reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

to 3,5 tys to brutto czyli na raczke... cos ponad 2,7 bedzie..
ja sie spokojnie załapie ale juz lepsza praca w wiekszym miescie i kicha bedzie

reklama
mi się wydaje, że powinno być netto, przecież to by było chore, żeby uważać, że ludzie zarabiający niecałe 3 tysiące należą do najbogatszych:D jakaś porażka

przychód czy dochód - dla mnie bez różnicy - mój M nie ma tych 3500 nawet brutto, a mnie zatrudnic nikt nie chciał; gdybym nie przesiedziała kawałka naszego wspólnego zycia za granicą, to remonty (i to te najniezbędniejsze) byłyby tylko w strefie marzeń (o wakacjach nie wspomnę), bo i kredyt niełatwo wtedy dostać a i spłacać a końcu z czegoś by go trzeba :no: Brak słów.

villandra, grunt, że sobie radzicie, a nie siedzicie z założonymi rękami, grunt to inicjatywa, a wtedy zawsze cos się zarobi:)

Atomówka a który rząd dał nam coś tak jak obiecał ?? :-D

Tricia ale to nie chodzi o to że 3,5 tyś czyni kogoś hiper bogatym ale zapewnia mu życie na jakimś tam poziomie ( razem 7 tyś) więc nie potrzebuje zapomogi od państwa .

Ostatnia edycja:
wielce mądrzy i tacy "ludzcy" sa wszyscy jak sie do władzy nie dochapia.. a bardzo chca.. w
iec cała opozycja bedzie teraz do rany przyłoz.. ale jak juz dorwa koryta (wybory)
to czy po czy pis, czy sld czy pls .. juz znaczenia nie ma.

myslałam ze zabiora całkiem wiec spoko ze jednak nie.

Kindzia ale moim zdaniem reformy nie są takie krzywdzące :sorry: a jakieś muszą być . Cz to PIS , SLD , PSL czy PO ktoś musiał to zrobić ....

czy pod warunkiem czy bez, moim zdaniem zmiany becikowego powinny dotyczyć kobiet od października 2012, tak by było sprawiedliwie mimo wszystko, no ale zobaczymy jak będzie

reklama
Ha! Można też siedzieć za granicą i G... mieć. Wiem coś o tym na przykładzie własnej ciotki... no comennt...
Macie rację - trzeba sobie pomóc. Wszelkimi dostępnymi środkami. Nie było łatwo (1,5 roku rozłąki nawet z przerwami było koszmarem) i pewnie jeszcze nie raz będzie trudno, ale grunt to się nie załamywać i nie użalać nad sobą. A z tego 1,5 roku mam nie tylko dom prawie jak ze swoich marzeń (no, nie wszystko da sie przerobić w starej chałupie, chyba żeby ją zburzyc i zbudować od nowa ;-):-D), ale także znajomości w Szwajcarii - może kiedys zdecyduje się na urlop w tym bądź co bądź pięknym kraju i wiem, że na pewno może to być tani urlop - nocleg nad J. Genewskim za free? No to chyba spory luksus...

Do góry