reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
ja pierdziu wstalam o 7 tzn syn mial nocke do duszy bo wcozrja byl na usg serca i przezywal ten dzien clay czas- na usg standartowo jak to z wczesniakiem sie chodzi. no i co dwie godizny a to siku a to pic,a to mleko grrrr o 5 przyszedl do mnie do lozka pierwszy raz ale do 7 pospal no i zachowalam sie nieedukacyjnie- dalam go do duzego pokoju wlacyzlam tv a sama na rogowece w duzym pokoju poleglam do po 9
hahaha...moi znajomi tak nieedukacyjnie zachowuja sie co 2 dzien:-)...inaczej nie dosypialiby od 2 lat

Hejo:-D
Moj mezczyzna znowu mial wczoraj faze zwana"bede chodzil z dzidzia za raczke do sklepu":-Dusmialam sie znowu:-Dno czasami jest taki kochany, a czasami to mam ochote mu jaj...urwac!:-)w sobote stwierdzil ze bedzie wozek czyscil bo jednak to po kims i mimo ze byl malo uzywany jego dziecko nie bedzie jezdzic w brudnym wozku:-Dgdzie wcale wozek nie jest brudny:-)no ale niech mu bedzie przynajmniej bedzie mial zajecie:-)
no super ze tatusko wkrecony :-)...az milo czytac

bryka piękna-tylko rodzic:-D

Ja słuchajcie zrobiłam z mamą ostatnie (jej) zakupy pod choinkę i teraz wegetuję:-D

dzieeeeeeeń dobry w kolejny słodki dzień.
ałciu, ałciu w paluszka z rana jak smietana.
​Jak się mamy? :D

a co do tych zakazów i nakazów dla Słodkich mam.
nie do konca jest tak, ze jak sie bedziemy stosowac do listy to będzie dobrze,
kazdy organizm reaguje inaczej.
Mandarynka to cytrus, a ja jem jedna do kazdego z glownych posilkow.
Soków za to pic nie moge owocowych, bo wychodzi za duzo wlasnie wtedy.

Na święta mogę skubnać ze 3-4 pierogi np zamiast barszczu z uszkami.
Albo mogę zjeść kawałek sernika, makowca czy innego niezbyt slodkiego ciasta, ale rezygnując np z 2-3 ziemniaczków.
Chodzi o zamienniki.
Kazdy produkt ma swoja wartosc.
np bułka ma 3,0 WW (wymiennik węglowodanowy) - przesunąc przecinek - mamy 30g glukozy.
kromka chlebka graham ma 1,7 - czyli 17g .

więc na dobrą sprawę czy zjemy dwie kromki chlebka graham czy jedną bułkę wychodzi mniej więcej na to samo - więc mamy zamiennik na inny dzien zeby nie bylo nudno:)
albo pół banana ma tyle co brzoskwinia...itd..

nie ma co się ostro stosować tylko trzeba dosc do tego jak na co nasz organizm reaguje, po to wlasnie jest glukometr.
jesc z głową nie za tlusto, nie slodko, regularnie i rozważne porcje.

ciąża ciąży nie równa - cukrzyca cukrzycy rownież:)

damy raaaaaaaaaaade:D

Ostatnia edycja:
Villandra ja mam za Was, szczególnie za Ciebie cały czas mocno zaciśnięte kciukasy. Sama od 3 miesięcy jestem świadkiem dośc poważnego kryzysu małżeńskiego w wykonaniu moich rodziców więc poniekąd Możemy sobie podac ręce. Tak wiem to nie to samo, ale mam nadzieje że będzie dobrze i tu u mnie i tam u Ciebie. :*

Tunia ja też jadłam dziś parówki :p I nawet myślałam przy nich o Tobie J

Na mnie osobiście ciąża podziałała uspokajająco. W sensie mało się męża czepiam, rzadko mam tzw Mężowstręt. Zobaczymy jak będzie po porodzie, kiedy będę zmęczona, niewyspana i nie wiadomo co jeszcze.

Inamorate ja się nie mogę doczekac tego prania i prasowania. Ale to jeszcze za wcześnie. W połowie stycznia się tym zajmę. I totalną sterylizacją domu. Na razie ogarniam się z wolnym czasem, którego wcale nie mam za wiele biorąc pod uwage że od rana do wieczora siedzę w domu.
No i wizytą się nie denerwuj będzie dobrze.
Czy Ciebie nie kusi tak dobrze wyposażony barek z takimi pysznościami?? Ja jak tylko na zdjęcie spojrzałam to miałam ochotę a ty tak na to patrzysz cały dzień?? Wow
A bryka mi się podoba, Super….

Co do zakazów żywieniowych to patrze na to teraz z przymrużeniem oka. Owszem bezapelacyjnie nie jem surowego mięsam, surowych jaj i produktów z meleka niepasteryzowanego. A poza tym to w jednej gazecie pisze żeby jeść banany unika cytrusów, w innej żeby unika bananów a jeść cytrusy. Osiwiec można. A w Małych ilościach nie powinno zaszkodzic.

Moje pierniczki upieczone, Masakra co mi dzisiaj z nimi było pod górke, myslałam że wykituje i wywale to ciasto. Ale mama mi pomogła, nie poddałam sie i wyszły całkiem całkiem :p

teraz się chyba na zakupy wybiorę poszukac czegoś co można na choince powięsic :D

Wózek śliczny!!!!!!!!!!!!!!! a i ja zwróciłam uwagę na drugi plan :-D:-D Pinula my to już chyba spragnione faktycznie jesteśmy ;-)

Kindzia ja tam ostatnio mandarynki jak mnie najdzie jem w ilościach mniej więcej 2 kg na raz :-D:-D a jakby mi ktoś pierogi zabrał by miał we mnie śmiertelnego wroga :-D:-D obiecałam sobie, że od soboty nie jem kolacji i słodyczy, żeby móc zjeść wszystkie pyszności na Wigilii i się zbytnio nie martwić, że waga znów zaszaleje 2 kg w jeden wieczór :-D:-D

Dzis jade do mamy i siostry na pare dni.. Mam nadzieje, ze szybciej czas zleci, tam z nimi zawsze wiecej sie dzieje ;-)
Miło spędzonego wspólnie czasu ;-)

Ja wszamałam obiadek, wyprałam szkło z barku - teraz reszta półek do wtarcia a na deser podłogi (choć tu może moja połowica się wykaże w ramach rehabilitacji). Kwiatki wykąpane stoją jeszcze w wannie :-)

reklama
hahaha i ja spojrzałam z utęsknieniem na stoliczek za wózkiem, dobrze że u mnie w domu takie pyszności są zamknięte i udaję, że tam ich nie ma

Do góry