reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

jesli na poacztaku ciazy podawany jest duphaston czy iinny lek podtrzymujacy- to tak wtedy ciaza jest zagrozona!!!! bo jesli bysmy nie braly tych lekow nie donosilybysmy dzieci. A jak wiecie dosc duzo z nas tu mialo plamien i calej reszty. Takze z marszu taka caza jest potraktowana jako zagrozona!!]

To że podawany jest lek nie znaczy że ciąża jest zagrożona . Lek podawany jest moim zdaniem często bezpodstawnie, bez uprzednich badań poziomu hormonów . A jeśli kobieta ma plamienia nie musi oznaczać że jej ciąża jest zagrożona .
Któraś z dziewczyn pisała że Luteina albo Dupaston w Anglii został wycofany bo badania nie potwierdziły jego skuteczności . Zresztą odsetek poronień w innych krajach jest taki jak w Polsce mimo że nie podtrzymuje się tam ciąż ( no chyba że badania potwierdzą taką potrzebę ) co nasuwa wnioski że u nas nadużywa się tych leków i za często uznaje się ciąże za zagrożoną - tak na wszelki wypadek

Anula kociaki przesłodkie :-D

reklama
dziewczyny zabierzcie ode mnie czekoladę!! albo nie.. przynieście więcej bo już ostatki wygrzebuję ze skrytek... Rany julek jak mnie do słodkiego ciągnie!!!

ps: młody zasnął:D nadrabiam zaległości pracowe sprzed południa ;)

kociaki cudne:) mój też ma alergie na koty, dlatego mamy psa;)

ivi mój na psy też ma - ogólnie na sierść, ale też trawę, kurz, pierze itd. więc kotów, psów i drobiu nie możemy trzymać w domu ;-)
co do słodkiego to do czekolady mnie nie ciągnie - najchętniej wchłonęłabym ciacho z kremem :-)

anula- przesliczne kociaki!my mielismy kiedys kociaka i moj maz powiedzial, ze nigdy wiecej:-D ale piesek to mu sie marzy, pewnie jak moja mala bedzie starsza to bede musiala sie zgodzic :-D

kurde, moja corcia wracajac z przedszkola byla super radosna, po czym przyszla do domu zrobila scene, bo jak twierdzila, zajelam jej miejsce na kanapie:laugh2:, stala nade mna i wyla, wiec powiedzialam, zeby poszla sie uspokoic do swojego pokoju, za chwile ide tam z praniem patrze, a ona sobie spi:szok:
fajnieeeee:crazy: czeka nas dlugiiiii wieczor!

a ja sie tak objadlam uuuu pekne, a juz deske sobie do prasowania rozlozylam i co teraz jak leze jak walen i mi sie nie chce:laugh2:
jak nie jem slodkiego, to teraz po tym obiedzie cos bym slodkiego dziabnela.

Angel- no widzisz! super, super, super!!! a nie mowilysmy;-):laugh2:

Aadka- tylko czy ten prywatne szpital ma tam (oddzial w razie W) patologii noworodka? czy to tylko porodowka?
to jednak tez trzeba brac pod uwage, bo w razie gdyby cos nie daj boze to zaraz po porodzie zabieraja noworodka do innego szpitala, a ty zostajesz tam gdzie rodzilas sama:-( ale pewnie sama to wiesz....

atomowka- niezly sen!

dziewczyny ja mam pytanie; czy na zimowy pobyt w szpitalu moze byc ten szlafroczek taki cieniutki tzn. z bawelny?? bo tak mysle czy nie zamowic teraz, bo obawiam sie, ze juz niedlugo pojawia sie same takie grubasne; frotta czy polar.
bo ja nie znosze w szpitalu nosic takiego domowego wielkiego, polarowego, w domu to w domu, po kapieli fajnie, ale tam:no: teraz maz mi dal do szpitala to go nawet z torby nie wyjelam, a na koszule zakladalam bluze jak juz musialam sie ruszyc z sali.

reklama
tak nie mam wyjścia, miałam ją już jakiś czas temu ciachnąć ale nie zdążyłam, a nie chcę jej dopuszczać a tak to tylko się kotka męczy, kocurki od razu 5 lat temu jak je dostałam zawiozłam do weterynarza (jak miały odpowiedni już wiek)

Oj tak nie ma co, kotom to szybko idzie raz za razem :dry: Masz szczescie, ze trikolorka dala takie dosc chodliwe kolorki, zjada napewno now domki. Mi się kiedys 'dostalo' 5 dwutygodniowych kociat i karmic je trzeba bylo butelka co dwie godziny po nocach, masowac brzuszki podcierac pupki.. Ale wspomnienia wspaniale ;-)
Jednak najlepiej unikac przybytku bidul wlasnie strylizacja :tak:

Do góry