reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

dzień dobry.

Do życzen się również dołączam! 100 lat to za mało , 200 by się chciało! :-))

Kasiulka -
no ja wlasnie mam normy : 90 na czczo i 120 po posiłkach (sniadanie, obiad,kolacja), po II sniadaniu i podwieczorku mierzyc nie muszę. ciekawilo mnie wlasnie czy Wasi lekarze stosuja norme 120 czy 140... gdybym ja miala ta norme 140 to...ojeeeeej, ale bym jaaadła! :)

dzis na czczo 88, a po sniadaniu 101 wiec ok:)

Perelandra - na allegro glukometr Accu Chek Active kosztuje 20-30 zł. sam glukometr to nie problem, ale paski drogie (no i nie wiem jak u was dostępne). pudełko z 50 paskami gdzies z 50 zł kosztuje... a na receptę za 2 opakowania pasków (po50 szt) do glukometru + 2 opakowania pasków do moczu (po 50 szt - do wykrywania glukozy i ketonów w moczu) zaplacilam 6,80(!). jakby nie patrzec to paski troszeczke bez recepty kosztują tym bardziej,z e dziennie zuzywam 4 (a czasami i 5-6).
Jak po 2 badaniu dalej ta glukoza Ci wyjdzie wyższa (tfu! tfu!) to moze gdzies w okolicy u was jakas poradnia diabetologiczna sie znajdzie jednak?:)
Narazie nic się nie martw tylko poczekaj do badania drugiego:)

Nachodzilam sie za paskami, ale juz znalazlam apteke u nas gdzie je mają.

- i znowu co lekarz to inaczej wszystko. Jedni od rauz do poradni posyłają, inni chcę powtarzać badanie. łeee jeeery!;p

----------------
doooobry dzien dzis mam w sumie:p
nie licząc tego, ze mam ochote na caaaaaluteńką tabliczkę czekolady, hehe:p, ale wczoraj skubnełam kawalek sernikana podwieczorek... i wszaystko w porZadeczku:D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie i ja ! spalam do 11 !! maz w tym czasie posprztal mieskznaie, zajął sie synkiem , jak wstalam to naycznia pozmywal snaidnaie sobie sama zorbilam zbey go nie nadwyrezac haha ;] no i teraz poszedl na spacer z mlodym i po plyn do prania ubran -bo ja nie lubie w proszku prac- a ze mamy chemie niemiecka na osieldu to kazalam isc tam kupic persil sensitive (taki biały) bo w sumie w polowie stycznia - jak juz wroce ze szpitala to bede musiala poprac ubranka dla małej, koce, narzuty i cala reszta w tym proskzu bo to jedyny kotry nie uczulal synka, no i reczniki i cala reszte nowa co maz na all zamowil /

Czy ktoras boli dora brzucha jakby sczyt macicy ?wczoraj mnie bolalo wlansie tak jak sie koncy macica u mnie na brzuchu 0nie umiem tylwumaczyc ale jakies 5 palcow pod biustem ale dzis juz spokoj jest .

Ajako - no koszmar niemily, u mnie sie uspokoilo jakos z koszmarami ale wiem ze pewnie wroca za nieldugo bo za dlugo spokoj jest

ewstera -milej zabawy ;]

ja lece sie legnac poki nie ma domownikow, i gosci bo dzis sie zdeklarowali jendi ze przyjda do nas na pizze z ktorej maz slynie

Kasiurek- oj dobry maz, dobry :tak::tak::tak:
a to nie bedziesz prala ciuszkow dla malej w proszku dla niemowlat? tylko od razu w tym persilu??
kurde to moze i ja tak sprobuje, bo mnie przerazaja ceny tych proszkow, plynow dla dzieci i to,ze takie male sa, przeciez zanim popiore te wszystkie ciuszki to juz bede musiala nowy kupic.
Julce pralam dluuugo w tym proszku dla dzieci, do ponad roczku na pewno, ale mialam dostawe z Belgii, wiec luz, choc i tak problemy skorne mamy caly czas czy proszek dla dzieci czy nie :eek:

ja z doskoku, prasuje, wpadl moj maz na chwile do domu, opowiadalam mu sen i oczywiscie splakalam sie prawie przy tym :-(

u nas wypozyczaja za kaucja ten glukometr, wlasnie w poradni cukrzycowej, ale jak z paskami jest, to szczerze nie wiem, ale to ciekawe, ze na all mozna kupic glukometr juz za 30 zl, a u nas kaucji chca 50 zl:eek:

dobra spadam

mamma mia, ja tylko podpisalam papier/umowę, że na czas ciąży i 6 tyg po ciąży ...
(do czasu kolejnego obciazenia glukozą w celu zdiagnozowania czy cukrzyca sobie polazla;p)
... dostaje glukometr i recepty na paski.

jakbym miala zaplacic kaucje 50 zł to nic. najwazniejsze, ze dostaje recepty na paski (chociaz na tym nie będę bankrutowala;p)

Mam tylko nadzieje, ze po ciąży okaze sie, ze słodki dodatek sobie od nas poszedł :p

AAAAAAAaale dzień zmulony :dry: Ciemno jest tak, ze juz poczytac nie poczytasz przy tym świetle - 13.40 :confused:
Siedze i zamulam, mama miala o 12 tylko zmienic opony nie ma jej do teraz i siedze jak taki cioł.
Zjadlam serek homo i mam zgage, super.

Ewstra wszystkiego co najlepsze! Czyli w tym okresie szybkiego i bezbolesnego porodu i zdrowej dzidzi :))))
Miłej imprezki dzisiaj ;-)

Ide na kawe i babkę :p
Milego dzionka:)

dziendobry dziewczyny :)

ewstra- wszytkiego naj lepszego- szybkiego porodu i duzo kasy :-)
kasiurek- fajnego masz meza :happy2: pozazdroscic- moj ostatnio przechodzi samego siebie, i jak juz pomalu trace cierpliwosc do niego:wściekła/y:

ja niedawno wstalam:szok: czekam az sie chata ogrzeje bo zimno jest i czas za porzadki sie zabrac - pranie, odkurzanie, podlaogi, kurze, posciel zmienic itp itd:dry:

Witam się i ja :D
Wszystkim dziś imprezującym, super zabawy.
Ja dzisiaj u rodziców ze ścierką latam :), więc wpadłam się tylko przywitać :). Rozwiesiliśmy też światełka koło domu, żeby było już z głowy, więc delikatnie świątecznie się poczułam plus puściłam sobie świąteczne hity ;)
aaaa Zrobiłam pyszne ciasteczko dla kuzynki w zamian za rzeczy, które dostane (przepis umieszczę w odpowiednim wątku).

Miłego wieczorku (w zasadzie już ciemno, no ale w wigilie najkrótszy dzień w roku)

dziewczyny wy tak mojego meza nie chwalta bo sie zepsuje - ja dzis leze maz robi wszytsko hihi podlogi myl tez ;p ja dzis zorbilam tylko - sobie herbate,zupke i snaidnie ;p i tyle ;p

Ajako - tal ja w tym od poczatku pralam tzn prawalam w loveli - ale uczulilo go hyht to pralam w tym presil sennsitive i nic nie bylo nicccccccc, a pralam tak jak mowie w tym sensitiva i bez plynu do plukania aki delitkatny i ładnie pachnie ;] *** PERSIL SENSITIVE ŻEL 18 NIEMIECKI DLA DZIECI (1957860003) - Aukcje internetowe Allegro

i ja się witam
znowu mam dołka jakiegoś, Dzidek nieruchomy dzisiaj, a ja też jakaś bez życia
wczoraj narobiłam stroików - wianków z siana, potem piekłam pierniki, dzisiaj będzie powtórka piernikowa
energia mnie opuściła :no:

ewstra
najlepszego :tak:

reklama
Hejo:-D
Udanej zabawy dla imprezowiczek dzisiejszych i dla solenizantek wszystko co najlepsze a przede wszystkim szczesliwych porodow i zdrowych bąbelków tego zycze Wam ja:-D:-D:-D
Jestem padnieta, wrocilam wlasnie od mamy ubieralam choinke kiedys co to dla mnie ubrac choinke a teraz ubieralam ja z 3 godziny bo przeciez przerwy musialy byc:-)
Na nic mi dzisiaj chyba pojde wczesniej spac cos czuje...Pada snieg u mnie:-)

Do góry