reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Mini
nie sa jak na razie, tak jak napisałam mysłam ze zabiora całkiem a jednak nie wiec to dobrze.
reformy musza byc na pewno
ale ich pensje sa za wysokie w porownaniu do zarobkow krajowych
wiec jakby byli w porzadku to zaczeli by od siebie,
i ilosci stanowisc urzedowych (samorzadowych) ,
gdzie dyrektor ma nad soba jeszcze trzech dyrektorow i wszyscy od tego samego a do tego i vicedyrkow i tak dalej...i kazdy z nich ma pokazma pensyjke z "naszej" kieszeni wypłacana

reklama
mnie najbardziej wkurza, że jak zwykły szarak strzeli bubla w pracy, to mu to zaraz z pensji potrącą (przynajmniej częściowo), a jak taki polityk schrzani coś w rządzie i sprawach kraju, to nie tylko żadnych konsekwencji, ale jeszcze dożywotnią pensyjkę/tudzież pokaźną odprawę dadzą
jednak są równi i równiejsi a tak byc nie powinno

Mamy w pl ponad 600 tys. urzędników!!!! (najwieksza liczbe urzednikow w Europie)
a ich liczba rośnie z roku na rok o kilkanaście tysięcy.
Największy wzrost etatów w administracji publicznej nastąpił w latach 2008-2009. Wtedy przybyło 43 tys. etatów.
Niepokojący jest zwłaszcza rozrost gabinetów politycznych, które funkcjonują nie tylko w ministerstwach, ale także na szczeblu samorządowym, co oznacza kilkadziesiąt tysięcy dodatkowych etatów dla osób przyjmowanych bez jakichkolwiek konkursów (niech zyje rodzina i znajomosci)

Tricia ale to nie chodzi o to że 3,5 tyś czyni kogoś hiper bogatym ale zapewnia mu życie na jakimś tam poziomie ( razem 7 tyś) więc nie potrzebuje zapomogi od państwa .

Wiem. Nie słuchałam expose, ale w mediach już chyba z dwa razy dzisiaj trafiłam właśnie na tekst, że ci co mają te 85000 to są "bogaci" i o to głównie mi chodziło;-).

tu zabiora becikowe co niektorym i za "oszczednosci" utworza kilka etatow w samorządzie bo przeciez ich dzieci/siostrzenica/bratanek musza z czegos zyć i miec "ciepła" posadkę.. ot cały system ...
a kryzys to dla nich najlepsze "zabezpieczenie" przed "niezadowolonym" społeczenstwem"..
jest kryzys trzeba oszczedzac.. i co taka gadka usta Ci zatkają.. ciesz sie ze nie masz gorzej.. i siedz cicho

Owszem macie rację u Nas polityka i rządy są do d..y ale lepiej zawsze wybrać mniejsze zło a PO na pewno tym mniejszym złem nie jest
Niestety u Nas w kraju jest bardzo niski poziom świadomości politycznej co nie wpływa na poprawę
Ludzie swoje poglądy opierają w większości na opiniach i wiedzy zdobytej z jakże komercyjnej Gazety Wyborczej czy TVN-u, nie trzeba chyba mówić, że obydwa molochy są PO
Wspólne manipulacje, przedstawianie tylko wygodnych dla siebie faktów, czy też wybiórcza prawda ot co społeczeństwo może wiedzieć czytając i to *****
Jak pisałam całe szczęście, że gro ludzi świadomych się powiększa i interesuję ich PRAWDA a nie słodkie " pierdzenie" TVN-owskich gwiazd
Widać to było choćby na marszu

Ja tam kocham MÓJ kraj!
Nigdy, przenigdy bym się nie przeprowadziła
Choćbym narzekała i patrzyła jak inni mają kolorowo jestem polką i tu miejsce moje

Dobra Kobitki - po tym jogurcie (albo po tej nutelli?) zaczęła mnie męczyc zgaga, polityka to mnie meczy w ogóle, a do tego dzisiejszy dzień tez był dla mnie męczący, więc ja spadam do łóżkowic - i to z dniem dziecka normalnie czyli bez mycia (tylko ząbki i kilka innych ważnych miejsc, ale prysznic ma dziś wolne).

Aha i powiedziała mi położna, że na jakieś tam bóle kości, stawów (rozciąganie miednicy i tp) to pomaga kąpiel z solą (oczywiście nie za ciepła i nie za długa). Tak mi się przypomniało...

A i sąsiad przyszedł w końcu blache mi na dach położyć - musi tylko jeszcze jeden kawałek odpowiednio dociąć i założyć i juz będzie finisz...

Szczęśliwa jestem. I śpiąca. A chciałam jeszcze poczytać. I do małża sie prztulic jak wróci tam poo północy. Ale nie mam siły.
Gadajcie-klikajcie tam sobie jeszcze miło. Ja będę jutro. Pa pa wszystkim: mamom i maleństwom.

reklama
Wpadłam wieczorkiem, żeby Was poczytać i uciec od dnia codziennego :) Ale widzę, że i na forum pan Tusk góruje. Brak mi słów, żeby się wypowiedzieć nawet... Dziś cały dzień, wszędzie Tusk - w sklepie, w radiu, w telewizji... Blee

Mężu mnie wkurzył do kwadratu, że miałam ochotę go udusić... W sumie nie wiem, czy się to nie stanie. Zapisałam dziś go na prawo jazdy i proszę ładnie, żeby nie siedział na iPhonie, tylko wziął te książki i poczytał, porozwiązywał testy, to oczywiście zlew na maksa i w ramach protestu wziął telefon i zamknął się w łazience... Nie stać nas na wydawanie nie wiadomo jakiej kwoty na jego prawko... I tak jest to nie mały wydatek, a niestety w tych czasach bez prawka, to jak bez ręki. Tym bardziej, że mieszkamy za miastem... Ile mogę mu dupę wozić? Strasznie się boję co to będzie z tymi egzaminami, bo 7 lat temu startował i oblał 6 razy... Nic tylko usiąść i płakać, taki mam nastrój o...

Zaraz wskakuję do łóżka z kubkiem gorącej czekolady i książką i mam go w tyłku...

Do góry