reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
a my z moim małym pomocnikiem szalejemy w kuchni :) właśnie wstawiłam ciacho - leniwego murzynka;) nic innego mi się nie chce dziś robić - do piekarnika.. a młody próbuje we wszystkim pomagać... z różnymi skutkami :-D

Pinula jestes jeszcze moze??
my w naszej aptece mamy teraz jakies promocje na duzo rzeczy min. na serie Linomag, zastanawiam sie czy nie zakupic, bo ceny zaje.... polecisz czy nie bardzo??? kupuja to ludzie??
a moze Wy mamuski znacie? macie przetestowane?
ja w zyciu nie mialam nic z Linomagu czy nawet Ziaji itd, bo przy pierwszym dziecku to taka podjarana bylam,ze wszytsko musiala mala miec z wyzszej polki cenowej :crazy: zreszta wtedy moj malzon byl jeszcze w Belgii to mi nakupil i nawiozl tego sporo, zapasy mialam na dlugo, ale teraz w realiach Ojczyzny cudnej, patrze, zeby tanio bylo :sorry:
mam nadzieje, ze nie bedzie mial jakis dziwnych uczulen jak mala....bo mimo kosmetykow roznej masci i tak miala skorna reakcje na jedzenie :crazy:
C odo tego linomagu z różowymi zakrętkami to ci nie powiem. U mnie to wprawdzie jest ale stoi i kurzem zarasta. Nie ma zadnego zainteresowania tym czyms. Za to krem z tej samej firmy Linoderm z alantoiną w słoiczku biało zoelona tekturka sprzedaje nam sie tonami... Sama mam w domu próbek naznoszonych z myślą o pupci mego Potomka.

ajako ja też babydrema polecam - bardzo ... Na poczatku też miałam obawy że niby może gorszy bo tani ale jak się odważyłam to jestem na maksa zadowolona . Polecam tą niebieską serię bo zielona mi nie podeszła , a różowej nie miałam ... Moja siostra do dziś używa babydrema na swoi trzyletnim synku i teraz dla maleństwa też kupiła babydreama - nawet pieluszki :tak: Jedynie co z babydrema jest beznadziejne to chusteczki - jakieś takie suche są
A Linomag był super do pupy

Rosman ma to do siebie że jak sie tam wchodzi to sie człowiek czuje jak w aptece. Nie jest to taki zwykły sklep kosmetyczny czy drogeria. Bo jest tam dużo rzeczy takich typowo aptecznych. np mleka modyfikowane (nie te standardowe bebiko, ale bebilon enfamil), do tego całą seria hipp...
No i seria babydream... Lubie tą serie i będe używac przy małym pewno tez. Narazie używam chusteczek ale nie tych dużych tylko takich do torebki one sa bardzij nawilżone... :p

Moje gołębie dojrzewają. To znaczy ryż stygnie... Odkurze w domu to będe to wszystko mieszac do kupy :p
A wcześniej wysterylizowałam sobie kuchnie :p ahhh jak tak teraz wali octem :p mój mąż znowu będzie warczał :p

A ja dziś zrobiłam rosół i na tym koniec obiadu :-D lenistwo do potęgi :-D:-D:-D:-D

a jutro do szkoły idę - więc muszę leżeć cały dzień, żeby jutro mieć siłę i żeby się nam brzuszek nie stawiał :sorry: jak się zacznie spinać będę musiała wrócić do domku a zajęcia miną... szkoda... ale cóż Zuzanka ważniejsza ;-)

heyka

Angel moja rada jest taka ze przey dziecku, noworodlu, niemowlaczku itp zyje sie tak samo jak bez dziecka w sensie ze od poczatku "uczyny" domowych odgłosow. Ja odkurzałam co młody bardzo lubił i go to uspokojało, jak miał kolki, suszarka, mikset, pudło.. takie buczenia działaja kojoco... wiadomo zadne tam hałasy ,decybele powinny miec umiar ale takie "normalne" domowe odgłosy jak najbardziej,
nigdy nie sciszalismy głosow, jak młody spał.. a i zdarzyło mu sie kimnac przy pudle ..
(tv mało!!!! )ale czasem jak sie darło to najlepsze były reklamy.....szczena w doł

Moje Dziecko będą chyba programy publicystyczne, ewentualnie tvn24 usypiać - jestem maniaczką :-) a odkąd siedzę w domku to już całkiem :-) ale będą jaja jak głos premiera albo kuźniara będzie mi córeczkę usypiał :-D:-D:-D

Lina no zeby Kużniar Zuzki nie bałamucił od leżaczka!

Smarkowi dupcie opazona smarowałam Linomag/Tormential tak na zmiane. Raz na przezoczysto a raz na brazowo.

Kindzia no widzisz dobrze, że o tym pomyślałam :-D od dziś mamusia ogląda programy a Zuza słuchawki z muzyką klasyczną na brzuszku będzie miała :-D:-D a tak poważnie jak myślicie czy muzyka klasyczna ma faktycznie wpływ na rozwój dzieci??

Na pewno nie zaszkodzi:)
Jak ktos lubi słuchac to czemu nie.
Mojemu zapodawałam ptaki, odgłosy wody, lasow, wiatru ale to jak juz był na swiecie.
Przy usypianiu .
Bo u nas cała chata głosna (przez rok mieszkalismy w bloku u rodzicow +brat,
w 3 pokojach 5 osob to jakim cudem miało byc cicho)
to młody w ciszy nie umiał zasnac wiec mu puszczałam z płytke z odgłosami .
Nie wiem na pewno nie jest "nadpobudliwy" przez to
ani zadnych urazow nie ma.
Za to zostało mu pewnie to ze jest bardzo towarzyski. Tam gdzie ludzie tam on. I gaduła. I to ze nie lubi siedziec sam w swoim pokoju.

reklama
hej Mamuśki
pół dnia mam bb włączone ale usiąść i poczytać to jakoś się nie da
wczoraj mąż pojechał do castoramy po wykładzinę do pokoju, oglądaliśmy ją w sierpniu, dałam mu kawałek materiału z łóżka i mówię: pamiętasz kolor ale na wszelki wypadek masz to i niech będzie odrobinę jaśniejsza. Oczywiście jak przyjechał to myślałam, że albo się popłaczę albo go uduszę, bo zamiast brązowej kupił rudą :eek:. Ale tak to jest jak się chłopa wysyła, żeby sam wybrał kolor; dobrze, że meble mamy calvados to nie jest bardzo źle, ale teraz wszystko jest w jednym kolorze i meble i podłoga :wściekła/y:
W ogóle po wczorajszym prasowaniu, gotowaniu i nerwach okropnie mnie rozbolał brzuch, aż się przestraszyłam. Ale dziś już jest lepiej
Teraz wybieram firanki na allegro, bo nie zdam się już na nikogo

Do góry