reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Mini
nie sa jak na razie, tak jak napisałam mysłam ze zabiora całkiem a jednak nie wiec to dobrze.
reformy musza byc na pewno
ale ich pensje sa za wysokie w porownaniu do zarobkow krajowych
wiec jakby byli w porzadku to zaczeli by od siebie,
i ilosci stanowisc urzedowych (samorzadowych) ,
gdzie dyrektor ma nad soba jeszcze trzech dyrektorow i wszyscy od tego samego a do tego i vicedyrkow i tak dalej...i kazdy z nich ma pokazma pensyjke z "naszej" kieszeni wypłacana

reklama
mnie najbardziej wkurza, że jak zwykły szarak strzeli bubla w pracy, to mu to zaraz z pensji potrącą (przynajmniej częściowo), a jak taki polityk schrzani coś w rządzie i sprawach kraju, to nie tylko żadnych konsekwencji, ale jeszcze dożywotnią pensyjkę/tudzież pokaźną odprawę dadzą
jednak są równi i równiejsi a tak byc nie powinno

Mamy w pl ponad 600 tys. urzędników!!!! (najwieksza liczbe urzednikow w Europie)
a ich liczba rośnie z roku na rok o kilkanaście tysięcy.
Największy wzrost etatów w administracji publicznej nastąpił w latach 2008-2009. Wtedy przybyło 43 tys. etatów.
Niepokojący jest zwłaszcza rozrost gabinetów politycznych, które funkcjonują nie tylko w ministerstwach, ale także na szczeblu samorządowym, co oznacza kilkadziesiąt tysięcy dodatkowych etatów dla osób przyjmowanych bez jakichkolwiek konkursów (niech zyje rodzina i znajomosci)

Tricia ale to nie chodzi o to że 3,5 tyś czyni kogoś hiper bogatym ale zapewnia mu życie na jakimś tam poziomie ( razem 7 tyś) więc nie potrzebuje zapomogi od państwa .

Wiem. Nie słuchałam expose, ale w mediach już chyba z dwa razy dzisiaj trafiłam właśnie na tekst, że ci co mają te 85000 to są "bogaci" i o to głównie mi chodziło;-).

tu zabiora becikowe co niektorym i za "oszczednosci" utworza kilka etatow w samorządzie bo przeciez ich dzieci/siostrzenica/bratanek musza z czegos zyć i miec "ciepła" posadkę.. ot cały system ...
a kryzys to dla nich najlepsze "zabezpieczenie" przed "niezadowolonym" społeczenstwem"..
jest kryzys trzeba oszczedzac.. i co taka gadka usta Ci zatkają.. ciesz sie ze nie masz gorzej.. i siedz cicho

Owszem macie rację u Nas polityka i rządy są do d..y ale lepiej zawsze wybrać mniejsze zło a PO na pewno tym mniejszym złem nie jest
Niestety u Nas w kraju jest bardzo niski poziom świadomości politycznej co nie wpływa na poprawę
Ludzie swoje poglądy opierają w większości na opiniach i wiedzy zdobytej z jakże komercyjnej Gazety Wyborczej czy TVN-u, nie trzeba chyba mówić, że obydwa molochy są PO
Wspólne manipulacje, przedstawianie tylko wygodnych dla siebie faktów, czy też wybiórcza prawda ot co społeczeństwo może wiedzieć czytając i to *****
Jak pisałam całe szczęście, że gro ludzi świadomych się powiększa i interesuję ich PRAWDA a nie słodkie " pierdzenie" TVN-owskich gwiazd
Widać to było choćby na marszu

Ja tam kocham MÓJ kraj!
Nigdy, przenigdy bym się nie przeprowadziła
Choćbym narzekała i patrzyła jak inni mają kolorowo jestem polką i tu miejsce moje

Dobra Kobitki - po tym jogurcie (albo po tej nutelli?) zaczęła mnie męczyc zgaga, polityka to mnie meczy w ogóle, a do tego dzisiejszy dzień tez był dla mnie męczący, więc ja spadam do łóżkowic - i to z dniem dziecka normalnie czyli bez mycia (tylko ząbki i kilka innych ważnych miejsc, ale prysznic ma dziś wolne).

Aha i powiedziała mi położna, że na jakieś tam bóle kości, stawów (rozciąganie miednicy i tp) to pomaga kąpiel z solą (oczywiście nie za ciepła i nie za długa). Tak mi się przypomniało...

A i sąsiad przyszedł w końcu blache mi na dach położyć - musi tylko jeszcze jeden kawałek odpowiednio dociąć i założyć i juz będzie finisz...

Szczęśliwa jestem. I śpiąca. A chciałam jeszcze poczytać. I do małża sie prztulic jak wróci tam poo północy. Ale nie mam siły.
Gadajcie-klikajcie tam sobie jeszcze miło. Ja będę jutro. Pa pa wszystkim: mamom i maleństwom.

reklama
Wpadłam wieczorkiem, żeby Was poczytać i uciec od dnia codziennego :) Ale widzę, że i na forum pan Tusk góruje. Brak mi słów, żeby się wypowiedzieć nawet... Dziś cały dzień, wszędzie Tusk - w sklepie, w radiu, w telewizji... Blee

Mężu mnie wkurzył do kwadratu, że miałam ochotę go udusić... W sumie nie wiem, czy się to nie stanie. Zapisałam dziś go na prawo jazdy i proszę ładnie, żeby nie siedział na iPhonie, tylko wziął te książki i poczytał, porozwiązywał testy, to oczywiście zlew na maksa i w ramach protestu wziął telefon i zamknął się w łazience... Nie stać nas na wydawanie nie wiadomo jakiej kwoty na jego prawko... I tak jest to nie mały wydatek, a niestety w tych czasach bez prawka, to jak bez ręki. Tym bardziej, że mieszkamy za miastem... Ile mogę mu dupę wozić? Strasznie się boję co to będzie z tymi egzaminami, bo 7 lat temu startował i oblał 6 razy... Nic tylko usiąść i płakać, taki mam nastrój o...

Zaraz wskakuję do łóżka z kubkiem gorącej czekolady i książką i mam go w tyłku...

Do góry