Ja właśnie od lekarza wróciłam. W nocy nie mogłam spać, bo miałam jakieś kłujące bóle. Rano niby ok, ale potem znowu się zaczęły, więc zadzwoniłam do przychodni i kazali mi przyjechać. Ale usg wyszło ok, więc to raczej nic poważnego. Jeszcze ma lekarka do mnie dzwonić, to może coś więcej mi powie.
reklama
matitka
Fanka BB :)
Nie mozna glaskac brzucha zbyt czesto bo to wywoluje skurcze, tak samo z sutkami.
Polozna w szpitalu zabrania tego robic bo one w ten sposob akcje porodowa wznawiaja jak slabnie.
Ja musze lezec nie wiem czy z nerwow mialam twarda macice czy w niedziele za duzo sie nachodzilam ale... luteine musze brac do tego no-spa i magnez.
Polozna w szpitalu zabrania tego robic bo one w ten sposob akcje porodowa wznawiaja jak slabnie.
Ja musze lezec nie wiem czy z nerwow mialam twarda macice czy w niedziele za duzo sie nachodzilam ale... luteine musze brac do tego no-spa i magnez.
lastpetunia
...
Ostatnia edycja:
Kasiurek1983
naukowo stwierdzono ze glaskanie w szczególności w zaawnsownej ciazy bardziej szkodzi niz pomga bo wywoluje skurcze co nie jest porzadane, to tak jak z rekoma u gory !!!
Ja tyle doczytalam ide sie polozyc , bylam u gina -reszta w odpowiednim wątku pozdrawiam kochne i dobranoc :*
Wróciłam z wizyty, wszystko ok, reszta w odpowiednim wątku
P.S ja tam tez brzuchol głaszczę, może chodzi o to żeby już przy końcówce tego nie robić bardzo często, ale teraz raczej Nam i maluchom nic nie zagraża od tego głaskania
P.S ja tam tez brzuchol głaszczę, może chodzi o to żeby już przy końcówce tego nie robić bardzo często, ale teraz raczej Nam i maluchom nic nie zagraża od tego głaskania
no wiec wlasnie Kasiurek!
ale, ale....jasne, ze nie ma co popadac w paranoje, ale jesli ciaza jest zagrozona jak u mnie to nie mozna glaskac brzucha, wycierac szorstkim recznikiem sutkow i wlasnie wyciagac rak do gory, robic gwaltownych ruchow, of course uprawiac sexu w zadnej postaci itd itd sporo tego, jesli ktos nie mial problemow w poprzedniej ciazy lub ciazach, albo jest w pierwszej ciazy to moze o tym nie wiedziec i sobie glaszcze.
Mnie polozna opieprzyla jak zobaczyla, ze sie glaszcze w szpitalu, tym bardziej, ze przyjeto mnie ze skurczami i takie wytyczne jak pisalam wyzej dostalam na wyjsciu i jeszcze kilka innych sporo tego i tez nie wiedzialam o tym wszystkim, bo niby skad jak pierwsza ciaze mialam bez problemowa!
ale, ale....jasne, ze nie ma co popadac w paranoje, ale jesli ciaza jest zagrozona jak u mnie to nie mozna glaskac brzucha, wycierac szorstkim recznikiem sutkow i wlasnie wyciagac rak do gory, robic gwaltownych ruchow, of course uprawiac sexu w zadnej postaci itd itd sporo tego, jesli ktos nie mial problemow w poprzedniej ciazy lub ciazach, albo jest w pierwszej ciazy to moze o tym nie wiedziec i sobie glaszcze.
Mnie polozna opieprzyla jak zobaczyla, ze sie glaszcze w szpitalu, tym bardziej, ze przyjeto mnie ze skurczami i takie wytyczne jak pisalam wyzej dostalam na wyjsciu i jeszcze kilka innych sporo tego i tez nie wiedzialam o tym wszystkim, bo niby skad jak pierwsza ciaze mialam bez problemowa!
pinula30
Ja jutro kończe 18 tydzień maskara. trzeba się umówic na połówkowe USG. Tylko nie wiem w którym tygodniu się to robi. Bo teoretycznie połowa ciązy to 20 tydzień, a mi lekarz mówił żebym sie zapisałam na 22 tydzień. I już sama nie wiem
reklama
Do mnie właśnie zadzwonili z wynikami badań genetycznych, że wszystko jest ok i te wszystkie statystyki na ZD i inne mam bardzo niskie:-). W sumie jakoś specjalnie się o to nie martwiłam (chyba bym oszalała, bo od pierwszych badań do pełnego wyniku ponad miesiąc minął), ale jednak jakaś dodatkowa ulga się pojawiła.