reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

witam ale mamy pogode do ..... barowa ;) od rana mam zly humor jeszcze zeby tego bylo malo moj najukochanszy tesciu domnie przyjechal bozeeee i swoje madrosci bedzie mi tu pi...... zaraz wstane i mu cos powiem bo niewytrzymam

reklama
Atomówka - Ja w ciąży z Emilką brałam antybiotyk, jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży "Augmentin". To było w początkowym okresie, wiec w tym najbardziej szkodliwym. Do tego miałam prześwietlenie zęba i brałam Ketonal. Bardzo się później bałam, ale lekarka powiedziała, że ten antybiotyk jest bezpieczny i żeby się nie martwić. Oczywiście Emilce nic się nie stało.

Cześć dziewczyny. Mam dużo pracy ostatnio i nie mogę się za bardzo udzielać, ale poczytuję i śledzę, co się dzieje. Wy tu o zupkach i obiadach, a ja ostatnio nie mam czasu na jedzenie. Powrót z pracy i odbiór Emilki z przedszkola zajmuje mi 2 godziny, wiec przez cały dzień jej tylko dwie kanapki i jogurt, a obiad dopiero o 19-tej. Na szczęście już nie mam takiego apetytu, jak w początkowym okresie, no, ale jednak powinnam bardziej zdrowo się odżywiać.

Co do kąpieli, to nie można brać gorących, a jeśli nie ma komplikacji, to nawet są wskazane jako łagodzące bóle i skurcze w późniejszym okresie. Jak któraś ma wątpliwości, to zawsze najlepiej zapytać lekarza.

mata śmieszna ta Twoja Dobrusia :-D . I co przekonała dzieci ???

Ivi
żurek jest prosto zrobić , tylko nie kupuj z torebki , tylko ten w butelce ( u nas jest bardzo dobry "od Pióra " ale nie wiem czy to nie produkt regionalny ;-))

A mnie zimno , dobrze że coś słoneczko wygląda przez chmury . Jest szansa że się przejaśni
yes2.gif
. Zaraz się zbieram za sprzątanie to się rozgrzeje
biggrin.gif

Dziś się wyłamuje z żurkowych klimatów i robię jarzynówkę :-D

mini - podałabyś przepis w odpowiednim wątku? bo kupiłam właśnie taki w butelce i szukam sprawdzonego przepisu :) u nas się bardziej barszcz biały robiło wiec moja mama nie pomoże.. A mój mąż żurek uwielbia:)

Mini nie wiem czy przekonała, bo ja już wychodziłam ;-) ale coś czuję, że jutro będzie problem powiedzieć małej, że przedszkole zamknięte :rofl2:

Bozienka mam nadzieję, że teściu niedługo się zmyje, a Ty odsapniesz ;-)

Ja nie przepadam ani za żurkiem, ani za barszczem białym - zawsze jest mi niedobrze, za kwaskowate dla mnie :sorry:

Własnie wciągnełam miseczkę płatków i lecę prasować. Miłego dzionka ;-)

Bozienka - rozumiem Twój ból odnośnie teścia...... doskonale rozumiem.....:oo:

a Wy tu o jedzeniu, matko przestańcie.... boję się że przytyję tyle co w 1wszej ciąży:unsure: a to by było źle.....
a ja dziś w lepszym humorku, bo zostałam obudzona buziaczkiem mojej córci:)):laugh2: miłego dnia!

dziewczyny - mam pytanie do mam 2 latkow i starszych , jak oduczyć dziecko sikania do pieluch ? moj za chiny nie łapie ze trzeba wołać moze chodzić mokry ale i tak będzie sikał w majty ;/

witam mamuśki w ten pochmurny dzień :/ u mnie wieje na maxa aż się z domu nie chce wychodzic ale trzeba np z psem :( ja pół nocy nie mogłam spać jak nigdy, kręciłam się z boku na bok :( jeszcze dalej nie za dobrze się czuję, z chęcią bym poleżała w łóżku ale się nie da bo trzeba obiad zrobić a później wyruszamy z mężem do Warszawy do znajomych jak wróci z pracy. Ale mi ochotę zrobiłyście na zalewajke :p aaa ja jeszcze wczoraj po 23 nie mogłam usnąć i jak nigdy napadła mnie ochota na ogórka kiszonego :p i mój m musiał iśc i przynieśc mi z lodówki :) jak nigdy he he taki głód mnie złapał ogórkowy na noc :p
Miłego dnia mamuśki życzę i nie piszcie za dużo przez weekend żebym mogła was nadrobić :)

kasiurek sam sie nauczy przyjdzie taki czas i bedzie wolal, mojej szwzgerki syn ma w listopadzie 3 lata siku zalapal ze tzreba wolac co prawda wyciaga siuraka i sika gdzie popadnie ale gorzej ma z kupa ojjj chodzi i doslownie sra pod siebie masakra jakas idzie i kupka leci albo kucnie na srodku np chodnika i bedzie robil kupe ehhh przerabane moj to zalapal na 2 latka z sikaniem ze tzreba pod drzewko chodzic i trzymac siuraka z kupka niebylo zadnego problemu nawet odrazu na noc mu niemusialam zakladac bo wstawal i szedl siusiu robic albo wolal ze chce :) ale kazde dziecko przyswaja sobie to inaczej i niema co dziecko zmuszac bo sie wystraszy

reklama
Do góry