reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam!

Ja dziś przelotem - bo mega pracowice - pewnie wieczorem zdychac będę :sorry2:

któras pytała sie o drętwienie ręki - mi drętwieje lewa dłoń - ale tak delikatnie - tylko mrowienie czuję - najgorzej rano jak wstaję (bo podkłada sobie rękę pod poduszkę) i wieczorem, po całym dniu używania.

jesli chodzi o ból u góry - przy żebrach to juz kilka razy tak miałam - to ewidentnie maluszek napierał - przeczytałam, że jak maluch ułozy się boleśnie, to trzeba delikatnie się ponaciągać - w rozkroku, jedna ręka na biodrze, a druga wyciągnięta nad głową - tak jak na w-f - u mnie pomaga :tak:

ja też nie będę prała w proszkach dziecięcych - w bratowa co mieszka w Niemczech oczy zrobiła, że u nich nie ma specjalnych proszków dla dzieci, tylko piorą w sensitive :tak: ja tez w niemieckich proszkach piorę, więc na początku jedynie podwójne płukanie będe dawać, a specjalistyczne porszki dopiero wtedy będe uzywać jak wyjdzie alergia skórna u malucha :tak:

zmykam dalej
miłego wieczoru

reklama
ja kupię proszek "dzidziuś" na początek i chyba będę go używać do 6 miesięcy
Manta u nas nawet nie ma tej poradni więc boję się, że dostanę dietę i będę musiała do porodu powtarzać krzywą cukrową na każdą wizytę :no:

Poza tym mężu zrobił kompa i mi skasowało hasło do forum, już myślałam, że go nie odzyskam (bo oczywiście musiałam wymyślić jakieś oryginalne) ale za którymś razem się udało, smutno by mi było bez was, musiałabym się znów rejestrować na forum:cool2:

Perelandra bardzo dobrze ze odzyskalas to haslo tez tak czasami mam ze nie wiem jakie hasło zwłaszcza jak moj mezczyzna robi system i wszystko sie czysci:-)

Kasiurek w sumie niezły patent z tym płynem - łatwiej się wypłukuje niż proszek a do tego skoro sensitive to nie powinien uczulać ...
A na ile prań taki płyn wystarcza ??

Ja prałam przy Borysku w jelpie - moim zdaniem ślicznie pachnie i nie wiem czy dla samego zapachu się znowu nie skuszę :-D

Mata
a Ty jakich proszków używasz ?? Można je dostać normalnie w sklepie czy przez allegro ??:zawstydzona/y:

Ja to zazwyczaj jakiś vizir , albo ariel stosuje na przemian z kulami piorącymi więc nie bardzo się orientuje ...

My też dziś imprezę urodzinową mieliśmy . M 33 lata kończy 20tego ale Borys koniecznie chciał dziś zrobic urodzinowe przyjęcie ... Upiekliśmy więc tort , zapakowaliśmy prezenty a Borysek ozdobił pokój bibułą .
Tata był zaskoczony :-D więc udała się nam niespodziewanka

Tunia zazdroszczę sniegu , nawet nie ja ale Borys co dzień się o niego pyta :sorry2:

Mini ja mam 5 min od domu targ, na którym jest m.in. niemiecka chemia i kupuje najczęściej persil uniwersalny (taki zielony) - biorę duże pudło (7-10 kg) i starcza na dłuuuuuuuugo. Ostatnio kupowałam jakoś 5-6 miesięcy temu i dopiero jak urodzę znów będę musiała kupić. Cena w porównaniu z tymi marketowymi porównywalna, ale jakość nie do porównania - u nas daja bardzo dużo wypełniaczy i żeby dobrze wyprac trzeba sypac całą miarkę, a ja na bardzo brudne pranie sypię pół ;-) nawet te same proszki tylko produkowane na rynek polski sa o wiele gorsze :tak:
a na plamy moje ostatnie odkrycie z marketów Aldi - odplamiacz ze spryskiwaczem Fee za jakies 4 zł (750ml) - fakt, że większośc plam trzeba spryskać i zaprac w ciepłej wodzie, ale ja i tak każde ubranko Dobrusi musiałam tak zapierać po przedszkolu czy zabawie na podwórku. Super dopiera plamy i nawet pół butelki vanisha wlane do jednego prania nie daje takiego efektu - do tego delikatniejszy dla skóry i ma ładny zapach :tak: no i cena śmieszna ;-)

Perelandra fajnie, że hasło sobie przypomniałaś - ja mam tyle haseł do róznych miejsc, że nie wyrabiam z zapisywaniem - po prostu większośc linków z hasłami wrzucam do folderu na poczcie i mam pod ręką :tak:

nas też czeka format kompa, bo zamula okrutnie...

a ja chyba na dziś juz robie sobie wolne, bo biodra mnie bolą i plecy...

witam dziewczynki:)
ja już szczęśliwa jak mops jestem, bo mąż wrócił z nart i już razem jesteśmy:) dzisiaj upiekłam pierwsze świąteczne ciasta, w odpowiednim wątku jutro wstawię fotki, bo aparat zostawiłam u rodziców, bo kilkudniowej bytności u nich:) we wtorek wybieramy się na usg , mam nadzieję, ze wszystko będzie ok:)
Ja będę prała ubranka w płynie Lovela, przejrzałam u mamy ciuszki dla dziecka i kompletnie się zauroczyłam:)

reklama
Do góry