reklama
Kasiurek1983
Fanka BB :)
zapraszamyHej mam zostać mamą 1 marca czy mogę do was dołączyć bo razem milej bedzie czekać i dzielić sie wrażeniami
:-):-)
Też słyszałam że przynoszą pecha ale perłyNo z tymi perłami to akurat babcia sie upierała zeby nie zakladala na slub:-)Oj maja jakies tam swoje zabobony nie ktore sie sprawdzaja nie które niekoniecznie
nie korale
Kasiurek1983
zgadza sie niby 90% społeczeństwa w nie nie wierzy to jednak na slub kazdy idzie w białej sukni,w wiekszosci ma buty pełne lub z pełnymi palcami,ma cos niebieskiego, na studniowke zakladamy czerowne majtki na opy i podwiazke ,kobiety w ciazy nie wieszaja korali i perły bo sie dziecko pempowina owinac moze, jak sie dzieci rodza to sie czerwona szlajfke (wstążke)wiaże zeby odstraszyc zły urok czy w innych rejonach pl wiesza sie medalik..........ja wierze w krzyz - w jego zabobon i nie chicalabym czyjegos ciezaru nosic na sowich barkach i wierze w pchanie pustego wozka- sama kupilam wozek przed porodem po 20 tc,i pchalam go przed soba w domu (pusty)i urodizlam w 30 tc i dziecko cudem uratowali ....ale to są zabobony niektórzy w nie wierzą a niektórzy nie sama musisz wybrać a nie słuchać babci
Kasiurek1983
sa co wierza ;] to tak samo jak sw mikolaj - hihi to tez zabonon zorbiony dla dzieci owszem byl ktos kiedys co dawal prezenty potrzebujacym ale nie przez jeden dzien a cąły rok ;> i to nie byly zabawki a zywnosc, walnetynki to tak samo swieto wymyslone co jest bezsensem bo czy potrzebny nam jest jeden dzien zbey okazywac sobie milosc czy nie mozemy jej pokazywac codzinnie w malych gestach ?dla mnie to są straszne głupoty i aż ciężko uwierzyć, że ktokolwiek w to wierzy
dla mnie to są straszne głupoty i aż ciężko uwierzyć, że ktokolwiek w to wierzy
Kazdy wierzy w co chce i to chyba nie nam osadzac czy ta wiara jest glupia czy nie to jest moje zdanie...
reklama
Bozienka24
hej dziewczynki
jaki mam dzisiaj dzien okropny to cos okropnego rano wstalam musialam uporzadkowac papiery i szybko jechac pozalatwiac sprawy dosc wazne a tu na dzien dobry kapec w aucie potem bardzo niemily pan w sadzie ktory od niechcenia tam siedzi potem bieganina i mam juz serdecznie dosc wysiadam mala mi tak daje popalic po zebrach ze cos okropnego bol niesamowity a jej najwyrazniej ta zabawa sie podoba
jaki mam dzisiaj dzien okropny to cos okropnego rano wstalam musialam uporzadkowac papiery i szybko jechac pozalatwiac sprawy dosc wazne a tu na dzien dobry kapec w aucie potem bardzo niemily pan w sadzie ktory od niechcenia tam siedzi potem bieganina i mam juz serdecznie dosc wysiadam mala mi tak daje popalic po zebrach ze cos okropnego bol niesamowity a jej najwyrazniej ta zabawa sie podoba