reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

no wiec wlasnie Kasiurek!
ale, ale....jasne, ze nie ma co popadac w paranoje, ale jesli ciaza jest zagrozona jak u mnie to nie mozna glaskac brzucha, wycierac szorstkim recznikiem sutkow:confused: i wlasnie wyciagac rak do gory, robic gwaltownych ruchow, of course uprawiac sexu w zadnej postaci itd itd sporo tego, jesli ktos nie mial problemow w poprzedniej ciazy lub ciazach, albo jest w pierwszej ciazy to moze o tym nie wiedziec i sobie glaszcze.
Mnie polozna opieprzyla jak zobaczyla, ze sie glaszcze w szpitalu, tym bardziej, ze przyjeto mnie ze skurczami i takie wytyczne jak pisalam wyzej dostalam na wyjsciu i jeszcze kilka innych:confused: sporo tego i tez nie wiedzialam o tym wszystkim, bo niby skad jak pierwsza ciaze mialam bez problemowa!

ja o tym wiem ;] sama pierwsza mialam ciaze jaka milam, teraz ta tez zagrozona i glaszcze sporadycznie chociaz tak dziwnie bo jak siedze w poczekalni u gina to u niego wsyztskie ciezarowki po brzuchach łapakmi jezdza no ale mus to mus ;]naglaszce sie dzidziusia jak juz na swiecie bedzie ;] o seksie tez mąz moze zzpomniec bynajmniej z mojej strony ale on wyrozumialy jest bo w pierwszej cizy tez mial celibat ale przeszlismy to wtedy to i terz damy rade;]

pinula- wiesz co mi powiedziała pani dr zeby tak w polowie 21 tygodnia ;] i tak tez sie umówiłam

tricia- fajnie ze wyniki testow oka ;]

angel- a moze powtorzy jeszcze raz badania tylko w innym laboratorium ? ! i wtedy bedziesz wiedzial co i jak ? bo jak w drugim wyjdzie to smao znaczy sie ze w UK sie majtneli

ile u was kosztuje badanie na tokso ? bo j jeszcze nie robilam i nie wiem czy robienie teraz ma sens ?

mata u mnie wymina kabiny prysznicowej z brodikiem płytkim n kbine prysznicowa z brodzikiem głebokim zajelo tydzien !!!!!!! bo mz zanim sie zabral to cos podlubal i nie moza bylo sie juz kaapielic wkurzylam sie zawolalam tescia i mojego tate i w ciagu 2 dni kabina star znikla a nowa stala wiadomo 20 h czekalo sie az silikon zwiaze ale bylo po problemie!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Mata - właśnie zrobiłam rozeznanie w cenach prywatnych lekarzy pediatrów u nas: ten najbliżej 160 zł/wizyta, trochę dalej mają zakres 135-150 (nie wiem od czego zależy), a już zupełnie w innej dzielnicy najtaniej: 120 zł. Porażka. Muszę swoje ubezpieczenie rozszerzyć na rodzinne, wtedy będę płacić 130 zł za miesiąc, ale jak nawet zgłoszę dzisiaj, to ubezpieczenie rozpocznie się dopiero od listopada.
Kasiurek - u mnie badanie na toxo kosztuje chyba 60 zł. Jak się nie ma przeciwciał, to należy je powtarzać w każdym trymestrze.

Czesc dziewczynki :)
Jak sie spalo???
Angel mysle tak jak dziewczyny, ze pewnie ta infekcja byla kiedys tam i wszystko bedzie ok nie stresuj sie i nie denerwuj bo to zle dla dzidzi bedzie dobrze trzymam caly czas kciuki :*

Dzieki , ze moge tu zajrzeć i się pokrzepić :tak:
Byłam oddac znowu krew na awidność, mam juz obie rece pokute w dwóch miejscach :baffled:
Noc oczywiscie fatalna, same jakies wyniki mi sie snili w glowie latały ehh

No i oczywiscie wstalam z bolącym gardłem..
Jako osoba podatna na tego typu rzeczy zawsze po przylocie do PL sie przeziebiam, wiec naprawde nie łudziłam sie , ze tym razem bedzie inaczej.. :dry: Tam klimat jednak troche inny, stale cieplo , w pokoju okno otwarte do poznych godzin nocncyh bo tak mi goraco, spie jak najlzej ubrana.. Tutaj troche zimniej, w domu naszym tez jeszcze nie grzeje mama tak wczesnie, wiec kołdra , koc + psisko moje kochane pod nią a itak znowu boli gardło :(
No ale przynajmniej tutaj kupiłam sobie odrazu tantum verde i ten syropik prenalem ;-) Zawsze coś ostatnio w UK mialam tylko paracetamol i herbate.,.

Kasiurek ja toxo mam za free bo na nfz chodzę ;-) co do remontu... jesli miałaby byc tylko kabina i brodzik wymieniane to luzik - ale u nas remont generalny - kucie wszystkiego do łysej ściany, na to płyty g-k, nowe okno, nowe drzwi i futryna, nowe instalacje, inne rozmieszczenie sprzętów... No i żeby działali od rana do wieczora, a nie po kilka godzin dziennie. Dobrze, że szwagier ma taka prace, że może więcej poświęcic na remont, bo jeszcze daleko w lesie byśmy byli. Ehh a ja naiwna myslałam, że w 2 tyg. sie uwiną... No ale sama wymysliłam, to teraz cierpię :sorry2:

Doris ceny porażające :szok: tez znam kilku lekarzy co kasują 100zł i więcej za wizytę, ale na szczęście mamy wybór ;-) Tyle, że w małym mieście są i mniejsze ceny... Chyba nie ma co zwlekac w Waszym przypadku z tym ubezpieczneiem rodzinnym - lepiej więcej zapłacić, ale miec zapewniona lepsza opiekę :tak:

u mnie przed chwilką była kuzynka jakieś dokumenty drukować, więc sobie przerwę zrobiłam. Mieszkanko ogarnięte, pierwsze pranie w toku, kończe przepierkę ręczną i zaraz ruszam do kuchni - póki co energia jest, to trzeba korzystać :cool2:

Aadka ja mam tak samo jak małe dziecko regularnie muszę jeść bo potem okropnie mnie ssie

Mata takie są uroki remontu,ale potem efekt będzie super
u mnie już 3 pralka leci,obiad już wymyślony,mała tylko położę spać i zabiorę się za niego

Angel kuruj się szybciutko,niech choroba szybko od Ciebie ucieka

Doris ja tez mam badanie toxo za darmo,teraz już powinny być wyniki,bo na ostatniej wizycie jeszcze nie było

Tunia u mnie nocki wszystkie takie same,czyli do niczego...
Kasiurek nie mają wyjścia chłopcy muszą wytrzymać,my też nie możemy się przytulać

hehe co do kabiny prysznicowej to ostatnio brodzik ściągaliśmy bo pękł.. ostatnio, tzn jakieś 1,.5 miesiąca temu:D jak już posadzka trochę wyschła i zamontowaliśmy nowy, to pękła jedna szyba od kabiny i nadal nie mamy w czym prysznica brać:D:D dobrze że jest wanna gospodarcza w kotłowni:D

hehe co do kabiny prysznicowej to ostatnio brodzik ściągaliśmy bo pękł.. ostatnio, tzn jakieś 1,.5 miesiąca temu:D jak już posadzka trochę wyschła i zamontowaliśmy nowy, to pękła jedna szyba od kabiny i nadal nie mamy w czym prysznica brać:D:D dobrze że jest wanna gospodarcza w kotłowni:D
o jezu to co wy robicie w tej kabinie ;p hahah ;> my z mezem tez brykalismy ale wytrzymala rzem ze 200 kg jak nic wazymy hahah oczywiscie wiecej maz niz ja ;]

aa od ostaniej wizyty nie przytylam nic n rzie mam 4 kg do przodu

o jezu to co wy robicie w tej kabinie ;p hahah ;> my z mezem tez brykalismy ale wytrzymala rzem ze 200 kg jak nic wazymy hahah oczywiscie wiecej maz niz ja ;]

ale sie uśmiałam :-D:-D:-D

Ivi no to niezłą akcje mieliście :szok:

Ja miałam prać, a okazało się, że w prlace wykręciła się jedna nóżka i nie idzie jej wypoziomować, do tego we wnęce w której stoi gruzu pełno, bo M tam dziurę kuł, a nikt nie sprzątał, bo jeszcze kuc będzie... ale miałąm nerwa - pranie jedno puściłam, a pralka tak tanczyła, że godzinę na niej wisiałam :wściekła/y: resztę puszczę jutro jak M mi pralkę wypoziomuje...
zaraz na szybko zmyje gary, wywiesze pranie i lece po małą - oby tylko grzeczna była, bo limit na nerwy dziś juz wyczerpałam :dry:

reklama
moja śpi grzecznie to ja chwile dla siebie mam,zaraz obiad będe robic i wolne mam dzisiaj,pranie się kończy,wiecej nic nie robię jutro też jest dzień i męża wykorzystam do pomocy

Do góry