reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Tak, tak ciężko tu o OPTYMIST w polityce ( optymist to zapewne optymizm ale kaczorkowi trzeba wybaczyć, wkoncu jest w sejmie a nie na poważnym stanowisku ;-) ) .

Mężo mi cos sie zle czulm zasnal o 19 a ja z nim :sorry: Wstalismy , zjedlismy i ogladamy tv, jest lepiej ;-)

reklama
Ja mam weekend wyjęty z życiorys bo od rana do wieczora szkoła także wam życze miłej nocy i lepszego jutra :* Pozdrawaim

witam dziewczyny, nadrobic was to nie lada zadanie... widze ze bardzo politycznie sie zrobilo tu, ja to nawet nie slucham/czytam co sie dzieje w tej polityce- bo i tak same glupoty ten nasz rzad wygaduje........

u mnie dzien leniwie jak zwykle zreszta, obiecalam sobie poprawe od jutra :-)
chyba sie wezme i zrobie sobie liste na wyprawke - toz to czasu coraz mniej
milego wieczorku zycze

Ładnie tu produkujeci - nie zglądałam od południa i czytania :szok:

Wyobrażacie sobie Babcie 67 lat w sklepie na kasie??? Dopiero będą kolejki... w urzędach... nauczycielki.... to wszystko stare kobity, które już nie mają weny, zacięcia do pracy będą musiały robić to dalej... a młodzi ludzie będą bez pracy

Wyobrazić babcię sobie mogę, ale skręca mnie jak widzę 35-letniego emeryta :crazy: poza tym trzeba brac pod uwage, że za 30 lat babcie 60-letnie będa w lepszej formie niż teraz ;-) a i zyc będa dłużej ;-)

oj tak - leżaczek to super sprawa :tak:

ja przy synu do dzis robie wszytskie, jak oni spi robie ciasto mikserem , tre w malakserze ziemniaki na placki, odkurzam ogladam tv, gdam prze telefon dziecko jaks ie nauczy spc w halasie to bedzie spalo, najgorsze jak sa dzieci nauczone w ciszy i spokoju spac wtedy to jest kaplica;]

zalezy jaki egzemplarz się trafi - jak Dobrusia była mała, to też nie wyciszalismy całego domu jak spała. Ale była taka wrażliwa na hałasy, ze byle skrzypnięcie czy stukniecie i po spaniu (a uśpic ją to horror - czasem męczyłam się 2 h żeby 10 minut się zdrzemneła...)

Atomówka, no to ładnie sie wybrałaś na spacerek :eek:

Villandra to sąsiad ładnie się uwinał z tym dachem :tak: sniegu i deszczów juz nie musisz się obawiać ;-)

Kindzia ale moim zdaniem reformy nie są takie krzywdzące :sorry: a jakieś muszą być . Cz to PIS , SLD , PSL czy PO ktoś musiał to zrobić ....

Podpisuję się pod tym obiema łapkami

wiec jakby byli w porzadku to zaczeli by od siebie,
i ilosci stanowisc urzedowych (samorzadowych) ,
gdzie dyrektor ma nad soba jeszcze trzech dyrektorow i wszyscy od tego samego a do tego i vicedyrkow i tak dalej...i kazdy z nich ma pokazma pensyjke z "naszej" kieszeni wypłacana

dokładnie, mi tylko brakuje ostrych cięć w administrcji - likwidacja 13-tek, zmniejszenie premii (ewentualnie premie za wyniki) - tu dopiero byłyby oszczędności...

Reformy są potrzebne, a czas tuz po wyborach, to najlepszy moment na wprowadzenie tych najmniej popularnych.... Sytuacja w Polsce to nie tylko polityka, ale i polska mentalność. Ile osób pracujących w prywatnych polskich firmach jest dobrze opłacana? Najczęściej właścicele wyzyskuja ile mogą - i nikt tu mi nie powie, że to przez rządy tej czy innej parti tak sie dzieje, bo jak mi (i wielu innym pracownikom) "prywaciaż" płacił najniższą z mozliwych pensji, a sam jeździł na wakacje, kupował drogie auta itp. no to cos tu nie halo... Pieniądze były, cała załoga pracownica na to pracowała, ale miała z tego ledwo ochłapy, bo pan dyrektor musiał życ na poziomie i tyle...

Oj kończe ten temat, bo mnie ponisic zaczyna ;-)

Ja dzis panieta jestem, na obiad pierogi z soczeiwca robilam - zeszło mi w kuchni na stojąco 2 h, potem mała jak z przedszko,a wróciła, to marudna na całego (ale juz sie wyjasniło - katar dostała i chyba jakies choróbso sie wykluwa...), dzis się zmobilizowalam i skończyłam zamówiona maskotkę (jakies 5 h m zeszło) - pleców juz nie czuję i zmykam do łóżka...
Do tego od wczoraj brzuszek mi chyba twardnieje... W poprzedniej ciąży inaczej to odczuwałam, ale ez stawial mi się brzuch dopiero po 30 tc. WIęc teraz nie jestem na 100% pewna czy to własnie twadnienie brzucha, czy może maluch się tak rozpycha (zaczyna mnie tuz pod żebrami kopać :eek:). Póki co obserwuję, nic mnie nie boli a we wtorek mam wizytę...

Spokojnej nocy - nie wiem czy jutro zajrzę, bo mam zamiar M zmobilizowac do skończenia łazienki na tyle, żeby w koncu można było normalnie wszytko tam pomontować :confused2:

Witam was :-)
Ja juz po kakao :)
Wiecie, nie znam sie na polityce ale nie wyobrazam sobie zeby np kaczor mial sprawowac rzady przez minione 2 lata i kolejne 4..uwazam ze stalibysmy sie zacofanym panstwem...reformy musza byc...

Wczoraj moj ryczac dzien zakonczyla lawina lez ze az mezowi sie zle zrobilo na sercu chyba
zaczynam sluchac duzo muzyki :-)

Udanej soboty!

jeśli chodzi o szkołę rodzenia to mam nadzieję, że będzie u nas edycja grudniowa (nie obetną funduszy), bo się wybieramy
polecam baaaardzo...nie wiem jak u was prowadza bo ja do naszej w szpitalu bym nie poszla ale chodzimy do prywatnej i jest super-duzo waznych , neutralnych informacji

Co do becikowego
TRAGEDIA co szanowny Pan Tusk wraz ze swoim rządem wyprawia
Nigdy na niego nie głosowałam, ale niestety większość ludzie wierzy nadal w jego słodkie obietnice
To było do przewidzenia
Mam w tym Panem do czynienia ( nie bezpośrednio) od dłuższego czasu, zalazł mi pod skórę nawet nie wie jak
Razem z gównem wyborczym manipulują gdzie się da
Ale całe szczęście Naród powoli zaczyna przeglądać na oczy
i gdzie ty na ten marsz kobito jeszcze????

Kurcze, najgorsze jest to, że jak się to przeliczy na 2 osoby pracujące w rodzinie i na 12 miesięcy w roku, to wychodzi, że jedna osoba ma zarabiać trochę ponad 3500. Masakra, że taka pensja już czyni człowieka super hiper bogatym. To standard powinien być.
no tak ale niestety nadal ludzie zarabiaja grosze u nas...

Mężu mnie wkurzył do kwadratu, że miałam ochotę go udusić... ..
juz sam fakt ze dzidzi w drodze powinno go motywowac!!!

Hej z rana :)

Wczoraj dzień nie zakończył się ciekawie. Mam nadzieję, że dziś będzie już lepiej.
Póki mam ochotę i energię zabieram się za sprzątnie łazienki i pranie Lenkowych ciuszków :) Muszę wreszcie spisać czego ile mam :) Zobaczyć czego brakuje i zacząć się rozglądać gdzie co kupić :)

Miłego dnia Mamuśki :)

witam sie sobotnio ;]
kolejna sobota za nami ;]

ja mialam cieza noc, wieczorem jadlam placki ziemniaczane potem cala puszke anansu a w nocy brzuch mnie bolal i myslalam ze mam skurcze ale okazalo sie ze mnie przegonilo i tyle ufff;p ale no spe i tak wzielam!

mata- u nas bylo tak ze syna od pocztaku przystosowalismy do chałasu ..na pocztaku bylo trudno ale sie nie dalo, pies w domu sasiedzi wierca wtedy kiedy ty akurat dziecko spac kladziesz , sasiadka na saksofonie gra(zycie w bloku) tez sie wybudzal ...ale z nim probemu nie bylo bo ja go nigdy nie usypilam i nie pozwalam go husiac na rekach czy we wozku! Bo znam dzieci ktore potem musialy byc husiane zeby w ogole zasnely a jak sie przestalo to sie dra ..... wiec u nas bylo karmienie przytulanie bekniecie 5 minut na rekach i do lozeczka karuzela zpasuzczona bawil sie bawil i usnał ;]

ja juz kuchnie wysprztalam , pomylam fronty szafek i w szafkach , zjedlismy snaidnie z dzidziem i zaraz pranie powiesze musze drugie wsadzic do pralki bo jutro gosci mamy miec i wiadomo nie beda patrzec na moje pantalony ciązowe a czyste mis ie koncza haha . Jeszcze moze okno w kuchni przelece ..a wiecozrme bede ciasto piekla to moz epolowe do popoludnia dnia jutrzejszego dotrwa haha ;]

hejjj
Dopadła mnie chyba jakaś grypa wymiotuję , boli mnie brzuch i w ogóle jakoś do dupy się czuje :-(
Nocka koszmarna , bo mąż zwijał się z bólu brzucha do północy ja od północy wymiotowałam . Dobrze że Borys puki co świetnie się czuje ... sprzedaliśmy go do cioci . M poszedł do pracy a ja odsypiam nockę

Zaczyna mi się chyba robić kreska na brzuchu :-p

helooo
ale ja dzis pospalam wow, corcia przyszla do nas o 6, myslalam, ze to srodek nocy, bo tak ciemno, ale zasnela i tak sobie spalysmy do 8.30 :-)
teraz zjadlysmy sniadanie i nie wiem co dalej, bo nie chce mi sie nic, czuje, ze cos mnie bierze, boli mnie w nosie, gardle buuuu
bede musiala przejsc sie z Jula do apteki po ten *spam*, a na noc czosnek itd.

upieklabym tego murzynka, ale nie wiem czy chce mi sie szukac tego przepisu w tamtym watku, bo juz chyba sporo stron tam naskrobalyscie.

tak jak i tu, nie nadarzam, chce odpisac cos, ale zanim doczytam itd to zapomne

mini- zdrowka!! chyba jakas jelitowka Was zlapala, co? a malego nie masz caly dzien?? to odpoczywaj na maxa!

moj maz wczoraj wrocil jak mala juz spala, a dzis wyszedl jak my jeszcze spalysmy, ot uroki wlasnej firemki :crazy:
jak tak bedzie jak juz maly sie urodzi to bedzie hm...wesoly domek:crazy:

Kasiurek- Ty to przeglas z ta wyżerka na noc ;-):-D nie ma dziwne, ze Cie brzucho bolało!
a dzis widze energia Cie roznosi, zazdroszcze ja jakas oslabiona jestem.

ahaaa.....mata- Ty znasz jakiegos 35 letniego emeryta w swoim otoczeniu?? to chyba jakis milioner musi byc?! co to za emerytura w tym wieku?! aaa no chyba, ze agent Tomek, to jest dopiero przegiecie na maxa:wściekła/y:

milego dnia dziewczyny!!

reklama
Dzień dobry:-)

Wczoraj nie miałam czasu ze wejść:/ Po pracy z mężem od razu na zakupy, bo w lodówce tylko światło, a póżniej do przyjaciół na herbatkę, bo przez moje choróbsko nie widziałam ich ponad 3 tygodnie. A ich synek 5 miesieczny...cud miód:-)
dzis mam zamiar zrobić pranie, ogarnąć domek, zrobić porządek w dokumentach i jeszcze spisać sobie wyprawkę, bo za tydzień do Polski:-)

Mini może złapałą cie ta grypa żoładkowa dwudniowa:/ Odpczywaj i duzooo pij.

Do góry