reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Ja właśnie od lekarza wróciłam. W nocy nie mogłam spać, bo miałam jakieś kłujące bóle. Rano niby ok, ale potem znowu się zaczęły, więc zadzwoniłam do przychodni i kazali mi przyjechać. Ale usg wyszło ok, więc to raczej nic poważnego. Jeszcze ma lekarka do mnie dzwonić, to może coś więcej mi powie.

reklama
Nie mozna glaskac brzucha zbyt czesto bo to wywoluje skurcze, tak samo z sutkami.
Polozna w szpitalu zabrania tego robic bo one w ten sposob akcje porodowa wznawiaja jak slabnie.

Ja musze lezec nie wiem czy z nerwow mialam twarda macice czy w niedziele za duzo sie nachodzilam ale... luteine musze brac do tego no-spa i magnez.

Wróciłam z wizyty, wszystko ok, reszta w odpowiednim wątku

P.S ja tam tez brzuchol głaszczę, może chodzi o to żeby już przy końcówce tego nie robić bardzo często, ale teraz raczej Nam i maluchom nic nie zagraża od tego głaskania

no wiec wlasnie Kasiurek!
ale, ale....jasne, ze nie ma co popadac w paranoje, ale jesli ciaza jest zagrozona jak u mnie to nie mozna glaskac brzucha, wycierac szorstkim recznikiem sutkow:confused: i wlasnie wyciagac rak do gory, robic gwaltownych ruchow, of course uprawiac sexu w zadnej postaci itd itd sporo tego, jesli ktos nie mial problemow w poprzedniej ciazy lub ciazach, albo jest w pierwszej ciazy to moze o tym nie wiedziec i sobie glaszcze.
Mnie polozna opieprzyla jak zobaczyla, ze sie glaszcze w szpitalu, tym bardziej, ze przyjeto mnie ze skurczami i takie wytyczne jak pisalam wyzej dostalam na wyjsciu i jeszcze kilka innych:confused: sporo tego i tez nie wiedzialam o tym wszystkim, bo niby skad jak pierwsza ciaze mialam bez problemowa!

Ja jutro kończe 18 tydzień maskara. trzeba się umówic na połówkowe USG. Tylko nie wiem w którym tygodniu się to robi. Bo teoretycznie połowa ciązy to 20 tydzień, a mi lekarz mówił żebym sie zapisałam na 22 tydzień. I już sama nie wiem :(

Pinula ja dziś byłam u lekarza i mi Pani dr powiedziała,że na USG połówkowe mam iść między 3 a 15 listopada czyli między 20 a 22 tygodniem wtedy podobno jest najlepszy czas

reklama
Do mnie właśnie zadzwonili z wynikami badań genetycznych, że wszystko jest ok i te wszystkie statystyki na ZD i inne mam bardzo niskie:-). W sumie jakoś specjalnie się o to nie martwiłam (chyba bym oszalała, bo od pierwszych badań do pełnego wyniku ponad miesiąc minął), ale jednak jakaś dodatkowa ulga się pojawiła.

Do góry