reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

a ja mam załamkę. Młody oczywiście nie chce spać. Właśnie zniosłam go na dół i włączyłam bajki. Od razu odgrzewam obiadek.. Wszystko super tylko miałam dziś popracować ostro i nic z tego nie wychodzi:(

reklama
Angel to mocno trzymam kciuki :tak:

Ivi ciężko jest chyba pracować przy dziecku ?? A jest jakaś opcja żeby na parę godzin poszedł do opiekunki , żłobka albo babci ??

Mini - ciężko. Najlepiej jest rano, jak jest wyspany i chętnie zajmuje się sam sobą. Ale jak są takie dni jak dziś, gdy on sam nie wie czego chce i czmu mu źle, to mogę zapomnieć o pracy.. bo nie jestem w stanie się skupić na niej :( Miałam go odwozić do opiekunki ale sama nie wiem - 15 min w jedną stronę, powrót, po 3,5 -4 godzinach spowrotem.. Autem to jest ok 13 km.. Nie wiem czy mi się chce;)

oj ciężko jest cokolwiek robić w domu jak malec ma zły dzień,moja też uparta dzisiaj i od 30 minut próbuje ją ululać ale jak na razie wygrywa ona

O 20 jade do cioci z wynikami pogadac..
No nie zapeszajac wygladaja na takie jak caly czas skrycie liczylismy - czyli dawno przebyta infekcje ..

awidnosc igG 0,71
gdzie niska - 0,20
graniczna- 0,20-0,30
wysoka powyzej 0,30 wskazujaca na brak zakażenia w ostatnich 3-4 miesiacach

:unsure:

Aadka- ale tzn. ze zdanie M na temat finalizacji ciazy na dlugo prze, ma sie liczyc w tym momencie??
sorry, ale dla mnie to nie do przyjecia, zeby nawet najblizszy i najwspanialszy maz na swiecie mial decydowac czy nawet wspoldecydowac o moim wydaniu dziecka na swiat!
nooo chyba, ze Cie zle zrozumialam i ze chcialas tylko potwierdzic tylko to co ja napisalam powyzej o uczestnictwie i wspoldecydowaniu w trakcie, kiedy cos sie dzieje i mamy tzw. noz na gardle, to of course powinien byc blisko i pomoc nam podjac decyzje np. wlasnie na cc.
u mnie maz stal z boku i sam juz prosil lekarzy o cc, ale ja go koplam w kostke resztka sil i mowie do niego; cicho badz! trzymaj mnie mocno (z poloznymi) i z wszystkich sil probuje jeszcze raz, ostatni :-D

eee koncze juz ta polemike, bo to na serio temat rzeka, a kazda z nas ma prawo do swoich odczuc, przezyc, wspomnien i emocji, jedno jest pewne (tak jak pisala Aadka) wazne jest wybranie odpowiedniego miejsca i ludzi do porodu i tym na dzien dzisiejszy powinnysmy sie marwtic.

Mini- oj moja mama to mi naopowiadala o swoich porodach :szok::szok: na pewno nie tak, nie w taki sposob bede opowiadac kiedys mojej coreczce o swoim, bo to dosc koszmarnie i tragicznie przedstawione bylo, a przed samym porodem w niczym mi to nie pomoglo:no:

Ajako, chodziło mi o uczestnictwo i współdecydowanie oczywiście w trakcie:-),
a co do miejsca ja mam dwie alternatywy w Wwie i się zastanawiam, dobrze, że jest jeszcze czas.

Angel, super, a nie mówiłam stara sparwa! A jak przeziębienie, bo fryzura super.

Nie wracam do tematy porodu bo to sprawa indywidualna każdej z Nas, nie dogadamy się w tym temacie

Mi dziś się śnił ... mój bobas :):) Super sen, przewijałam go i zajmowałam się ale jak to sny czasami bywaja był troche absurdalny, bo mimo iż taki maluszek to biegał normalnie z kolegami i koleżankami :)

Ivi może jednak opiekunka to nie taki najgorszy pomysł . A jest opcja żeby ktoś do Ciebie przychodził ?? Może jak by się z kimś bawił to byłby spokojniejszy a Ty miała byś na niego oko .
Borys jak miał dwa latka bardzo rzadko zajmował się sam sobą

Angel superrrrrr :-D. Bardzo się cieszę że tak wyszły wyniki , mam nadzieje że ciocia potwierdzi mój entuzjazm :-D

Miska
może na tą pogodę . Ja się cieszę że mam to przedszkole bo jednak cały dzień nawet z najkochańszym dzieckiem jest męczący :tak:

Angel na pewno nie masz się czym martwić,ciocia na pewno potwierdzi że jest wszystko ok

atomówka kobiety w ciąży mają różne dziwne sny,nie ma co się nimi przejmować

reklama
Eeee ja się nie przejęłam tym snem, cieszyłam się, bo mój bobasek mi się śnił, był taki słodki tylko nie moge sobie płci przypomniec ale chyba chłopak

Do góry