyle, ile trzeba - tak, czy inaczej już niedługo ją powitasz na świecie. A Ty jak się przestaniesz tak nastawiać, to urodzisz. Nam na SR powtarzali, że adrenalina jest wrogiem oksytocyny i im większy spokój, tym większe jej wydzielanie.
Renia - gratulacje! Zdrówka dla Maluszka!!!
Pinula - zawsze w domu lepiej, a w szpitalu nie mieli podnóżków do łóżek?

Ja fizycznie mam dzisiaj gorszy dzień - byłam na wizycie, a potem pojechałam po Emilkę do przedszkola i ledwo chodziłam. Jakoś brzuch mi twardniał bardziej niż zwykle. No i Oskar dzisiaj się mało rusza, ale ponieważ usg wyszło dobrze, to jestem spokojna.

reklama
Amandla jak soebie z Marysia radzicie?
tatuś oszałał na punkcie małej?
juz ogarniasz wsio?
daj fote małej na maila..:)

a co nie tak u bozienki, umkneło mi...
zła morfologia
Kornelka trzymaj sie!!!

Amandla 7 godzin!! no niezła masz dziewczynę
pokar moze sie rozkreci, to dopiero kilka dni po
ja piłam bawarke 3 razy dziennie i mi sie rozbujało.............
ale suty tak miałam ogryzione!! buuuuu

ale butla tez jest spoko tylko wtedy trzeba bardzo na kupki uwazac
bo butelkowe dzieciaczki maja zaparcia bardzo czesto.. a to juz jest problem

no i fajny maz ze tak chetnie pomaga i nie boi sie.

Kindzia 7 godzin lącznie, bo mała budzi się regularnie na szamkę co 3 godziny, w nocy po dwóch piersiach i butli ( żarłok jest nieziemski!) spała 4 godziny, a po 2 piersiach bez butli spała kolejne 3, więc dzisiaj pospaliśmy do 9 :) niestety wiem, że z mlekiem sztucznym łączą się nieprzyjemne historei zaparciowe, ale daje jej je w minimalnych ilościach tyle by dopełnić do 60 ml moje mleko, no i tak staramy się max 2-3razy dziennie dokarmiać tym mlekiem łączonym z moim. Mam tylko nadzieję, że się wreszcie niunia najada bo to jest dla mnie priorytet

Angel dziekuję, ja też nie wierzyłam, że tak bezboleśnie to wszystko będzie wyglądało:)

zaraz wyśle kilka fot ma mejla, aczkolwiek najładniejsze mam póki co ze szpitala tylko nie mogę znaleźć kabla laptop-kom, by je wrzucić:)

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny huraaaaaa jestem w domu zrobili kontrolna morfologie wyniki sie poprawily pani doktor zaczela sie smiac ze gdzie to dziecko anemiczne,ruchliwe rozowiutkie jak swinka ;) mam jej podawac leki bo anemia jest ale nie taka duza jak ten lekarz mowil szmery na serduszku tez niesa takie straszne jak on opisywal doslownie kamien spadl mi z serca jestem taka szczesliwa ze niemusze znia tam siedziec :) boze doslownie zaraz bede skacac z radosci ;)

Do góry