reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

No na macierzyński musisz isc koniecznie 2 tyg przed terminem, i ciągniesz go przez 6 miesiecy. Ale jak cchesz mozesz isc wczesniej tylko ze z dzieckiem pozniej siedzisz króćej.
hmm kurde u mnie dziewczyny jak sżły to przynosily wniosek o urlop macierzynski jak juz urodizly dziecko a na l4 byly caly czas hmmmm stad moje zdziwienie

ufffff pazury pomalowane, nie powiem troche sie nagimnastykowac musialam :szok: trzasnelam sobie sloneczno-zolty:szok:kolorek, ale jak ja je pomaluje nastepnym razem to niewiem....

widze, ze juz wszycy spia... mily snow kochane :happy:
ja wczoraj tez gimnastyke robilam malnelam sobie na fiolet i go bede ciagla do porodu chyba haha bo nie bede w stanie porzadnie zmyc tego koloru wiec zmyje co bede umiec i nowa warstwe dam u nog ;p

I zaczeło padac pytam sie tylko po co??:dry:
ale deszcz czy snieg ??

ja wstalam po 8 synek mnie obudzil hihi , teraz jemy parowki i ja pije herbate imbirowa z cytryna i miodkiem ;] dzis do mamy jade bo jutro do gina w sprawie posiewu i calej reszty i juz mnie to meczy nastepna wizyta 28 grudzien

ai w czoraj malz dal kartki swiateczne do wywołania !!!! cud na ziemi haha bo on to zawsze na ostania chwile apotem jak robimy turne po gosciach to dajemy kartki w tym roku jest szansa ze wyslemy poczta hahaha

reklama
ja tez nie spie jeszcze, wlasnie sie objadlam tostami i ide pod prysznic, pedicure wypada zrobic ale chyba juz bedzie ciezkawo :eek:
podziwiam bo ja mam problem z goleniem nog nie wspomne o okolicach intymnych,jak usiade w wwanie to jak wieloryb

zapomnialam - je ktoras z was DHA osobno w kapsułkach ?
no moja pani ginekolog polecila by jesc , czekam na paczke bo mamcia mi przesyla razem z witaminkami

tunia ale bedziesz mial fajnie z tym rogalem do spania

ja w wyrku i jakos nosa nie chce mi sie wytknac na zewnatrz

Czolem,
maz mnie obudzil telefonem po 9 :szok: mala jeszcze spi :szok:

ale raniutko byl przerywnik od 5 do 7 nie spalysmy; bo to piciu, bo kaszelek, bo katarek, bo mam sucho w nosku, bo jesc mi sie chce :-D w koncu wstala z tatusiem kolo 7 podjadla platkow i wrocila do mnie do wyrka i spi do tej pory, szok!

Kasiurek- ja tam nie biore DHA, tylko jakies takie tansze witaminy i magnez, tyle. aha mam pic tran....mam, bo on stoi i patrzy na mnie, ale jest tak wstretny, ze jakos nie chce mi przejsc przez gardlo brrr.

oooo dobrze, ze przypomnialyscie o pomalowaniu paluchow ;-) bo moje juz wolaja; zaopiekuj sie mnaaaa :-D
aaaa Kamila- zdaje sie, ze rankiem malowanie byloby latwiejsze, bo brzuch mniejszy, nooo bynajmniej ja tak mam.

a ja mam skonczona kuchnie jesli chodzi o malowanie, dobry malz :tak::-D
musze ja tylko dzis pomyc i bedzie piknie.

jeja 10 godzina ide budzic dziecko, to tymczasem!

cześć dziewczyny :)
MaMiucurina jak Ty to robisz, że tak wcześnie wstajesz??:-)
ja też w waszym towarzystwie jem śniadanie- tzn resztkę wczorajszego obiadu. Dzisiaj chyba zrobię zraziki, to będzie mój debiut w tym temacie. A wieczorkiem chyba spotkam się z koleżankami na oglądanie thrillerów:-D

Dzień dobry :-)
Zamowilam rogala miedzy nogi:-D:-D:-Dsłowa mojego meżczyzny"najwyrazniej potrzebujesz czegos wiekszego":-D:-D:-Dcaly wieczor sie smialam:-)

Ja kupiłam sobie rogala w Polsce i przywiozłam go do Irlandii:-) Po prostu zaczełam się wysypiać i kregosłup mnie tak nie boli:-) A mój mąż podobnie zareagował jak go kupowałam:" Jak potrzebujesz takiego wielkoluda to trzeba kupić ":-)

Pogoda u mnie paskudna:wściekła/y: W nocy tak dudniło ze mysłałam ze okna wyrwie. I teraz znowu....drzewa juz poziomo, śwista, dudni, do tego szaro i ponuro i zimnoooo. dobrze ze do pracy idę dopieoro na 18 i tylko na 3 godzinki.

NA mojego męża w sumie też nie mogę narzekać, choć czasami trzeba ponarzekać. Przedwczoraj odezwał sie brzydko przez telefon do mnie, było mi bardzo smutno, trochę łez wylalam. A on przyszedł po pracy z bukietem kwiatków i przeprosił, był zdenerwany czyms w pracy... No ale wszytko się wyjaśniło:-)

A i moje paluszki u stópek wołaja juz o pomalowanie.... ale nie wiem jak to zrobie, bo z ogoleniem nóżek juz mam czasem problem... a co to bedzie przed porodem:szok:

Kasiurek deszcz:dry:
Mamy ten sam problem z goleniem nog no jak sie schyle to juz sie nie wyprostuje:-DMoje paznokcie tez juz potrzebuja pomalowania, ale zabieram sie jak pies do jeza do nich:-)
nusia mam nadzieje ze i ja sie zaczne wysypiac po nabyciu rogala:-)bo wstaje polamana jak bym na deskach spala:-)

nusia mam nadzieje ze i ja sie zaczne wysypiac po nabyciu rogala:-)bo wstaje polamana jak bym na deskach spala:-)
No ja go kupiłam zaraz na początku urlopu, i dzień przed wylotem go spakowałam do walizki i jedn a noc spałam bez niego. Rano była masakra. Chodziłam jak staruszka ehehe. Człowiek bardzo szybko sie przyzwyczaja do dobrych rzeczy :-)

No świetnie u mnie zacząl padać GRAD:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja...
Po ciężkim weekendzie, nie wiem co u Was łsychac, ie jestem w stanie doczytac. Za dużo tego.
Melduje się oficjalnie ze zwolnieniem. :D wypisane mam do 9 stycznia. Wiec odpoczywam w domu. :p ah aż mi dziwnie.
Pojde poźniej zaniesc do pracy zwolnienie i swoje rzeczy uporządkowac. Aż się boje. ;/ Po wizycie wszystko w normie. Maluch rośnbie zdrowo i szybko, tak szybko że temin porodu mi się przesunął na 20 lutego. Więc tymbardziej nie mam wyrzutów sumienia co do tego zwolnienia bo to niewiele ponad 2 miesiące jak będe siedziec na walizkach i czekac na skurcze. Ale to szybko zleciało.. Masakara...

Pogoda pod psem... Normalnie mógłby byc siarczysty mróz i śnieg a nie takie ciapa i błota... blehhhh

Do góry