reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

heeeeeeeeeeeeeloł tuniuniunia :* :p
idę jutro po glukometr do poradni diabetologicznej. - tak mi sie chce, że hohoooo.

reklama
no Manta wreszcie sie ciebie doczekałyśmy haha ;]

ja dzis odebrałam wyniki z krzywej musialam powtarzać i wynik mam po 2 godzinach przyjemnej glukozy 117,5 wiec w normie i niech moj gin ode mnie spada ! bynajmniej do poradni cukrzycowej isc nie bede musiala bo troche i tak przychodni do zwiedzania mam !!!

Mini55 - nie jest źle... tylko troszke trzeba ograniczyć i nie dopuścić do dużych skoków cukru:) będzie cacy. Nie wyszło z badan jakoś dużo ponad normę, ale jednak ... za 3 miesiące niecałe rozwiązanie więc nie ma co "stękać" tylko odżywiać się ładnie:) Naucze się dzięki temu systematyczności, itp, itd. hehe

Tunia - obecnie nie mam w planach znikania. ewentualnie od świąt do nowego roku (czas wyjazdów i rozjazdów) :)
dziś kończymy remont naszej sypialni... zostanie nam tylko łóżeczko małej do wniesienia - ale to dopiero jak urodzimy;-) Mamy tu teraz zielooono-brązowo (sosenka)... przyjemnie, radośnie...sam relaks...:D

Heja manta co nowego?:)

Ja za to dziś dobudzić się niemogłam.. Siostra znowu byla u mnie i rano jechala do pracy o 7, wczesniej przed 6 wstalam siku i normalnie to rozbita jestem takimi pobudkami, a dzis to polprzytomna :baffled:
Teraz 11.30 obudzil mnie telefon to juz staram sie odmulic bo mąż ma na popoludniowa zmiane i lada moment powinien wstac to na skype sobie pogadamy..
O wstał hehe ;)

Co do DHA ja mam te matruelle ale pojechaly w paczce do UK i teraz dokupilam prenatal classic + zelazo jakies bele cos brac jak jeszcze tu jestem.

Do golenia..hmm..zawsze mialam balast z przodu hehe wiec jeszcze nogi daja rade- chociaz nagiomnastykowac sie trzeba wiadomo. Za to intymne...jej na czuja, masakra ;)

dobra bede potem :)

ello :)
ja biorę *spam* + kwasy omega 3, wiec to chyba to?

Golenie - masakra! golę się z lusterkiem :D jedynie nogi jeszcze jako tako "na czuja" daję radę ;)
A pisałam wam już jak się ogoliłam dzień przed porodem nowiusieńką maszynką? nogi miałam zryte na całej długości i na porodówce położne się ze mnie nabijały :D

Ja powróciłam własnie od rodzinnego.. bo moje przeziębienie mnie dobija. No i oczywiście zatoki cudnie chore, ale nie jest tragicznie i mam walczyć "domowymi sposobami" ile się da.
ehh spędziłam w poczekalni 40min, a wizyta trwała z 4 minutki:D teraz jeszcze pół godzinki i jadę do przedszkola po Tymka:tak:

Manta witaj po przerwie, ja też mam problem cukrowy ale póki co dieta na 3 tyg. na glukometr darmowy raczej nie mam co liczyć; spróbuję żyć bez wafelków na razie, do następnego badania

co do golenia, to nóżki w wannie ogolę, na pół leżąco, a reszta to... :baffled:

Angel czas na pobudkę, nawet ja się już obudziłam (i to o 10:00) więc i Ty dasz radę, chociaż ciężko funkcjonować w szaro-burym nastroju i przy szaro-burej pgodzie

Angel - mała rośnie, kopie, ja walczę z przeziębieniem - juz lepiej, glukometr i dietka się kłaniają, ale dajemy radę;-))) Mam nadzieję, że z Wami wszystko dobrze i że nastroje oraz zdrowie dopisują.

reklama
Perelandra - ja tez obecnie bez słodyczy... z tym, że poczytaj sobie o cukrzycy ciażowej itp...bo to nie rozchodzi sie o sam cukier, ale tez o tłuszcze itd. Ja obecnie mam wykluczone łakocie, smazonego też nie jadam - teraz pieczone i gotowane. Po mleku strasznie mi skakało i miodzie. No i pieczywo i ziemniory do minimum ograniczam. Aaaa i po burakach tak mi skakało, ze ojoj. Na allegro sa tanie glukometry np Accu Chek Active. - większość cukrzyków , ktorych poznałam mają właśnie ten. - pewnie dlatego, ze u nas sa najlepiej dostępne do niego wlasnie paski wymienne itd...
Ciekawe jaki ja dostanę jutro.
Nie zmienia to faktu, ze i tak kupimy Accu żeby jednak był w domu nasz osobisty glukometr jak przyjdzie pora oddania tego:)

co do golenia - nogi jakoś daję radę... ale pod bęben wjeżdżam maszynka na czuja. hehe
------------------------------------------

... przestałam liczyc rozstępy na brzuchu.
Ja zrobiłam pamiątki mojej mamie jak miała mnie w brzuszku... teraz nasza kruszyna zostawia pamiątki mnie.
Oj ta moja uroda skórna. :)

Ostatnia edycja:
Do góry