reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

oooooooooooo Kasiurek- to mnie zabilas teraz ta iloscia tetrowych pieluch :shocked2::shocked2: no, ale w Waszej sytuacji, no to teraz juz kumam :tak:
jaka ta torbe kupilas? taka normalnie turystyczna? cena zaczepista :-D taaaa ten szpital....to jak bede mala miala w przedszkolku to Cie moze nawiedze ;-):-D
a i te wszystkie wyniki potrzebne, tak? bo ja juz zapomnialam zupelnie co tam wiozlam do tego szpitala na porod :eek:

jezuuuuu jak mi sie nic nie chce, po weekendzie zanim sie 'rozkulam' to juz jest czwartek :-D

aaaa Kasia ten Twoj szlafrok jak dobrze kojarze to jest nawet taki sexi ;-):-) to sobie go zostaw, a co! hehehe

milego dnia laski!!
ahaaaa czy mnie sie zdaje czy sie Angel znowu nie odezwala przez caly weekend? i Ivi tez?

a ja sie ciesze, bo dokonalismy wstepnej rezerwacji na wakacje przyszlego roku, jeszcze sporo czasu, ale co tam! lubimy w tamtym roku jeszcze wczesniej rezerwowalam i szczesliwie dotrwalismy do czerwca, teraz jedziemy w drugiej polowie sierpnia, zeby mlody czlowiek troszke zdazyl podrosnac :-):-)

reklama
ajako - masz racje, ivi się leniła forumowo przez weekend ;) znaczy tylko "ogarniałam" was z grubsza, ale nie było czasu się rozpisywać... Bo się działo!! :)

mini - przedszkolak na każde pytanie od paru dni odpowiada NIE (jedziemy do przedszkola - NIE, będziesz się bawił - NIE, będziesz śpiewał NIE itd itd :) ). Oczywiście jak Pani go zabierała do sali to płakał, ale nie dziś już ewidentnie to nie był "płacz" tylko "wymuszanie" mojego powrotu. Także jest lepiej, zobaczymy jak dzisiejszy dzień spędzi ;-)

wiecie.. jestem troche szalona.. bo... pracuje:-D ale to tylko "rozrywkowo" :-D

A ja uciekam :) M zostawił mi samochodzik więc wykorzystać muszę :-D:-D:-D:-D jadę na budowe (zobaczyć po jasnemu co tam się zmieniło - ostatnio jak jeździłam to po 17 więc ciemno wkoło a oświetlenie jak to na budowie :-D) i do galerii :-) słyszałam, że jakieś wyprzedaże są więc Cubus, Smyk i Corcodillo trzeba odwiedzić :-):-):-)

Miłego Dnia

MIni - wiesz ja tam wole dmuchac na zimne, bo jak z natin w 30 tc poszlam rodzic to maz kupoi mi kosuzle nocną taka babcine rozmiar chyba 5xl i jak mnie polozne po cc ubraly to przepraszalay mnie ale nie umiały przestac sie smiac, kupil mi szlafrok za 180 złotych, kubek i sztucce nowe - jak z domu mogl wziasc, podpaski tez jakies mega drogie wcisnly mu w aptece, polowy rzecyz zpaomnial, nie mowie o myjce gdzie do podmycia musialam miec to sie legnina mylam. Teraz kupilam taki maly recnzik zeby sie po cc podmyc jak mi cewnik beda wyciagac i go do kosza dam od razu po potem to bede normlanie si ejuz kapla pod prysnzicem tak zeby rany nie zamoczyc oczywiscie ;]
wiec reasumujac- bede pakowac sie zeby mezowi zaoszczedzic zmarwien gdzie co pochowalam itd, bedzie w jednej trobie jak pojde do porodu to tez bedzie jedna torba z podkladami,podpaskami,pieluchami,chusteczkami,mlekiem i co tam jeszcze dla mnie i dziecka po porodzie potrzeba - a trzecia mała reklamowke u mamy z ubrankami na wyjscie ;p

ajako -taka zwykla torbe nawet nie wiem czy ja mozna turystyczna nazwac ale zmieszcze co potrzeba cena fajna wiec kupilam potem bedzie na wieksze zkaupy do marketu zeby nie isc z auta z milionem reklamowek tylko do torby i wio

a tetr mialam tyle bo chcialam trzymac syna w tetrze ale naucyzli do przez 6 tydni w pampkach wiec nie mialam wyjscia- ale drugi ena pewno w pampkach bedzie bo kiedys przeliczalam ile wychodiz za pranie,gotowanie,prasowanie i o wiele taniej wychodza pieluchy jednorazowe!!!

a do spzitala - oprocz karty ciazy - gdzie jest /powinno byc wsyztsko wypisane w sensie usg, wyniki krwi ilosc wizyt, notatka od dentysty i innych lekarzy pod opieka kotrych jsótes np poradnia curkzycowa, kardiolog, endokrynolog itd , mówia zeby przyniesc ksera usg -wiesz te polowkowe w 1 i 3 trymestrze, ostanie wyniki krwi i posiewy, oraz jelsi juz lezalas w szpitalu to wypis, tez powinno byc- a ze ja zawsze idac do pracy kseruje wsyztsko łącznie z L4 zeby potem mi zus nie powiedzial ze zaklad pracy nie dostarczyl czy cos ! to mam w osobnej kosuzlce to wsyztsko no i w jeszcze jednej nosze przy dupie razem z karta jakby mnie z ulicy chcieli zgarnac czy cos do spzitala to tez przy sobie zawsze nosze razem z tabletkami kotre jem -nigdy nie widomo co sie stanie a ja w tej ciazy strasznie głupieje wiec mam wsyztsko ze soba ;p

dobra nie rozpisuje sie hihi

Ostatnia edycja:
Lina miłej zabawy na wyprzedażach

Kasiurek
ja nie wiem jak liczyłaś - ale pranie pieluch na pewno wychodzi taniej niż jednorazówki :-D
A z zakupami to fakt - lepiej samemu na spokojnie niż na hura - dużo taniej i lepiej wychodzą zakupy :tak:

A ja czekam na ekspres wygrałam w jakims konkursie i ma przyjsc tylko tak przed swietami mogli by sie wyrobic:-)tak wogole to by byla druga rzecz jaka kiedy kolwiek wygralam:-)wczesniej wygralam prostownice philips:-)
I ja chyba wezme przyklad z Liny i rusze zadek do galeri a jak sa wyprzedaze w Cubusie to tez wstapie i pewnie cos dla dzidzi przytacham bo jak by bylo inaczej:-)kupie oliwke bo ostatnio lepiej dziala na mnie niz jaki kolwiek balsam wsmarowuje jeszcze w mokre cialo przyklepuje recznikiem nadmiar i nawet neutrogena sie chowa:-)

Kasiurek - może i głupiejesz, ale bardzo rozsądnie wg mnie! Też kartę ciąży mam zawsze przy sobie, właśnie na wypadek "W". Do tego usg te najważniejsze moja gin wpina do karty ciąży, tak samo jak najważniejsze badania (grupa krwi, posiewy wszystkie, hiv, wzr itd). Ja dodatkow noszę przy sobie też aktualne wyniki morfologii.

A usg z 1 trymestru to pewnie żeby oszacować czas porodu - bo usg z ok 7-8tygodnia jest bardzo wiarygodne jeśli chodzi o prawdziwy termin porodu (tak nam babka ze szkoły rodzenia mówiła. Że jeśli na tamtym USG wychodziła dużo poźniejsza data porodu niż z wyliczeń, to na izbie przyjęć raczej się sugerują datą z usg a nie kładą od razu na wywoływanie)

Tunia super wygrana - gratuluje :tak:

ivi dokładnie- to USG w pierwszych tygodniach jest najbardziej wiarygodne bo potem to już nie ma się co sugerować :tak:

dzien dobry. dopiero wstalam- ale co robić jak za oknem ponuro i szaro...
na 15 do pracy, wiec chyba na razie się polenie troszkę.

Zazdroszczę wam dziwczyny tych zwolnien, u nas tak nie za bardzo chca dawac te zwolnienia ale po nowym roku to pogadam z lekarzem ze juz nie daje rady stac po 7-8 godzin. Dobrze ze w tym tygodniu dostalam troszke mniej godzin wiec jest lzej i tak nogi juz mi nie puchna.

A co do kawki...ja mam niskie ciśnienie i czasami pije, nie codziennie, ale srednio 3 razy w tygodniu. Ale jest tam wiecej mleka, lub robię sobie latte z ekspresu.

Prezentu dla mojego nie mam jeszcze i pomysłu brak....

Tunia ja tez uzywam oliwki ale tylko Bambino na mnie działa:-)

reklama
anula jak mąż ?? Na długo jest unieruchomiony ??
no niestety do 17 stycznia ma gips, ma zrobić jeszcze wtedy prześwietlenie i się okaże czy można już zdjąć :sorry: do tego zbiera mu się krew w kolanie i go boli, nie jest ciekawie póki co, ale mam nadzieję, że będzie

ja dziś odbierałam wyniki z lab i nie ma mojego wyniku z przeciwciał anty rh-d, ponoć coś nie tak jest i muszą mi jutro pobrać raz jeszcze krew do analizy, mam nadzieję, że to jakiś błąd i nie mieli więcej próbki krwi stąd drugi raz całe badanie :-(, już w tym miesiącu mam całe ręce pokłute, bo raz glukoza i to aż 3 wbicia ostatnio morfologia, ten z badaniem przeciwciał i teraz znów....
trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok

Do góry