reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Kamila masz małą rozgrzewkę przed pojawieniem się w domu dzidziusia - szczeniaczki dają popalić ??

Lina a oprócz wymiotów i bólu brzucha masz jakieś inne objawy ??

Kadza ivi ma rację z tym spaniem . :-) Choć wg mnie organizm (przynajmniej mój ) wcale się nie przyzwyczaił :-D:-D:-D

reklama
Dzien dobry:-)

Ja od rana walcze z wozkiem:-Dtak go wypucowalam wymylam i wypralam to co sie dalo odczepic w pralce ze wyglada jka by dopiero ze sklepu przyjechal mimo ze byl uzywany chyba z dwa trzy razy to stal na strychu i wygladal jak strach:-D
Popralam miekkie zabawki susza sie ladnie i wlasnie z tej firmy LAMAZE mamy niebieskiego kurczaczka z koleczkiem do ciagniecia na dziubku i zawieszka do powieszenie, a zwrocilam tylko na to uwage bo Angel pisala o motylku Kasiulki:-)
O taki jest:
Zobacz załącznik 435808

A i mam takie zatwardzenie ze poprostu juz nie daje rady!!!!!

Nusia- paracetamol? :-D Juz kiedys na poczatku ciazy bylam i fige z makiem dostałam ;-) Nic nie wolno! Nic w UK nie maja, ani jakichs syropkow jak w pl, ani tabletek na gardlo jak tantum, ani syropu prawoslazowego na kaszel. NIC. Taki daleko przed Polska rozwiniety kraj co nie ;)

Mini no gardlo juz tak nie boli..ale ten katar atakujacy zatoki, huczenie w glowie.. :-(

Tunia nooo super :-) Podobaja mi sie te zabawulce z lamaze :tak:

dalej sie nie ruszylam ... maluch tak napiera na prawy bok:szok: jak tylko sie prostuje - wstaje to tak boli:szok::szok: czekam az zmieni pozycje troche chociaz :tak:

mini- szczeniory jakas dzis wyjatkowo halasliwa noc sobie zrobily... ale jeszcze tydzien i wyprowadzaja sie z sypialni na dol i bedzie cisza .....

Sjesta poobiednia... Zapchałam się lazanią....

nefi aż tak źle być nie może - głowa do góry - wszystkie jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki, żeby wszystko dotarło do szczęśliwego końca - i na pewno tak będzie.

atomówka ja sama w totka też bym nie zagrała - mój kazała liczby skreślić (teściowie prowadzą kolekturę, to w zasadzie nic go to nie kosztuje, tzn. korzysta na ich koszt
wink2.gif
)

Mini oby leki szybko pomogły
Co do tego testu, o którym wspomniałaś - znalazłam takie coś - jest kontakt do firmy, może da się jakoś zamówić?

http://www.quidel.pl/start.php?ID=produkty&NR=12&ONE=9

Angel życzę Ci z serca poprawy - ileż można się męczyć? A z Pl nie może Ci ktoś czegoś przesłać, skoro w Anglii nic nie mają?
Co do pazurów, to nie tnę - moje koty biegają po dworze, łażą po drzewach, polują, spotykają inne koty, które mogą je atakować, więc pazury raczej się im przydają - zostawiam to naturze, bo nie żyją w warunkach pokojowych.

Lina na Twoim miejscu zadzwoniłabym do lekarza zapytać czy podobny stan rzeczy nie wymaga konsultacji

tunia słodkości ten kurczak

A ja wracam do spełniania obietnicy - deskę już rozłożyłam, więc pierwszy krok uczyniony
wink2.gif

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Angel bidulko ale sie wymęczysz... a próbowałas zakrapiac nosa sola fizjologiczną (lepsze niż te wszystkie psikadełka), może jakies parówki nad miską... na zatoki ponoć okłady z ciepłych ziemniaków cuda działają (znajoma zawsze ratują)...

mata pewnie podam bo sama nic nie wymyślę :-D
Niepokoi mnie tylko dlaczego nie boli go gardło ( przy anginie to typowy objaw ) a bardziej skarży się na brzuszek :sorry2: szkoda że nie mam takiej sprawdzonej lekarki - ta o której byłam ( a nie było mojej niestety ) już kilka razy postawiła złą diagnozę mojej znajomej i dlatego z duszą na ramieniu będę go paść tymi lekami :zawstydzona/y:

Dobrusia niedawno miała pierwszy raz angine i może z raz skarżyła sie na ból gardła, gorączka była 2 dni i gdyby nie przez jej ogólne rozbicie, to lekarza bysmy nie odwiedzili, a okazało sie, że była dośc ostra ropna angina :tak: nie wiem dlaczego boli brzuszke, ale i tak przy antybiotyku jakis probiotyk będzie, więc może lepiej sie poczuje, no i cos lżejszego do jedzenia, co by żołądek nie musiał cięzko pracować ;-)

Dziewczyny nie nadrabiam co piszecie.... mam straszny ból żołądka - zjadłam jeden talerz rosołu i zwijam się z bólu... jak myślicie czy to może być poważne?? nie wiem czy dzwonić do lekarza czy na IP jechać....

to juz kilka dni trwa, więc może lepiej chociaż do lekarza zadzwonić... chyba, że organizm do porodu się szykuje ;-)

Kadza ivi ma rację z tym spaniem . :-) Choć wg mnie organizm (przynajmniej mój ) wcale się nie przyzwyczaił :-D:-D:-D

ja to się nie mogę doczekac etapu, kiedy będzie wystarczać 3 h snu na dobę :-D ale serio serio - bo ile rzeczy mozna zrobic, a nie łazi człowiek niedospany, robota się nie klei i cały dzień do niczego :sorry2:

u mnie dobrze żarło ale padło, az chyba strzelę kawke sobie, bo z sił opadam i łóżko mnie woła... a do wieczora musze byc na chodzie, bo M w końcu umówił sie na wizyte do lekarza, bo wczoraj znó zaczął ostro kaszleć... tylko mu nakopac do zadka, bo ponad 2 tygodnie juz kaszle :dry:

Do góry