reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Tak, tak ciężko tu o OPTYMIST w polityce ( optymist to zapewne optymizm ale kaczorkowi trzeba wybaczyć, wkoncu jest w sejmie a nie na poważnym stanowisku ;-) ) .

Mężo mi cos sie zle czulm zasnal o 19 a ja z nim :sorry: Wstalismy , zjedlismy i ogladamy tv, jest lepiej ;-)

reklama
Ja mam weekend wyjęty z życiorys bo od rana do wieczora szkoła także wam życze miłej nocy i lepszego jutra :* Pozdrawaim

witam dziewczyny, nadrobic was to nie lada zadanie... widze ze bardzo politycznie sie zrobilo tu, ja to nawet nie slucham/czytam co sie dzieje w tej polityce- bo i tak same glupoty ten nasz rzad wygaduje........

u mnie dzien leniwie jak zwykle zreszta, obiecalam sobie poprawe od jutra :-)
chyba sie wezme i zrobie sobie liste na wyprawke - toz to czasu coraz mniej
milego wieczorku zycze

Ładnie tu produkujeci - nie zglądałam od południa i czytania :szok:

Wyobrażacie sobie Babcie 67 lat w sklepie na kasie??? Dopiero będą kolejki... w urzędach... nauczycielki.... to wszystko stare kobity, które już nie mają weny, zacięcia do pracy będą musiały robić to dalej... a młodzi ludzie będą bez pracy

Wyobrazić babcię sobie mogę, ale skręca mnie jak widzę 35-letniego emeryta :crazy: poza tym trzeba brac pod uwage, że za 30 lat babcie 60-letnie będa w lepszej formie niż teraz ;-) a i zyc będa dłużej ;-)

oj tak - leżaczek to super sprawa :tak:

ja przy synu do dzis robie wszytskie, jak oni spi robie ciasto mikserem , tre w malakserze ziemniaki na placki, odkurzam ogladam tv, gdam prze telefon dziecko jaks ie nauczy spc w halasie to bedzie spalo, najgorsze jak sa dzieci nauczone w ciszy i spokoju spac wtedy to jest kaplica;]

zalezy jaki egzemplarz się trafi - jak Dobrusia była mała, to też nie wyciszalismy całego domu jak spała. Ale była taka wrażliwa na hałasy, ze byle skrzypnięcie czy stukniecie i po spaniu (a uśpic ją to horror - czasem męczyłam się 2 h żeby 10 minut się zdrzemneła...)

Atomówka, no to ładnie sie wybrałaś na spacerek :eek:

Villandra to sąsiad ładnie się uwinał z tym dachem :tak: sniegu i deszczów juz nie musisz się obawiać ;-)

Kindzia ale moim zdaniem reformy nie są takie krzywdzące :sorry: a jakieś muszą być . Cz to PIS , SLD , PSL czy PO ktoś musiał to zrobić ....

Podpisuję się pod tym obiema łapkami

wiec jakby byli w porzadku to zaczeli by od siebie,
i ilosci stanowisc urzedowych (samorzadowych) ,
gdzie dyrektor ma nad soba jeszcze trzech dyrektorow i wszyscy od tego samego a do tego i vicedyrkow i tak dalej...i kazdy z nich ma pokazma pensyjke z "naszej" kieszeni wypłacana

dokładnie, mi tylko brakuje ostrych cięć w administrcji - likwidacja 13-tek, zmniejszenie premii (ewentualnie premie za wyniki) - tu dopiero byłyby oszczędności...

Reformy są potrzebne, a czas tuz po wyborach, to najlepszy moment na wprowadzenie tych najmniej popularnych.... Sytuacja w Polsce to nie tylko polityka, ale i polska mentalność. Ile osób pracujących w prywatnych polskich firmach jest dobrze opłacana? Najczęściej właścicele wyzyskuja ile mogą - i nikt tu mi nie powie, że to przez rządy tej czy innej parti tak sie dzieje, bo jak mi (i wielu innym pracownikom) "prywaciaż" płacił najniższą z mozliwych pensji, a sam jeździł na wakacje, kupował drogie auta itp. no to cos tu nie halo... Pieniądze były, cała załoga pracownica na to pracowała, ale miała z tego ledwo ochłapy, bo pan dyrektor musiał życ na poziomie i tyle...

Oj kończe ten temat, bo mnie ponisic zaczyna ;-)

Ja dzis panieta jestem, na obiad pierogi z soczeiwca robilam - zeszło mi w kuchni na stojąco 2 h, potem mała jak z przedszko,a wróciła, to marudna na całego (ale juz sie wyjasniło - katar dostała i chyba jakies choróbso sie wykluwa...), dzis się zmobilizowalam i skończyłam zamówiona maskotkę (jakies 5 h m zeszło) - pleców juz nie czuję i zmykam do łóżka...
Do tego od wczoraj brzuszek mi chyba twardnieje... W poprzedniej ciąży inaczej to odczuwałam, ale ez stawial mi się brzuch dopiero po 30 tc. WIęc teraz nie jestem na 100% pewna czy to własnie twadnienie brzucha, czy może maluch się tak rozpycha (zaczyna mnie tuz pod żebrami kopać :eek:). Póki co obserwuję, nic mnie nie boli a we wtorek mam wizytę...

Spokojnej nocy - nie wiem czy jutro zajrzę, bo mam zamiar M zmobilizowac do skończenia łazienki na tyle, żeby w koncu można było normalnie wszytko tam pomontować :confused2:

Witam was :-)
Ja juz po kakao :)
Wiecie, nie znam sie na polityce ale nie wyobrazam sobie zeby np kaczor mial sprawowac rzady przez minione 2 lata i kolejne 4..uwazam ze stalibysmy sie zacofanym panstwem...reformy musza byc...

Wczoraj moj ryczac dzien zakonczyla lawina lez ze az mezowi sie zle zrobilo na sercu chyba
zaczynam sluchac duzo muzyki :-)

Udanej soboty!

jeśli chodzi o szkołę rodzenia to mam nadzieję, że będzie u nas edycja grudniowa (nie obetną funduszy), bo się wybieramy
polecam baaaardzo...nie wiem jak u was prowadza bo ja do naszej w szpitalu bym nie poszla ale chodzimy do prywatnej i jest super-duzo waznych , neutralnych informacji

Co do becikowego
TRAGEDIA co szanowny Pan Tusk wraz ze swoim rządem wyprawia
Nigdy na niego nie głosowałam, ale niestety większość ludzie wierzy nadal w jego słodkie obietnice
To było do przewidzenia
Mam w tym Panem do czynienia ( nie bezpośrednio) od dłuższego czasu, zalazł mi pod skórę nawet nie wie jak
Razem z gównem wyborczym manipulują gdzie się da
Ale całe szczęście Naród powoli zaczyna przeglądać na oczy
i gdzie ty na ten marsz kobito jeszcze????

Kurcze, najgorsze jest to, że jak się to przeliczy na 2 osoby pracujące w rodzinie i na 12 miesięcy w roku, to wychodzi, że jedna osoba ma zarabiać trochę ponad 3500. Masakra, że taka pensja już czyni człowieka super hiper bogatym. To standard powinien być.
no tak ale niestety nadal ludzie zarabiaja grosze u nas...

Mężu mnie wkurzył do kwadratu, że miałam ochotę go udusić... ..
juz sam fakt ze dzidzi w drodze powinno go motywowac!!!

Hej z rana :)

Wczoraj dzień nie zakończył się ciekawie. Mam nadzieję, że dziś będzie już lepiej.
Póki mam ochotę i energię zabieram się za sprzątnie łazienki i pranie Lenkowych ciuszków :) Muszę wreszcie spisać czego ile mam :) Zobaczyć czego brakuje i zacząć się rozglądać gdzie co kupić :)

Miłego dnia Mamuśki :)

witam sie sobotnio ;]
kolejna sobota za nami ;]

ja mialam cieza noc, wieczorem jadlam placki ziemniaczane potem cala puszke anansu a w nocy brzuch mnie bolal i myslalam ze mam skurcze ale okazalo sie ze mnie przegonilo i tyle ufff;p ale no spe i tak wzielam!

mata- u nas bylo tak ze syna od pocztaku przystosowalismy do chałasu ..na pocztaku bylo trudno ale sie nie dalo, pies w domu sasiedzi wierca wtedy kiedy ty akurat dziecko spac kladziesz , sasiadka na saksofonie gra(zycie w bloku) tez sie wybudzal ...ale z nim probemu nie bylo bo ja go nigdy nie usypilam i nie pozwalam go husiac na rekach czy we wozku! Bo znam dzieci ktore potem musialy byc husiane zeby w ogole zasnely a jak sie przestalo to sie dra ..... wiec u nas bylo karmienie przytulanie bekniecie 5 minut na rekach i do lozeczka karuzela zpasuzczona bawil sie bawil i usnał ;]

ja juz kuchnie wysprztalam , pomylam fronty szafek i w szafkach , zjedlismy snaidnie z dzidziem i zaraz pranie powiesze musze drugie wsadzic do pralki bo jutro gosci mamy miec i wiadomo nie beda patrzec na moje pantalony ciązowe a czyste mis ie koncza haha . Jeszcze moze okno w kuchni przelece ..a wiecozrme bede ciasto piekla to moz epolowe do popoludnia dnia jutrzejszego dotrwa haha ;]

hejjj
Dopadła mnie chyba jakaś grypa wymiotuję , boli mnie brzuch i w ogóle jakoś do dupy się czuje :-(
Nocka koszmarna , bo mąż zwijał się z bólu brzucha do północy ja od północy wymiotowałam . Dobrze że Borys puki co świetnie się czuje ... sprzedaliśmy go do cioci . M poszedł do pracy a ja odsypiam nockę

Zaczyna mi się chyba robić kreska na brzuchu :-p

helooo
ale ja dzis pospalam wow, corcia przyszla do nas o 6, myslalam, ze to srodek nocy, bo tak ciemno, ale zasnela i tak sobie spalysmy do 8.30 :-)
teraz zjadlysmy sniadanie i nie wiem co dalej, bo nie chce mi sie nic, czuje, ze cos mnie bierze, boli mnie w nosie, gardle buuuu
bede musiala przejsc sie z Jula do apteki po ten *spam*, a na noc czosnek itd.

upieklabym tego murzynka, ale nie wiem czy chce mi sie szukac tego przepisu w tamtym watku, bo juz chyba sporo stron tam naskrobalyscie.

tak jak i tu, nie nadarzam, chce odpisac cos, ale zanim doczytam itd to zapomne

mini- zdrowka!! chyba jakas jelitowka Was zlapala, co? a malego nie masz caly dzien?? to odpoczywaj na maxa!

moj maz wczoraj wrocil jak mala juz spala, a dzis wyszedl jak my jeszcze spalysmy, ot uroki wlasnej firemki :crazy:
jak tak bedzie jak juz maly sie urodzi to bedzie hm...wesoly domek:crazy:

Kasiurek- Ty to przeglas z ta wyżerka na noc ;-):-D nie ma dziwne, ze Cie brzucho bolało!
a dzis widze energia Cie roznosi, zazdroszcze ja jakas oslabiona jestem.

ahaaa.....mata- Ty znasz jakiegos 35 letniego emeryta w swoim otoczeniu?? to chyba jakis milioner musi byc?! co to za emerytura w tym wieku?! aaa no chyba, ze agent Tomek, to jest dopiero przegiecie na maxa:wściekła/y:

milego dnia dziewczyny!!

reklama
Dzień dobry:-)

Wczoraj nie miałam czasu ze wejść:/ Po pracy z mężem od razu na zakupy, bo w lodówce tylko światło, a póżniej do przyjaciół na herbatkę, bo przez moje choróbsko nie widziałam ich ponad 3 tygodnie. A ich synek 5 miesieczny...cud miód:-)
dzis mam zamiar zrobić pranie, ogarnąć domek, zrobić porządek w dokumentach i jeszcze spisać sobie wyprawkę, bo za tydzień do Polski:-)

Mini może złapałą cie ta grypa żoładkowa dwudniowa:/ Odpczywaj i duzooo pij.

Do góry