reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

monika Ty to nieźle doświadczona mamuśka jesteś , jak rozpoznałaś anginę po bólu brzuszka :-)

Villandra ja wczoraj opróżniłam kosz z praniem i dziś już połowa zaległa , następne się suszą ...
Poważnie ostatnio dzień w dzień piorę :szok: , ale co się dziwić włożę bluzę M i już pół pralki zajęte :sorry2:

reklama
Mini ja tez piore i końca nie widze. jeszcze mam pare toreb do przejrzenia ciuchów od znajomych. :szok: jestem przerażona bo serio juz nie mam ani siły ani miejsca na nie. :szok::szok::szok:

Witam sie
JA mam totalną dziure w głowie.... uczyłam sie cały dzień a nic nie umiem :( Nienawidze tego. Nie wiem jak mi te egzaminy pójdą :( No chyba że wcześniej na porodówce wyląduje hehe
A tak serio to znowu mi Mały tak mocno napiera na szyjke, że go czuje cały czas... i te skurcze w pachwinach, szczególnie po lewej stronie mnie wykończa....

Dobra nie narzekam już

Wam życzę miłego weekendu....
A wy trzymajcie za mnie kciukasy... żebym zdała pomyslnie... :D

Buziaczki dla Was i dla wszystkich dużych brzuszków :*:*:*

Mini, Mata zdrówka dla Maluszków...
Mini śliczny suwaczek...
Tunia ja polecam Colon C - mi bardzo pomaga w trakcie ciąży....;-)
Za wszystkie egzaminowane trzymam kciuki.... Pinula, Monika są zaciśnięte...

Mata
nie wiem czy nie masz racji - mam straszne skurcze (mocne ale nie bolą koniecznie), ciągnie mnie do dołu a teraz zaczyna od pleców ciągnąć...

pinula trzymam kciukasy. narzekaj ile wlezie jesli Ci to pomaga.
monika za Ciebie również.
zdanych egzaminów życzę.
_Lina może już właśnie sie zaczyna u Ciebie, ale wiesz zamiast gdybać to lepiejo jednen raz za duzo pojechać na IP niz raz za mało.
Angel zdrowiej.

Ostatnia edycja:
Oj bidulki jesteście z tymi egzaminami - kciuki oczywiście są - bez piątek mi sie tu nie pokazywać ;-):-D

A ja chyba pomaszeruję do łóżeczka, bo nadal chce mi się spać (generalnie to dzisiaj cały dzień).
Więc życzę wszystkim spokojnej nocki, bez skurczy-straszaków (jak się już ma coś dziać -np. u Atan i komu jeszcze wola, to niech będzie konkretnie: "wóz albo przewóz" ;-)).

Do "zobaczenia" jutro - w komplecie panie z dalszymi terminami.

Pere - a co z tą nerką po porodzie przejdzie czy jakieś leczenie ??
Lekarz powiedział, że po porodzie, jak dziecko przestanie uciskać na nerki to dolegliwości powinny minąć… mam nadzieję, że się nie myli

Angel masz rację, w końcu nie jestem pierwszą pacjentką mojego lekarza i raczej wie co i jak… dlatego mam do niego zaufanie, tylko czasem brak mi cierpliwości; Mam nadzieję, ze już czujesz się lepiej

Pinula ja miałam taką pustkę przed 90% egzaminów ale wszystkie zdane więc bądź dobrej myśli :tak:

Dziewczyny dziś na KTG po raz pierwszy wyszły mi skurcze… chyba to te przepowiadające, co? Bo mój lekarz na urlopie a cc zaplanowane na 22 lutego; to by dopiero było gdyby się trafił poród fizjologiczny bez mojego gina… ale w moim przypadku nic nie jest w stanie zaskoczyć :cool2:

Na dodatek koleżance z sali odeszły wody i ją wywieźli na salę przedporodową… ze „starego” składu zostałam tylko ja
poza tym położna twierdz, że mój do niedawna nurkujący dzidziuś znów ma położenie miednicowe,,,

Pere...dzis wlasnie znajoma opisywala poród i miala dlugo skurcze przepowiadajace, a że ma niski próg bólu to meczyla sie strasznie przy nich.. i sęk cały w tym , ze na ktg nic nie pokazywalo :sorry2: I wiesz polozne jakies zolzy patrzaly na nia jakby symulowala :crazy:
Wiec kto wie co tam u Ciebie sie dzieje :-D
W kazdym badz razie jestesmy z toba!

reklama
Moja znajoma tak miała. Już w szpitalu leżała, bo ją położyli przed terminem. Poszła do pielęgniarek i mówi, że ją boli jak cholera i że to pewnie skurcze, nawet już dość częste i regularne. Podłączyli ją pod ktg, a tam ledwo ledwo coś pokazuje. Ona wyje z bólu, patrzą na nią jak na kretynkę. Pół oddziału się zleciało i w końcu ktoś mądry wpadł na pomysł, że może ktg popsute:-). Podłączyli inne i nagle skali zabrakło na te jej skurcze:baffled:. Jakąś godzinę później dziecko już było...

W międzyczasie jeszcze prawie ją zabili, próbując dać jakiś zastrzyk po tym, jak dostała już inny wykluczający się lek... Ale to już na marginesie:baffled:.

Do góry