reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Noo własnie raczej chodziło mi o to żeby sie cieszyc córunią :) ale M mi powiedział że da mi pospac kilka nocek jak mu pokarm odciągne czy pokaże jak zrobic flaszczyne dla malej. Ale czy to cos da jak mała sie zacznie drzec to i tak sie obudze znajac zycie. Jak miałam małego pieska to jego ruch mnie budził jakis matczyny instynkt wtedy we mnie wstąpił hehehe :)
Będzie dobrze jak już ogarne wszystko :)

reklama
Tunia Kubuś będzie miał mega czystą brykę :-) Super ta zabawka

Kamila
macie już jakiś chętnych na psiurki ??

Villandra dzięki bardzo ... Wyczytałam że jednak paciorkowiec lubi siedzieć sobie w gardle bezobjawowo i taki test wtedy nie jest wiarygodny i lepiej zrobić taki normalny wymaz w laboratorium ...

Manta
dziwne z tą anginą u Dobrusi :szok: . Borys w święta miał anginę ale była tak typowa że ja mogłam diagnozę postawić dlatego teraz mam wątpliwości , no ale nie ma co wymyślać ... lekarzem nie jestem ;-)
Z laryngologiem w czwartek pogadam bo fajny z niego facet to może mi pare kwestii wyjaśni na przyszłość :-)

Kadza fajnie że M tak chce pomóc :tak: Koniecznie skorzystaj , na pewno taki odpoczynek Ci się przyda :tak:

A nam pani dozorczyni przyniosła rozliczenie za wodę i ogrzewanie .. I mamy taką nadpłatę że dwóch czynszy nie musimy płacić :-D Suuuuuuuuuuper :-):-):-)

Nusia- paracetamol? :-D Juz kiedys na poczatku ciazy bylam i fige z makiem dostałam ;-) Nic nie wolno! Nic w UK nie maja, ani jakichs syropkow jak w pl, ani tabletek na gardlo jak tantum, ani syropu prawoslazowego na kaszel. NIC. Taki daleko przed Polska rozwiniety kraj co nie ;)

Mini no gardlo juz tak nie boli..ale ten katar atakujacy zatoki, huczenie w glowie.. :-(

Tunia nooo super :-) Podobaja mi sie te zabawulce z lamaze :tak:

Angel,
Oj nie fajnie ze tych leków nie ma, to startuj z inhalacjami pod recznikiem nad garnkiem, kuracja 3x dziennie po10min i zobaczysz ulgę,
ja sama na sobie już przecwiczylam
przepis
na litr wody dobra łyżką sody oczyszczonej
albo
Na litr wody po garści ziół typu majeranek, tymianek

tunia a nie pijesz może za mało - u mnie jest taka zależność, ze jak mniej piję, to potem te same kłopoty (choć dziś to mnie suszy jak po kacu jakimś :baffled: normalnie nie mam już gdzie tej wody w siebie wlewać). Poza tym kefirek albo maślanka, kiwi też dobrze działa w te klocki ;-)

A u mnie SUKCES - pranie ogarnięte, poprasowane - kosz na brudy pusty (ciekawe jak długo :confused2:).
Wygląda więc na to, że jutro mogę ogarnąć rzeczy dla maluszka - ależ się zrobi przejrzyście. Jeszcze tylko zamówić materacyk do łóżeczka (obudziła się śpiąca królewna), skoczyć do sąsiadki w sprawie pościeli (i uzgodnić sprawę fotelika do auta, bo mój to się pewnie wybierze po narodzinach, przed wyjściem ze szpitala dopiero :-D).
No i wtedy byłabym tak jakby gotowa ze wszystkim co należy.

A teraz trochę nudy, więc popatrzę na inne wątki, co by być na bieżąco.

tunia oby poszło :-D
vill gratuluję, jak obiecałaś sobie tak zrobiłaś- masz zacięcie :-)
mini no miła niespodzianka z tym czynszem :happy2:

a ja dzisiaj się lenię i walczę ze zgagą

a ja zjadlam kolacyjke i mialam jeden skurcz ale nic wiecej czekam... a bol podbrzusza towarzyszy mi caly dzien ...

Vill właśnie miałam pytać czy pranie zrobione:-D

Ja się zbieram żeby małego rzeczy uprać, ale kurde u Nas też ciągle coś do prania, a codziennie prać nie moge, bo nie mam gdzie potem tego wysuszyć
No i d.pa, nie wiem kiedy się suszarka zwolni żeby te małe ciuszki poprać w końcu

witam
Melduje sie ze jestem i zyje i w jendnym kawalku jestem, ale mielismy dzis mase spraw do zalatwienie ech kilka problemow sie pojawilo moze jutro napisze jak bede miec wene dzis musze sie pogodzic z pewna decyzja, no i bylismy w Ikea-kupilam komode dla malej :) no i mysle ze w przeciagu 2 tygodni rozkadam lozeczko i komode by byc gotowa na wszystko

reklama
A ja miałam nie zaglądać i jakoś nie potrafię :-)
Angel - kuruj się kobitko zdrówka życzę
A ja byłam w szkole trochę materiałów do nauki wzięłam. Zaciągnęłam mojego do sklepu po prezent mój mały idzie jutro na urodziny.Kupiłam kocyk w tesco taki cienki z jednej strony bawełniany ale do przykrycia po porodzie będzie dobry :-)
I szukałam szafki do łazienki obudziłam się że nie mam miejsca w łazience i muszę jakąś szafkę kupić ale nic nie pasuje mi a na wymiar wołają2tyś wiec odpuszczam i kupie coś tańszego.
I tak się intesywnie uczę że robię wszystko żeby tylko nie do książek.
I miałam manie na słodycze dziś faworki pączki czekolada a teraz mi nie dobrze.
Mini - jak pisałaś że brzuszek małego boli to pierwsza myśl moja angina ale nie chciałam ci krakać żeby na mnie nie było.Jutro powinno być lepiej i mały będzie już pewnie rozrabiał i ładnie spał w nocy

Do góry