reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Kasiurek a kiedy zaczęłaś go nocnikować ?? Jak zaczęłaś ??
Bardzo irytuję Cię to ze sika w majtki ? Co robisz jak się siusia ??

u nas bylo tak zaczlema jka mialm z 1,5 roku i najpierw tluamczylam ze duze dzieci robia do nocnika si lub do dizury (on jakos na ubikacje dizura wola) , no i ze trzeba wolac jak siurek chce sikac woda bo nie chcialam mu tluamczyc ze to mocz itd, no i jakos szlo, ale mial operacje na przpeukline i od razu skorke na siurku naciagli - i co i efekt taki ze on nie chical sikac do nocnika tylko dpieluchy a zeby ulzyc w cieprieniu to mu pozowlilam - wiem głupia bylam- no ale co sie nie robi jak dziecko wyje z bolu przy sikaniu ?

no i potem chcialam wrócić do sikania i on juz reagowal na to ze ma mokre majtki nie krzyczalam, nie biłam bo jestem od tego daleka, tylko tłumaczylam jak chlop babie na granicy ;p

jak wolal i poszedl sikac to bylo klaskanie chwalenie itd no ale on nadal w pampersie w nocy potrafi przeiskac pampersa ! i w dzien leje , wiesz ja juz ta guma to ostatecznosc bo je lubi a dostaje mało ich wiec moze to poskutkuje !

reklama
kamilaedi wiesz co jest najlepsze, ze to moj L zaczal pierwszy gadac o tym slubie, nie obchodza mnie gadania typu co ludzie powiedza ze dziecko nie slubne i wogole smieszne to jest dla mnie :)Ja slub mogla bym wziasc rownie dobrze po urodzeniu dzidzi, ale jak to On powiedzial chce zebys byla moja zona :)no i bede:)
Ja juz dzisiaj lepiej sie czuje, wczoraj byla masakra, ale pogoda wcale nie lepsza tylko w domu siedziec i nigdzie nie wylazic, dobrze ze chociaz nie pada.

Kasia to znaczy że mądry chłopiec skoro tak wcześnie załapał :tak:. Mnie się wydaję że on się zraził do nocnika , bo go bolało po zabiegu ( biedny maluszek :-() może zmiana nocnika by pomogła , albo od razu z grubej rury kupić mu nakładkę .
I dobrze że wtedy zrezygnowałaś , bo mogłaś pogorszyć sprawę swoim uporem .
Daj mu czas , ja myślę że jak się z tym oswoi jak zobaczy że nic się nie dzieje a jak się uda to jest pochwała i nagroda , wtedy pójdzie z górki
U mnie też działały bajeczki ( o ślimaczku Maciusiu ) wymyślane przeze mnie . Ten ślimaczek też o dziwo , miał taki problem nocnikowy ale w końcu mu się udało :-)

mini - no wlasnie tak go załatwili na patrologi nowordoka dawali mu do picia mleko z nutritonem ktory w żołądku robi sie jak kamien i nie pozwalali dawac nic pic rzadnej wody herbaty nic! no i mu wyszly 3 przpeukliny dwie pachiwnowe i pepkowa, pekowa i z lewostronna pachiwnowa sie same wchlonely ale prawa do operacji i siurka tez od razu z gratisie tzw zrobili
dziekuje za porady , dis postaram sie kupic jakas ksiazke o sikaniu ;]

czuje juz od jakiegos czasu a wczoraj moj m poczul :) chcialam zeby synek tez poczul ale niestety dzidzius poszedl spac :) i synek zawiedziony do brzuszka mowi "kojnelia wstawaj to ja twoj braciszek " heheh przesmiesznie to brzmialo i wygladalo :)

mini ale ja mi nieoto chodzilo zeby dziecka nieuczyc ze sam zacznie chodzilo mi o to zeby sobie biegal bez pampersa sikal ze tak powiem pod siebie wkoncu zacznie go to denerwowac i zacznie wolac tlumaczyc dziecku jak najbardziej tylko ze jak to dzieci roznie moga sobie to przyswoic ;) mozesz sprobowac znalez na necie np jak kozystaja dzieci z nocniczka i mu puscic moje siostry cura niechciala zapierniki siasc na nocnik poszla do zlobka zobaczyla jak inne dzieciaki siadaja robia siusiu i sie nauczyla co prawda moj tez na nocnik nigdy niesiadl tzn siad moze dwa razy ale niesikal tylko ot tak i potem musialam kupic nakladke na kibelek bo on jak duzi chlopcyk chcial robic :) takze kasiurek cierpliwosci a zoaczysz ze bedzie wolal a moze sproboj nieprzebierac go idrazu jak sie zesika wkoncu zacznie mu to przewszkadzca i pokazuj ze ty czy twoj maz chodzicie do wc siusiu albo jak ci sie zachce to zanim pujdziesz do ubikacji moze zacznij wolac siuisu i idz :) moze wtaki sposob zalapie :)

tunia te czasy sie skonczyly ze ludzie tak mowia :) ja z moim jestem prawie 8 lat 4 lata temu mi sie oswiadczyl ale tak szczeze niejestesmy malzenstwem takim prawdziwym papierkowym :) my jestesmy malzenstwem bez papierow (podrobki;) ) i szczeze niespiesyz mi sie do slubu sa ztym troche utrudnienia ale niejest zle :) mielismy sie hajtna w tym roku ale wyskoczyl dIdizus i raczej sobie odpuscimy chyba ze ;)

Ostatnia edycja:
witam dziewczyny :) ale tu ruch od rana:)
ja jak zwykle spanie prawie do 13 :zawstydzona/y:
a tu znow obiadkowo sie zrobilo :) zurku tez bym zjadla :) ja mam dzis spagetti na obiadd (mam brata w odwiedzinach i on chcial, ja nie jestem fanka spagetti)

tunia_23- u nas tez nie jest problem, ze dziecko bez slubu...
tyle ze my juz razem prawie 5 lat i no coz w zeszlym roku mialam takie cisnienie na zareczyny/slub w tym juz staracilam nadzieje....:-(

Helooo
a mnie tak kregoslup boli...bozeeee zaczyna sie, masakra! po ciazy z Julka przez okragly rok (doslownie) cierpialam z powodu bolu kregoslupa, ale takiego,ze bol wybudzal mnie w nocy, straaaaaaasznie sie nacierpialam! czywiscie zaczelo sie juz w ciazy i teraz powtorka z rozrywki:-(
a tylko przeszlam sie po miescie:no: troszke pochodze i juz mnie bierze, ze ani siasc ani stac ani lezec, masakra!!

dzis pojechalam rano z mezem zawiezc mala i oczywiscie jak widziala, ze ja tam jestem to ryk i nie chciala wejsc do sali:-( chyba nie ma rady i nadal bedzie jezdzil do pracy na 9.30, b ja nie bede jej zaprowadzac i sie z nia szarpac:no: z tatusiem idzie i bez niczego wchodzi, bez zadnych histerii.
a wczoraj rozmawialam z kolezanka, ktora tam pracuje, ale ma grupe starszakow, powiedziala, ze zagladala do niej, rozmawiala z jej pania i powiedziala, ze mam sie nic nie martwic, bo sobie fajnie radzi przez caly dzien, wiec mam nadzieje, ze bedzie dobrze, byleby nie musiala sie ze mna zegnac.

Kasiurek- ja moja oduczylam jeszcze przed drugimi urodzinami, we wrzesniu skonczyla 2 latka, a juz w lipcu biegala i spala bez pieluchy. Tylko fakt, ze bylo lato no i mamy ogrodek, wiec bylo łatwiej. Z wielka radoscia pokochala drzewko i robila pod drzewko, strasznie ja to cieszylo:-D
a w domku....na nocnik nie chciala w ogole, siadala na nim, ale dla zabawy, pewnego dnia zupelnie przypadkiem bedac w hipermarkecie budowlanym, mala sama sobie wypatrzyla kolorowa nakladke na toalete. Sama wybrala kolor itd, od razu po powrocie do domu chciala na niej usiasc i tak to poszlo! idac za ciosem chyba juz po kilku dniach zdjelam tez pieluche na noc, na poczatku jeszcze okolo polnocy wysadzalam ja na spiaco, zawsze cos tam siurla i do rana starczalo, nigdy sie nie posikala, a pije naprawde sporo wody przez caly dzien.:tak:
aha i strasznie podobal jej sie moj entuzjazm, wybuch radosci, brawa itd kiedy zrobila cos tam....wiec zaczela biegac doslownie co chwilke i robila po kropelce, zebym tylko sie cieszyla:-D:-D tez juz mialam dosc momentami, jak tak co chwile tam z nia biegalam:-D

tez mam dzis spagetti:-)

reklama
Ehh.. u mnie też nie jest kolorowo :/
Wczoraj za dnia zasnęłam na 3 godziny :wściekła/y:
Mąż wrócił po północy a ja czytałam książke do 4.. CO nie znaczy, ze zasnełam odrazu.. Zasnełam ok 5 :/ Nie mogłam znaleść pozycji, wszysytko mnie uwierało i swędziało :| No myślałam, że furii dostane!!
Wstaliśmy o 11 bo miał na 15 ( wychodzi o 13.30 :/) .. I miałam takie humory..Booooże wkurzałam sie i wyłam na zmianę.. :/ Już powiem szczerze widziałam, ze jest na granicy wytrzymałości ( a to bardzo spokojny facet, równoważy mój charakterek) no ale jakos mnie uspokoił nie tracac panowania , za co naprawde jestem mu wdzieczna i szczerze mi go żal :( Ale nie umiałam sie pohamować :/
No i znowu spałam 3 godziny od 15 do 18..;/
Ehh jakos tak porpostu nie jest mi ostatnio fajnie.. same zle mysli, same smutki..

Do góry