reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
No z tymi perłami to akurat babcia sie upierała zeby nie zakladala na slub:-)Oj maja jakies tam swoje zabobony nie ktore sie sprawdzaja nie które niekoniecznie

ale to są zabobony niektórzy w nie wierzą a niektórzy nie sama musisz wybrać a nie słuchać babci
zgadza sie niby 90% społeczeństwa w nie nie wierzy to jednak na slub kazdy idzie w białej sukni,w wiekszosci ma buty pełne lub z pełnymi palcami,ma cos niebieskiego, na studniowke zakladamy czerowne majtki na opy i podwiazke ,kobiety w ciazy nie wieszaja korali i perły bo sie dziecko pempowina owinac moze, jak sie dzieci rodza to sie czerwona szlajfke (wstążke)wiaże zeby odstraszyc zły urok czy w innych rejonach pl wiesza sie medalik..........ja wierze w krzyz - w jego zabobon i nie chicalabym czyjegos ciezaru nosic na sowich barkach i wierze w pchanie pustego wozka- sama kupilam wozek przed porodem po 20 tc,i pchalam go przed soba w domu (pusty)i urodizlam w 30 tc i dziecko cudem uratowali ....

dla mnie to są straszne głupoty i aż ciężko uwierzyć, że ktokolwiek w to wierzy
sa co wierza ;] to tak samo jak sw mikolaj - hihi to tez zabonon zorbiony dla dzieci owszem byl ktos kiedys co dawal prezenty potrzebujacym ale nie przez jeden dzien a cąły rok ;> i to nie byly zabawki a zywnosc, walnetynki to tak samo swieto wymyslone co jest bezsensem bo czy potrzebny nam jest jeden dzien zbey okazywac sobie milosc czy nie mozemy jej pokazywac codzinnie w malych gestach ?

reklama
hej dziewczynki
jaki mam dzisiaj dzien okropny to cos okropnego rano wstalam musialam uporzadkowac papiery i szybko jechac pozalatwiac sprawy dosc wazne a tu na dzien dobry kapec w aucie potem bardzo niemily pan w sadzie ktory od niechcenia tam siedzi potem bieganina i mam juz serdecznie dosc :( wysiadam mala mi tak daje popalic po zebrach ze cos okropnego bol niesamowity a jej najwyrazniej ta zabawa sie podoba ;)

Do góry