reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

:tak:
Nusia a od kiedy tak standardowo idzie się u Was na L4 ??

Na macierzyńśki idzie się 2 tygodnie przed terminem, a zwolnienia tak od siebie nie daja. Kolezanka miala zagrożoną ciąże i jej nie dali..... masakra.

Drugiej puchły nogi i nakłamała ze kręgosłup jej wysiada i dal jej w 7 miesiącu. W sumie zależy od lekarza. Ja po Nowym roku idę do lekarza i bede prosila o zowlnienie. Nogi mi puchną a kręgosłup pobolewa wiec może zlituje sie nade mną:-)

No ja tez chodzę beż książki ciążowej bo formatu A4.

reklama
ajako ja do znaków zodiaku i horoskopów mam dość wrogi stosunek :-D
A dostosowywanie cesarki do znaku zodiaku to już dla mnie zbyt duży hard core :-D:-D:-D
Wolała bym dostosować cesarkę do dziecka - tzn kiedy pojawią się pierwsze skurcze ...

/

ooo ja tez, ja tez....ale pomarzyc moge jedynie, boje sie jak cholera tego ciecia na 'zimno'
bo to dla dziecka nic dobrego, podobno....

a i tak co do dnia tego ciecia, zeby sie umowic, to chyba tez sie nie da, bo Kasiurek mi mowila jak to w praktyce wyglada w naszym szpitalu (ja jeszcze nie mialam okazji w nim rodzic, a Kasia tak, wiec wie co mowi), ze przyjsc na dzien umowiona to sobie mozesz, a ostatecznie i tak ordynator codziennie decyduje kogo beda ciac itd, wiec mozna troche polezec przed, nawet pare dni.

troche czytalam na temat tych dwoch znakow, o ktore pytam i wlos sie na glowie jezy :szok:
mnie tam sie to troche sprawdza i tez troche wierze; moj maz to typowy koziorozec, moja cora panienka, moja mama baranisko jak nic, a i siostra byczysko jak trzeba :-D
ale wodnika nie znam zadnego, a rybe malego chlopca (straaaszny wrazliwiec, wstydnik itd) no i moja sis mlodsza, ale to sie nie liczy, bo kobiety i faceci z pod tego samego znaku inne cechy zupelnie posiadaja.

Kasiurek- twoj maz jak moja siostra; niby byk, ale to przelom jest byk/bliznieta, wiec moze posiadac mieszane cechy tych dwoch znakow:tak: oj, ale moja sis to straaaszne byczysko;-):-)

moje dziecko juz sie naspalo....wstala po 20 min i mowi; mamusiu juz sie zdrzemnelam :-D chyba nurofen zaczal dzialac i dziecko mi zmartwychwstalo, ale to dobrze, bo wygldala mi strasznie przed tym niby spaniem.

vill- Ty to jestes wariatka :-D galaz sobie z lasu przytargala no co za kobita! terminator jakis czy cus ;-):-D

:tak:

Na macierzyńśki idzie się 2 tygodnie przed terminem, a zwolnienia tak od siebie nie daja. Kolezanka miala zagrożoną ciąże i jej nie dali..... masakra.

.
yyy jak na macierzynski 2 tygodnie przed?? a nie po idzie sie na macierzynski ???

ajako -fajnie ze cora lepiej sie czuje ;) u nas w pitalu ordynator to pajac jak nie dasz w łape mozesz poczekac troche ale ciiii ;p

Wróciłam i ledwo żyje:-)
Oliwke kupilam z babydream dla mnie ta firma jest super:-)no i co oczywiscie kupilam bluze i pajaca obok ktorych nie umialam obojetnie przejsc:-)

Witam się i ja, leeeniwie ;-), nie mam dzisiaj nic konkretnego w planach i przez to jakaś rozbita jestem. Muszę wstać, ogarnąć się, mieszkanie też. Zrobiłabym ciasto, ale mój mąż woli owoce niż ciacha, a ja na diecie, więc nie ma komu jeść, a mnie tylko kusi :zawstydzona/y:. Życzę Wam bardziej konstruktywnego dnia niż u mnie :-)
ja zjem :D

ja kawę piję codziennie, ale nie zawsze wypiajam całą :) z tym, że ja mam raczej "niedociśnienie" niż "nadciśnienie" wiec jedna kawa niczym nie grozi ;)
ja tez mam niskie cisnienie i mnie kawa nie rusza :tak:

ciezkie mialam dzis przedpoludnie...ale dobrze ze minelo...
teraz odpoczywam
milego popoludnia!

o
vill- Ty to jestes wariatka :-D galaz sobie z lasu przytargala no co za kobita! terminator jakis czy cus ;-):-D

A tam! Tak to już jest: większość z was ma w celach rozrywkowych jakieś galerie pod nosem, a ja las :-D no to korzystam z dobrodziejstw natury ;-) Poczekaj, co z tą "gałązeczką" wykombinuję... Ale to dopiero jak się porządku w domu dorobię czyli chyba gdzieś tak w Wigilię (mam nadzieję).

A z tymi zodiakami, to coś w tym chyba jest - ja tam traktuje to trochę z przymrużeniem oka ;-) Ale uparty byk ze mnie jest, a mój małż waga jak nic - raz do góry, raz na dole. Dziecię się nam chyba małym barankiem zapowiada, więc będzie drugi uparciuszek, ale przeciez tyle innych rzeczy wpływa na charakter człowieka :rolleyes2:...

hej,

bylam dzis na porodówce u kumpleli - rodzila w sobote w nocy wszytsko ok z nimi, pocieszajace jest to ze te noworodki sa takie maluskie i te glowki maja takie male wiec chyba nie jest az tak ciezko urodzic to dziecko.... tak sie pocieszam bo jak w sobote zadzwonila do mnie ze jedzie o 22.30 do sztpiala a o 25.52 mala juz byla na siwecie to ja pol soboty przeryczalam ze ja nie urodze tak szybko ze sie boje ze nie chce ze sie nie da juz wycofac itd....

ajako- ja znam wlasnie facetow - wodnikow :) w jednym z nich nawet zakochana bylam... owoc zakazany hehe

vill- ja tez zyje z waga.........:eek: niby dobrze niby nie, wlasnie qrcze zalezy na ktora strone przewazy .... ale mam wrazenie ze kroregos pieknego dnia zrobie mu kuku:wściekła/y::no::wściekła/y: jak mi na ta niewlasciwa strone bedzie sie przechylac

villandra kochana ja chetnie bym sie zamienila na ten Twoj las oddam Ci te galerie i sklepy a zreszta u mnie i tak za wiele tego nie ma:-)
Poszłam dzisiaj na ryneczek taki z warzywami owocami i perdolami roznymi i chcialam kupic galazki do stroika i niestety nie ma dobrze ze mam kolezanke ktora ma rodzicow na wsi to mi podrzuci i mala choineczke zywa:-)

reklama
villandra zazdrosze ci tego lasu -masz cisze spokoj i nature
Moje ciasto tak wyroslo ze musialam je lapac hehe, wiec zapowiada sie super obiad przynajmniej M bedzie zadowolony.Wiecie co strasznie mi ciezko z moimi dodatkowymi kg-jakos tak ciezko sie czuje i nie atrakcyjnie-boje sie ze po porodzie bede jak szafa wygladac:(

Do góry