reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

mini...hm....a wrzucilas ta kilbache czy boczek nie wiem z czym tam to robilas z odrobina tego tluszczylu co sie wytopil??
ja tez nie lubie tlustych, ale daje to fajny posmaczek i ja przyprawiam wlasnie to co podsmazam na patelni od razu, nawet kapuche lekko podduszam i przyprawiam, wtedy ten makaron moze byc nawet wcale nie slony, a po wymieszaniu i tak jest dobrze doprawione i pycha.

ja dokonalam tych krokietow, farszu mi wyszlo tyle, ze zabraklo mi nalesnikow, jutro bede dosmazac, bo dzisiaj juz mi sie nie chce, zaraz ide pod prysznic z moja mala, bo jej dzis obiecalam, ze sie razem wykapiemy....yhm...wykapiemy to zbyt duze slowo; wyobrazcie sobie; ja z wielkim brzuchem z moja corcia w brodziku :szok::-D:-D

jezuuu jak ja nie znosze tego Kuźniara:no:

dzieki dziewczyny za te opinie odnosnie Linomagu i Babydremsa, specjal podziekowanka dla Kasiurka ;-):-D
oblukalam Kasia te ceny, baaaardzo mi sie spodobaly! jak tam zachwalacie to mam zamiar wyprobowac poki co na Julce.

Angel- ja tez normalnie funkcjonowalam przy malej Julci, co prawda od kiedy skonczyla miesiac bylysmy calkiem same przez pol roku, ale jak spala na dole w kolysce to tez normalnie wszystko robilam, nie chodzilam na paluszkach, cos tam sprzatalam, gadalam przez telefon, sluchalam radia czy ogladalam tv:tak:

cos mialam pisac jeszcze, ale zapomnialam, jak to moja kolezanka z wrzesniowek mi napisala; nastapilo u mnie; odmaciczne zwiotczenie mozgu :-D:-D

reklama
Mini na przyszłość polecam Ci warzywa suszone bez soli, dają super smak takim potrawom ja gulasz czy kapusta, osobiście używam tych i jestem zachwycona prod4056.jpg

są też kostki bez glutaminianu sodu, takie "eko" w sklepach ze zdrową żywnością lub w sieci, możesz dodać tez cebulki podprażonej na patelni i czosnku.

a ja po powrocie z pracy nastawiłam gulasz, o którym zapomniałam i aktualnie po 2 godzinach duszenia jest tak pyszny, że mięsko rozpływa się w ustach, wciągnęliśmy go z mężem z kluchami drożdżowymi na parze, mlask;D

Ostatnia edycja:
tunia ja lodów nie mam (zresztą o tej porze roku byłby to dla mnie wyrok), ale poszłam po jogurt z nutellą - zagryzam raffaello :-D

Mini do łazanek maggi, ziele angielskie i liść laurowy (potem wyjąć), mięsko podduszone no i można łyżkę lub dwie koncentratu
villandra mąż pojechał z kumplem do tej castoramy, bo ja mam zakaz podróżowania, a to jest 50 km od naszego miastunia

jeśli chodzi o szkołę rodzenia to mam nadzieję, że będzie u nas edycja grudniowa (nie obetną funduszy), bo się wybieramy

Przeżyłam jakoś, musiałam nadrobić ponad 30 stron ale udało się ufffff

Dużo bym chciała napisać ale kto to będzie czytał? Więc w skrócie
Od soboty jestem chora, i to nie jakieś głupie przeziębienie tylko taki kaszel, że aż mi się zwraca i wymiotuję
Katar masakra
Czuję się jak zdjęta z krzyża
Mój luby spać nie może bo go noc stop budzę swoim kasłaniem, a wręcz duszeniem
Oskrzela świszczą jak szalone
A wszystko to po zeszłotygodniowym wypadzie na Marsz Niepodległości
Nałaziłam się jak głupia, ale warto było, warto dla ojczyzny i wartości których coraz mniej w dzisiejszych czasach
Zmarłam, nogi bolały w całą sobotę brzuszek twardniał po takim marszu ale cieszę się,że byłam
Policyjne ś..y trochę mnie poszarpały aż z nerwów powiedziałam żeby wypie...ał i kopnełam go w nogę
Nie będzie mnie ZOMO szarpało :)

Doris
kurde chyba nas piątek odpada bo moj kochany ma wolne i chcieliśmy iść do kina

Jutro choć chora jedziemy do sklepu, musimy wybrać farbę do pokoju, bo niedługo remont będziemy robili
aż się boję bo pewnie potem będzie mi brzucho twardniało i bolało ale co zrobić ?

Co do becikowego
TRAGEDIA co szanowny Pan Tusk wraz ze swoim rządem wyprawia
Nigdy na niego nie głosowałam, ale niestety większość ludzie wierzy nadal w jego słodkie obietnice
To było do przewidzenia
Mam w tym Panem do czynienia ( nie bezpośrednio) od dłuższego czasu, zalazł mi pod skórę nawet nie wie jak
Razem z gównem wyborczym manipulują gdzie się da
Ale całe szczęście Naród powoli zaczyna przeglądać na oczy

Co do fotek
Ja w sumie się cieszę, że są cyfrówki.
Tak to sterta albumów latała po pokoju i tylko kurz zbierała, a teraz większość fot na kompie a tylko najważniejsze, najciekawsze, najzabawniejsze wywoływane i np wieszane na ścianę

kurcze atomowka gdzie Ty tam się na rozruby pchałaś!? Toż uważac na siebie trzeba, niepotrzebnego ryzyka unikać i ładnie dbać o siebie.

Co do polityki - ja się nie wypowiadam. Wybrałam życie w tym kraju, z tym co ma do zaoferowania - różowo nie jest, oj nie, często psioczę na wszystko po kolei, ale na niewiele sie to zdaje, więc trzeba sobie radzić jak można i już. A politycy (ci lub inni) i tak robią swoje czyli najczęściej kombinują, jakby tu najwięcej zgarnąć dla siebie.
Mogę jedynie powiedzieć, że jest u nas zbyt dużo partii, a żadna tak naprawdę nie jest dobra - wybiera się tzw. mniejsze zło, a to też donikąd nie prowadzi, czego dowody mamy każdego dnia, ot co.

A u nas w ogóle można mieć taki dochód :szok: Dla mnie ta kwota brzmi kosmicznie wręcz :no:
No wiem, że można - trochę ten mój komentarz ironiczno-retoryczny...

Kurcze, najgorsze jest to, że jak się to przeliczy na 2 osoby pracujące w rodzinie i na 12 miesięcy w roku, to wychodzi, że jedna osoba ma zarabiać trochę ponad 3500. Masakra, że taka pensja już czyni człowieka super hiper bogatym. To standard powinien być.

reklama
ano, Tricia masz rację, tylko nikt nie liczy ile z tych "mega wielkich dochodów" należy odliczyć koszty życia, jakiś kredyt, rachunki, benzyna, codzienne życie, wyjazd na wakacje czy narty i w sumie zostaje tyle, że na becikowe spokojnie się można załapać, nie mam pojęcia jak dają sobie radę ludzie którzy mają np 4 dzieci i tylko jeden z małżonków pracuje...,
nie wiem tylko czy Tuskowi chodziło o dochód czy przychód, bo nie słuchałam expose, ale jak o przychód, to już w ogóle jest śmiech na sali....

Do góry