reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Ja od momentu gdy dowiedziałam się o ciąży też nie korzystam z wanny - biorę tylko prysznice i to letnie!!!!
Każda z nas jest inna ale moje ostatnie krwawienie (tzn pęknięcie tego krwiaka, który był) zostało spowodowane prawdopodobnie zabiegiem kosmetycznym stóp... a wiadomo wtedy trzeba trzymać stopy w ciepłej wodzie... także ja zostałam nauczona poprzez dość srogą lekcję...
Ale u Was tak nie musi być!!!! Ja się tylko dzielę swoim przeżyciem i jak chcecie korzystajcie, żeby Was nic takiego nie spotkało...;-)

reklama
Z tego co wiem wszystko co za bardzo podnosi temperaturę ciała jest szkodliwe, a już wylegiwanie się w gorącej wodzie to zupełnie, bo to rozszerza naczynia krwionośne; w ciąży ciało kobiety, a zwłaszcza macica jest bardziej ukrwiona, dlatego takie kąpiele mogą spowodować krwotok, a leżenie w letniej wodzie to dla mnie żadna przyjemność więc tylko prysznic wchodzi w grę

pinula
co do zup, to po pierwsze bardzo łatwo je ugotować i wcale nie muszą smakować tak samo - ja teraz stawiam na kwaśne zupy - ogórkowa, pomidorowa i zalewajka - każda z nich smakuje zupełnie inaczej i wszystkie są pyszne
ziemniaki z mięsem w ogóle mi nie wchodzą, jak już to sam ziemniak z surówką

ja sobie pozwalam na gorace prysznice... ale letniu u mnie nie wchodzi w gre... niecierpie zimnej/letniej wody

Perelandra- co to za zupa zalewajka?? pierwsze slysze..

Dziewczyny chyba wszystkie nas dopadlo, normalnie czuje ze jestem chora na stowe bede miala goraczke dzisiaj a glowa to mi peka normalnie :(
Jezeli chodzi o zupki to kocham rosol inna zupa moze nie istniec:)A zajewajke najlepsza pod slonce robi moja babcia:)

dziewczyny co to jest ta zajewajka??
Tunia teraz wypatrzyłam że ty za miesiąc bierzesz ślub?? kośicelny z weselem?? Jak idą przygotowania??

Ślub cywilny narazie bierzemy pozniej wezmiemy koscielny.
Myslalam ze to tylko z koscielnym jest duzo zalatwiania ale z cywilnym nie mniej trzeba sie nalatac:)Przygotowania ok :)

Sale i wszystko inne bo planujemy zeby po slubie isc na jakis obiad i wogole a z tym wiecej zalatwiania jak z czyms innym

Aha no to może faktycznie
Ja też miałam salę załatwioną, dj ale może u mnie było łatwiej bo taką salę mam pod domem więc tylko poszłam zapytał o termin i tyle w sumie

reklama
No widzisz a u mnie idzie wszystko nie po mojej mysli, jak mnie zdenerwuja z ta sala to poprostu pewnie zrobie obiad w domu dla rodziny.

Do góry