reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

hej.

Angel - cóż to za godzina na dostawy? :O Czyżby TESCO zaczęło dostawy 24 h na dobę?

Atan - Ty to już się masz. Trzymam kciuki, żebyś w końcu urodziła i przestała się stresować. :)

Tunia - mi na zatwardzenia pomaga kawa z mlekiem, albo płatki na mleku. Podejrzewam, że samo ciepło mleko, też by zdało rolę, ale nie bardzo lubię.

My po ostatnich zajęciach w Sz.R. Obejrzeliśmy porodówkę i noworodkowy. Co do 1 to lepiej nie komentować za bardzo. Szpital stary, sprzęt też. Dobrze, że będzie ze mną moja położna, to będę się czuć tam bezpieczniej. A noworodki cuuuda :D Mąż już chętnie by "wypożyczył" jakiegoś do czasu urodzenia Lenki :D
W ogóle byłam w szoku, bo wczoraj urodziła babka naturalnie syna - 4600!!! Jako towarzysząca była właśnie ta nasza położna i mówi, że trochę się dziewczyna namęczyła, bo była drobna, ale tak wszystkim pomału kierowali, że nawet nie pękła!

A ja dziś mam niespodziewaną wizytę u dentysty. Tak mi wczoraj podczas kolacji zaczęło dziąsło krwawić, że nie mogłam zatrzymać krwotoku. Tak więc co się odwlecze to nie uciecze i jednak jeszcze w ciąży dorobię dentystę.

reklama
hej dziewczyny z rana,
Atan ani wody ani czop nie musi Ci odejść przed porodem. To jest bardzo indywidualna sprawa. Tak samo skurcze, połozne niby mówią, że muszą być częste itd, a moja kumpela nie miała książkowych i co mało do szpitala nie dojechała bo zaczeła rodzić. Także cięzko cos tutaj przewidzieć. Jesli sie męczysz to ja serio pojechałabym na izbę sprawdzić. Lepiej sie przejechac niz jeszcze stresować. Trzymaj się.

Maruusia powodzonka u dentysty.

ja ciut odespałam i jakos mi lepiej. mam nadzieję, że kryzys mi minie.

Ostatnia edycja:
Witam,
My wstałyśmy dziś o 6:30. Normalnie to o 7 Patrycji do szkoły dobudzić nie mogę. Pewnie to dlatego, że wczoraj poszła bardzo wcześnie spać, bo miałyśmy mały konflikt :-(
Dzisiaj nic mi nie zepsuje humorku, moj m wraca :-):-):-)
Atan ściskam mocno oby się wkońcu rozkręciło na dobre &&&&&&&&&&&&
Maruusia nieciekawie z tym dziąsłem:no:, życzę bezbolesnej wizyty i gratuluje odwagi:-)

Miłego dnia ciężaróweczki

witam się w pochmurny poranek .. i senny

Pinula , Monika
powodzenia na egzaminach .

Angel i co przywieźli Ci te zakupy z tesco ??

Maruusia bo moim zdaniem wielkość dziecka nie ma znaczenia - poważnie - najpierw wychodzi główka a potem jednym chlupnięciem reszta ciałka . Moja mama ( a urodziła 6 dzieci ) najgorzej wspomina ostatni poród a moja siostra miała tylko 2600 ;-)
Mnie też porodówka przeraziła - jak zwiedzaliśmy - ale w sumie nieźle mi się tam rodziło :-)

Borys znowu cała noc jak piekarnik , gardło dziś zdecydowanie gorzej wygląda - mam nadzieję że druga dawka antybiotyku zacznie już coś zmieniać ...
A wiecie co ja robię ?? smilie_waschmaschine1.gif :-D:-D:-D

Dziś może pościągam wszystkie książki z półek żeby M na poniedziałek miał gotowe ściany do malowania :-)

Hej :)

Wstałam rano, plecy bolą jak nie wiem - skurcze przpowiadające mnie co jakiś czas męczą i ooooo ;-) do szkoły nie idę... nie będę się męczyć ;-);-);-) w nocy ze 100 razy siku byłam :-D:-D:-D:-D:-D:-D

A Wam kochane jak nocka minęła?????
Ja mam dziś imieninki w rodzince - jadę po prezent, odebrać zdjęcia i tak dalej więc odezwę się dopiero jutro ;-)
Miłego Dnia :-)

Mini ja tez od rana z praniem walczę. Chyba odsuwam od siebie moment prasowania, (a góra rosnie :szok:). Ja tez dzis za porządki sie biorę. M jest to mi pomoże. oj a jest co sprzatac bo mój piesol zaczął sierściuche gubić.:baffled: także sprzatanko i pranie psa z namaczaniem i szczotkowaniem będzie. :cool2:

wiem jedno skurcze znikły.. ale dzieki dziewczyny za odpowiedz ;* no w poniedzialek wizyta wiec w poniedzialek bede wiedziec co i jak wiec moze do tego czasu nie urodze ;-) albo urodze kto wie ;-) ide spac dlalej bo padnieta jestem po nocy z skurczami..

witam
No to jestem widze ze jedne piora t do Mini, vill pewnie juz poprasowala co miala:).No i na tapecie porodowka.Ja juz jako doszlam do siebie po wczorajszym wiec:musimy zostac na tym mieszkaniu do poczatku kwietnia :( bo stracimy kwartalny depozyt a to sporo kasy-wszystko sie musi krecic w kolo pieniedzy, jakis czas temy agencja sie zgodzila pod warunkiem ze bedziemy szukac domu u nich no i znalazlam ,a tu nagle slyszymy ze stracimy ten depozyt bo nie moze on przejsc na inny dom.No nic czyli czeka nas mega rewolucja w tym mieszkaniu, ktore jest male i malo foremne .

Dzien dobry!

ja mialam noc koszmarna kurde; rowno co godzine sie budzilam, no z zegarkiem w reku, a brzuch jak kamien, mimo tych lekow, ja juz nie wiem o co caman :baffled:
zjadlam wlasnie nalesniory, co prawda biedronkowe, ale tez smakowaly bardzo, popilam 3 szkl mleka i ide lezec, bo slaba jestem i mam trzesawice jak cholera.

monika, Pinula- powodzenia dziewczyny!! trzymam kciuki!
mini- no no jaki pracus! pieknie!
kurcze ja mam takie dni jak na karuzeli; raz dobrze, ze chate bym rozniosla, bo tyle sie chce zrobic, a czasem jak dzis chyba zgnije w lozku i nic nie zrobie ot co!

nieee no nie popisze, trzesawica mi przeszkadza, pozniej zajrze, milego!

reklama
dzien dobry. ja juz na nogach, mój mial jechac na zakupy,ale dostał pilny teleofn z pracy( weekend dostał wolne)i z szybkością światła pojechał....

Tunia - mi na zatwardzenia pomaga kawa z mlekiem, albo płatki na mleku. Podejrzewam, że samo ciepło mleko, też by zdało rolę, ale nie bardzo lubię.

.

Mi też pomaga kawka z mlekiem lub płatki na mleku:-) A czasami wystarczy pol kubka herbaty na czczo i leceeeeee

Powodzenia u denstysty.

Ewstra- bedzie dobrze. ALe sama wiem jak jest z tymi depozytami....

Mini mam nadzieje ze synuś z dnai na dzien bedzie juz lepiej

Angel- no niezłe jaja z ta dostawa....

Do góry