reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

jesli na poacztaku ciazy podawany jest duphaston czy iinny lek podtrzymujacy- to tak wtedy ciaza jest zagrozona!!!! bo jesli bysmy nie braly tych lekow nie donosilybysmy dzieci. A jak wiecie dosc duzo z nas tu mialo plamien i calej reszty. Takze z marszu taka caza jest potraktowana jako zagrozona!!]

To że podawany jest lek nie znaczy że ciąża jest zagrożona . Lek podawany jest moim zdaniem często bezpodstawnie, bez uprzednich badań poziomu hormonów . A jeśli kobieta ma plamienia nie musi oznaczać że jej ciąża jest zagrożona .
Któraś z dziewczyn pisała że Luteina albo Dupaston w Anglii został wycofany bo badania nie potwierdziły jego skuteczności . Zresztą odsetek poronień w innych krajach jest taki jak w Polsce mimo że nie podtrzymuje się tam ciąż ( no chyba że badania potwierdzą taką potrzebę ) co nasuwa wnioski że u nas nadużywa się tych leków i za często uznaje się ciąże za zagrożoną - tak na wszelki wypadek

Anula kociaki przesłodkie :-D

reklama
dziewczyny zabierzcie ode mnie czekoladę!! albo nie.. przynieście więcej bo już ostatki wygrzebuję ze skrytek... Rany julek jak mnie do słodkiego ciągnie!!!

ps: młody zasnął:D nadrabiam zaległości pracowe sprzed południa ;)

kociaki cudne:) mój też ma alergie na koty, dlatego mamy psa;)

ivi mój na psy też ma - ogólnie na sierść, ale też trawę, kurz, pierze itd. więc kotów, psów i drobiu nie możemy trzymać w domu ;-)
co do słodkiego to do czekolady mnie nie ciągnie - najchętniej wchłonęłabym ciacho z kremem :-)

anula- przesliczne kociaki!my mielismy kiedys kociaka i moj maz powiedzial, ze nigdy wiecej:-D ale piesek to mu sie marzy, pewnie jak moja mala bedzie starsza to bede musiala sie zgodzic :-D

kurde, moja corcia wracajac z przedszkola byla super radosna, po czym przyszla do domu zrobila scene, bo jak twierdzila, zajelam jej miejsce na kanapie:laugh2:, stala nade mna i wyla, wiec powiedzialam, zeby poszla sie uspokoic do swojego pokoju, za chwile ide tam z praniem patrze, a ona sobie spi:szok:
fajnieeeee:crazy: czeka nas dlugiiiii wieczor!

a ja sie tak objadlam uuuu pekne, a juz deske sobie do prasowania rozlozylam i co teraz jak leze jak walen i mi sie nie chce:laugh2:
jak nie jem slodkiego, to teraz po tym obiedzie cos bym slodkiego dziabnela.

Angel- no widzisz! super, super, super!!! a nie mowilysmy;-):laugh2:

Aadka- tylko czy ten prywatne szpital ma tam (oddzial w razie W) patologii noworodka? czy to tylko porodowka?
to jednak tez trzeba brac pod uwage, bo w razie gdyby cos nie daj boze to zaraz po porodzie zabieraja noworodka do innego szpitala, a ty zostajesz tam gdzie rodzilas sama:-( ale pewnie sama to wiesz....

atomowka- niezly sen!

dziewczyny ja mam pytanie; czy na zimowy pobyt w szpitalu moze byc ten szlafroczek taki cieniutki tzn. z bawelny?? bo tak mysle czy nie zamowic teraz, bo obawiam sie, ze juz niedlugo pojawia sie same takie grubasne; frotta czy polar.
bo ja nie znosze w szpitalu nosic takiego domowego wielkiego, polarowego, w domu to w domu, po kapieli fajnie, ale tam:no: teraz maz mi dal do szpitala to go nawet z torby nie wyjelam, a na koszule zakladalam bluze jak juz musialam sie ruszyc z sali.

reklama
tak nie mam wyjścia, miałam ją już jakiś czas temu ciachnąć ale nie zdążyłam, a nie chcę jej dopuszczać a tak to tylko się kotka męczy, kocurki od razu 5 lat temu jak je dostałam zawiozłam do weterynarza (jak miały odpowiedni już wiek)

Oj tak nie ma co, kotom to szybko idzie raz za razem :dry: Masz szczescie, ze trikolorka dala takie dosc chodliwe kolorki, zjada napewno now domki. Mi się kiedys 'dostalo' 5 dwutygodniowych kociat i karmic je trzeba bylo butelka co dwie godziny po nocach, masowac brzuszki podcierac pupki.. Ale wspomnienia wspaniale ;-)
Jednak najlepiej unikac przybytku bidul wlasnie strylizacja :tak:

Do góry